![]() |
przeglady gwarancyjne
Witka,
Mam do zrobienia przeglad gwarancyjny Spoststera po 1600km. Jestem zaskoczony cena tego przegladu (c.a. 800pln). Nie zebym z tego powodu mial sie ciac ale ciekawi mnie czy to dlatego ze HD? czy przeglady innych (np. japonczykow) moto tez tyle kosztuja? -- pozdr Laphroaig Sportster |
Re: przeglady gwarancyjne
Laphroaig wrote:
> Witka, > > Mam do zrobienia przeglad gwarancyjny Spoststera po 1600km. > Jestem zaskoczony cena tego przegladu (c.a. 800pln). > Nie zebym z tego powodu mial sie ciac ale ciekawi mnie czy to dlatego ze > HD? czy przeglady innych (np. japonczykow) moto tez tyle kosztuja? > > Nie wiem jak chopperkow, ale cbf1k mnie kosztowal odpowiednio po 1000km ~300 PLN po 6000km ~500 PLN po 12000km ~500 PLN Pozdr Marek |
Siemka
***"Marek Borowski" Mam do zrobienia przeglad gwarancyjny Spoststera po 1600km. Jestem zaskoczony cena tego przegladu (c.a. 800pln). Co tam osiem stowek - wazne ze masz jezdzaca legende... -- T i zólte (te najszypsze) |
Laphroaig pisze:
> Witka, > > Mam do zrobienia przeglad gwarancyjny Spoststera po 1600km. > Jestem zaskoczony cena tego przegladu (c.a. 800pln). > Nie zebym z tego powodu mial sie ciac ale ciekawi mnie czy to dlatego ze > HD? czy przeglady innych (np. japonczykow) moto tez tyle kosztuja? > > W 2005 roku wysłałem kilka zapytań ofertowych do dealerów różnych marek, były tam też pytania o koszt pierwszego przeglądu. Odgrzebałem takie info w poczcie: Yamaha FZ6S - 395 zł Suzuki SV 650 S - 550 zł Nie wiem na ile to aktualne. -- ganda FZR 1000 |
Paweł Andziak wrote:
> Yamaha FZ6S - 395 zł > Suzuki SV 650 S - 550 zł > Dzieki, No to HD sobie niezle zyczy za serwis legendy :( -- pozdr Laphroaig Sportster 883 |
Marek Borowski wrote:
> Laphroaig wrote: >> > Nie wiem jak chopperkow, ale cbf1k mnie kosztowal odpowiednio > po 1000km ~300 PLN > po 6000km ~500 PLN > po 12000km ~500 PLN > > Czyli podobnie jak pisal Pawel Andziak. Nie sadze, zeby mialo znaczenie czy czoper czy cos innego. Widac HD przesadzil z cenami. Ale za to nastepny przeglad po 8000km :) -- pozdr Laphroaig Sportster 883 |
Laphroaig pisze:
> No to HD sobie niezle zyczy za serwis legendy :( No wymienia Ci olej i filtr za 140 pln (genuine, cena z Liberatora) i swiece za 50 pln (j.w.). 600 policza za robocizne (dokrecenie paru srub). Ja bym olal taki serwis. -- Kuczu LOUD BLACK PIPES SAVE LIVES !! Harley Davidson FXR-C 666 Edition |
U¿ytkownik "Kuczu" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:h61rqs$bho$.pl... > Laphroaig pisze: > >> No to HD sobie niezle zyczy za serwis legendy :( > > No wymienia Ci olej i filtr za 140 pln (genuine, cena z Liberatora) i > swiece za 50 pln (j.w.). 600 policza za robocizne (dokrecenie paru srub). > Ja bym olal taki serwis. Dok³adnie. Co w tym przegl±dzie jest takiego, czego siê nie da zrobiæ samemu, nawet bêd±c prawie totalnym lewusem? Mój Sporciak na oczy nie widzia³ autoryzowanego serwisu. Kup Clymera za jakie¶ 150 PLN i zrób sam. Aha. Filtr to jakie¶ 30PLN za czarny, chyba z 50PLN za chromowany (nie pamiêtam; mi do szczê¶cia wystarcza czarny). Syntetyczny olej Orlen jakie¶ 32,99PLN/l na (prawie) ka¿dej tankszteli Orlena. Pozdr, Jimmie |
Swiety Jimmie wrote:
> > Dok³adnie. Co w tym przegl±dzie jest takiego, czego siê nie da zrobiæ > samemu, nawet bêd±c prawie totalnym lewusem? Mój Sporciak na oczy nie > widzia³ autoryzowanego serwisu. Kup Clymera za jakie¶ 150 PLN i zrób sam. > Aha. Filtr to jakie¶ 30PLN za czarny, chyba z 50PLN za chromowany (nie > pamiêtam; mi do szczê¶cia wystarcza czarny). Syntetyczny olej Orlen jakie¶ > 32,99PLN/l na (prawie) ka¿dej tankszteli Orlena. W poprzednich moto robilem to sam ale w tym mam jeszcze gwarancje i szkoda by bylo ja utracic. Dlatego sklaniam sie do zrobienia tego w serwisie. Ale tak jak liczyl Kuczu, pewnie 70% tej kwoty to robocizna policzona po jakis masakrycznych stawkach. Jest jeszcze jeden aspekt. Pocieszam sie, ze jak bede sprzedawal go (pewnie gdziez za dwa sezony) to taka pieczatka z serwisu zrobi dobre wrazenie na kupujacym ;). -- pozdr Laphroaig Sportster 883 |
Swiety Jimmie pisze:
> U¿ytkownik "Kuczu" <> napisa³ w wiadomo¶ci > news:h61rqs$bho$.pl... >> Laphroaig pisze: >> >>> No to HD sobie niezle zyczy za serwis legendy :( >> No wymienia Ci olej i filtr za 140 pln (genuine, cena z Liberatora) i >> swiece za 50 pln (j.w.). 600 policza za robocizne (dokrecenie paru srub). >> Ja bym olal taki serwis. > > > Dok³adnie. Co w tym przegl±dzie jest takiego, czego siê nie da zrobiæ > samemu, nawet bêd±c prawie totalnym lewusem? Nie masz pieczatki ASO, chyba ze wyskrobiesz ja sobie z ziemniaka i przybijesz stempel w ksiazce serwisowej xD Fakt, cena za wymiane filtra i oleju spora ale mozna jak Adam Slodowy - "Zrob se sam" ;] Chyba ze od tego traci sie gwarancje a to juz inna sprawa.. Pzdr -- marider Wsciekla R1 + dodatki |