![]() |
Re: Passat B5 1,9 TDI szarpie
malpa pisze:
> Witam. > Po wymianie rozrzadu przy jezdzie na 3 i 4 biegu odczuwam lekkie > szarpanie autem jest to bardzo delikatne ale jednak. Wczesniej nie by³o > tego auto chodzilo dobrze. nie wyczuwalem zadnych szarpan. > Pojecha³em do znajomego na Vag i wywali³o przy tescie sinika bledy. > > 553 Przep³ywomierz masowy powietrza G-70 przerwa lub zwarcie do masy > > 519 Czujnik cis w przewodzi dolotowym G-71 przerwa lub zwarcie do masy > > > 65535 Uszkodzony modo³ sterujacy Czujnik halla brak znacznika > odniesienia 512. > > Jakiej dwa miesiace temu tez u znajomego sprawdza³em i wtedy by³o brak > jakichkolwiek b³edów. > > B³edy zosta³y wykasowane ale auto dalej szarpie . Trudno mi okreslic czy > znowu sie one pojawi³y gdyz nie mam przy sobie kabla jednak co to za > bledy skad one mogly sie pojawic. Mechanik ktory zaklada³ rozrzad ca³y > czas naprawia mi auta jednak nie ma sprzetu aby przetestowac silnik. > Zastanawiam sie czy cos namieszal. Chce mu oddac auto aby chodzilo jak > przez naprawa. > > Dodam ze jest Silnik 1,9 TDI 90 KM rocznik 98 > > Pozdrawiam i dziekuje za porade Mo¿e byæ du¿o rzeczy. Ale ja w takim przypadku raczej bym chyba zacz±³ od nastawnika ;) Po 2 zrobiæ logi statyczne i dynamiczne i z tego mo¿e wynikn±æ dlaczego tak siê dzieje. Po 3 sprawdziæ ko³o rozrz±du na wale czy dobrze dokrêcone. Pozdrawiam !! |