![]() |
problem z instalacj± gazow±
Witam
Samochód UNO 1.0 fire. Objawy: Samochód je¼dzi na benzynie, bez ró¿nicy czy jest w pozycji benzyna czy gaz czy automat. Nie jest tak jednak zawsze, czasem je¼dzi na gazie. Gdzie szukaæ przyczyny? Tu? Do czego s³u¿y 1? Czy mo¿e tu? Do "2" nic nie jest pod³±czone, do czego s³u¿y "3" na zdjêciu? Pewnie napiszecie aby pojechaæ do mechanika od gazu, ale moje ostatnie do¶wiadczenia z mechanikami ró¿nego typu mnie do tego skutecznie zniechêcaj±. Dobrzy s± w wymienianiu podzespo³ów jak leci na nowe, a jak to nic nie pomo¿e to przecie¿ nie zaszkodzi. Fachowcy od siedmiu bole¶ci. Przepraszam, musia³em siê wy¿aliæ ;) Je¶li usuniêcie powy¿ej opisanej usterki ma polegaæ na wymianie jakiego¶ elektronicznego modu³u to moge to zrobic sam, duzo taniej. Pytanie kolejne odnosi sie reduktora / parownika. Mechanik od gazu powiedzial (niestety nie mi, tam bym dopytal o co chodzi) ze reduktor nadaje sie do wymiany (nie regeneracji). Krzykn±³ 380pln. Na allegro znalazlem za 300. A zestaw do regeneracji kosztuje 40pare z³otych. Pytanie brzmi: Co mo¿e ulec uszkodzeniu w reduktorze ¿e ju¿ go siê nie uda zregenerowaæ zestawem naprawczym? pozdrawiam Zyga |