![]() |
Re: ubezpieczenie AC motocykla
pisal
> zbliza sie sezon, a wlasciwie chyba przy tych temperaturach juz sie > zacz±³ dlatego chcialbym siê Was poradzic gdzie najrozs±dniej > ubezpieczyc AC moto, chodzi mi o to gdzie najlepsza jest sk³adka do > jakosci ubezpieczenia. Z gory dziekuje z podpowiedz, wiem ze temat juz > byl w ubieglym roku na grupie ale od tego czasu moglo sie zmienic w > ubezpieczeniach. > pozdro > e.k. > Yamaha FZ6 Tarnów Jakby kto¶ chcia³ dowiedzieæ wiêcej szczegó³ów o ac w Allianz, to zapraszam na: moto-ac.dzs.pl I chyba nie bêdzie trzeba przedzieraæ siê przez kalkulator sk³adek :-) ---------------------------------------------------------------------------- Immobilizer lub autoalarm jest wymagany dla moto o wart powy¿ej 15 tys z³. Suma ubezpieczenia jest wyliczna na podstawie Info-Eksperta. ---------------------------------------------------------------------------- Allianz vs PZU vs Warta vs ... Poniewa¿ jestem agentem Allianz, to wiadomo, ¿e bêdê chwali³ swoje. Ewentualnie mo¿na rzuciæ okiem informacjê o nagrodzie "Z³oty zderzak" w zak³adce Przewaga. Stronê zrobi³em z my¶l± o osobach, które sa zdecywane na ac i chc± wiedzieæ za ile oraz jak to zrobiæ w Allianz. Bêdê bardzo wdzieczny za opinie (w mailu) o stronie. Ca³y czas co¶ dodajê, zmieniam - efekt rozmów z osobami zainteresowanymi ac. Pozdrawiam -- Wys³ano z czytnika ¦cigacz.pl -> |
jarko2 wrote:
> > > Allianz vs PZU vs Warta vs ... > Poniewa¿ jestem agentem Allianz, to wiadomo, ¿e bêdê chwali³ swoje. > Ewentualnie mo¿na rzuciæ okiem informacjê o nagrodzie "Z³oty zderzak" > w zak³adce Przewaga. > a ja nie jestem agentem Alianz i mam tam (tu?) AC i .. chwale sobie .. no przynajmniej na ten moment chwale sobie skladke ubezpieczenia, bo wyp³±ty jeszcze na szczêscie nie musialem testowac. -- Pozdrawiam Kuba (aka cita) gg:1461968 Dwie ogony - Myszka (2005r) i Irma (2006r) HONDA VTX 1800S | Omega A R6 3,0 24V | i zwykle jakies TDI |
> a ja nie jestem agentem Alianz i mam tam (tu?) AC i .. chwale sobie .. no
> przynajmniej na ten moment chwale sobie skladke ubezpieczenia, bo wyp³±ty > jeszcze na szczêscie nie musialem testowac. Czyli np. chwalisz motocykl za cenê. Jeszcze nim nie jecha³e¶, nawet silnika nie odpali³e¶ ale chwalisz - bo ma³o kosztowa³. Naprawde wszytkim siê wydaje, ¿e najwazniejsza jest cena ubezpieczenia?? |
Marcin wrote:
>> a ja nie jestem agentem Alianz i mam tam (tu?) AC i .. chwale sobie >> .. no przynajmniej na ten moment chwale sobie skladke ubezpieczenia, >> bo wyp³±ty jeszcze na szczêscie nie musialem testowac. > > Czyli np. chwalisz motocykl za cenê. Jeszcze nim nie jecha³e¶, nawet > silnika nie odpali³e¶ ale chwalisz - bo ma³o kosztowa³. > > Naprawde wszytkim siê wydaje, ¿e najwazniejsza jest cena > ubezpieczenia?? nie nie jest najwa¿niejsza cena, ale z reszt± zaznaczylem co chwale. Bior±c jednak pod uwage z³e do¶wiadczenia z PZU, gdzie stawka jest dwukrotnie wy¿sza oraz inne towarzystwa, gdzie skladka jest czêsto wiêcej ni¿ dwukrotnie wy¿sza smiem stwierdziæ, ze Alianz moge pochwalic. Moje moto ma warto¶æ ok 25tys z³. Skladki p³ace 2000. W PZU wyliczyli mi 5500 .. obawiam sie, ze za a¿ tak wysok± sk³adke roczn± .. wole nie mieæ AC i samemy naprawiaæ ew. szkody .. tfu, tfu kradzie¿ bede musia³ prze³kn±æ, bo i tak za 5000 z³ rocznie raty kredytu moge kupiæ sobie nowy motocykl po 5 latach ... wiec nie wiem czy lepiej p³aciæ AC czy ew. wzi±æ kredyt na nowy motocykl. 2000 jest jeszcze smia³o do prze³kniêcia. -- Pozdrawiam Kuba (aka cita) gg:1461968 Dwie ogony - Myszka (2005r) i Irma (2006r) HONDA VTX 1800S | Omega A R6 3,0 24V | i zwykle jakies TDI |
Marcin wrote:
> > Czyli np. chwalisz motocykl za cenê. Jeszcze nim nie jecha³e¶, nawet > silnika nie odpali³e¶ ale chwalisz - bo ma³o kosztowa³. > a tak przy okazji - nowym Vmaxem nie jechalem, ale mi sie podoba i design moge pochwaliæ - prawda? -- Pozdrawiam Kuba (aka cita) gg:1461968 Dwie ogony - Myszka (2005r) i Irma (2006r) HONDA VTX 1800S | Omega A R6 3,0 24V | i zwykle jakies TDI |
ja ogólnie polecam znane firmy i cenione na rynku. Ze swojej strony mia³em do czynienia z Generali (konkretnie to mam to ). 100% satysfakcji i 0 problemów. Podobn± ofertê ma równie¿ Generali Direct - . Z ubezpieczeniami komunikacyjnymi to najtaniej jest chyba w MTU, ale z AC bym nie ryzykowa³, bo z³e opinie s³ysza³em.
|