![]() |
Tachometry dla taksowkarzy
Witam,
Nie slyszalem aby taksowkarze mieli uzywac tachometrow, a moze jednak powinni... Wczoraj mialem nieprzyjemnosc jechac taksowka, ktorej kierownik sprawial wrazenie: - albo maksymalnie zestresowanego poczatkujacego kierowcy jezdzacego pierwszy dzien - albo wycienczonego po nocce i parunastu godzinach za kolkiem Pierwsze raczej odrzucam, wiec pozostaje drugie: czerwone oczy, prawie lezy na kierownicy kurczowo ja trzymajac i reaguje na sytuacje drogowe z predkoscia zolwia. Na usprawiedliwienie powiem, ze jechal bardzo wolno, wiec mala szansa zeby w kogos wjechal. Czy takie sprawy sa jakos regulowane? Np czy policja ma prawo zabronic dalszej jazdy takiemu kierowcy? |
Re: Tachometry dla taksowkarzy
Uzytkownik "Mikolaj Rydzewski" <> napisal w wiadomosci news:g54e39$cj0$... > Witam, > > Nie slyszalem aby taksowkarze mieli uzywac tachometrow, a moze jednak > powinni... > Wczoraj mialem nieprzyjemnosc jechac taksowka, ktorej kierownik sprawial > wrazenie: > - albo maksymalnie zestresowanego poczatkujacego kierowcy jezdzacego > pierwszy dzien > - albo wycienczonego po nocce i parunastu godzinach za kolkiem > Pierwsze raczej odrzucam, wiec pozostaje drugie: czerwone oczy, prawie > lezy na kierownicy kurczowo ja trzymajac i reaguje na sytuacje drogowe z > predkoscia zolwia. > > Na usprawiedliwienie powiem, ze jechal bardzo wolno, wiec mala szansa zeby > w kogos wjechal. > > Czy takie sprawy sa jakos regulowane? Np czy policja ma prawo zabronic > dalszej jazdy takiemu kierowcy? jakis czas temu bylem u lekarza z córka (2lata) lekarz konczyl dyzur 24h zbadal noge, wstepnie rozpoznal zlamanie i wypisal skierowanie na przeswietlenie... reki na szczescie kolo w rentgenie uwierzyl na slowo ze ma przeswietlic noge tak wiec mam skierowanie na przeswietlenie reki i rozpoznanie zlamania nogi wot technika panie |
Mikolaj Rydzewski pisze:
[ciach!] Pisz tak, pisz. Jeszcze jaki¶ debil to przeczyta i naprawdê tak zrobi±. |
Mikolaj Rydzewski pisze:
> Witam, > > Nie slyszalem aby taksowkarze mieli uzywac tachometrow, a moze jednak > powinni... > Wczoraj mialem nieprzyjemnosc jechac taksowka, ktorej kierownik sprawial > wrazenie: > - albo maksymalnie zestresowanego poczatkujacego kierowcy jezdzacego > pierwszy dzien Może być, kiedyś jechałem w Szczecinie taką taksówką, gość jakby znaków w ogóle nie widział, do tego jak podałem nazwę ulicy (raczej większej i służącej często jako punkt orientacyjny) usłyszałem "A gdzie to jest?", na moje zdziwienie gość odpowiedział, że drugi dzień jeździ, nie jest ze Szczecina i jeszcze nie zna miasta. -- Paweł Muszyński Skateshop |
Nazgul nastuka³(-a):
> Mikolaj Rydzewski pisze: > [ciach!] > Pisz tak, pisz. Jeszcze jaki¶ debil to przeczyta i naprawdê tak > zrobi±. I powinni tak zrobiæ. Parê dni temu w czasie jazdy dowiedzia³em siê od taksówkarza, ¿e chyba to ju¿ bedzie jego ostatni kurs na dzi¶, bo trochê zmêczony jest - je¼dzi³ non stop od 20.00 w sobotê. Ja taksówkê zamawia³em na 22.00. W niedzielê. -- Pozdro Massai |
Massai pisze:
> I powinni tak zrobiæ. > Parê dni temu w czasie jazdy dowiedzia³em siê od taksówkarza, ¿e chyba > to ju¿ bedzie jego ostatni kurs na dzi¶, bo trochê zmêczony jest - > je¼dzi³ non stop od 20.00 w sobotê. > Ja taksówkê zamawia³em na 22.00. W niedzielê. I wsiad³e¶? Ja bym nie wsiad³. Rêki do ognia te¿ bym nie w³o¿y³, ale jak by mi odbi³o nie mia³ bym pretensji do nikogo. Nie mia³bym prawa mieæ. A co do tachografów i innych takich biurokratycznych pierdó³ to wiesz, co ró¿ni niewolnika od cz³owieka wolnego? To, ¿e cz³owiek wolny ponosi konsekwencje efektów swojego postêpowania a niewolnik rozliczany jest z intencji. A wspó³czesna cywilizacja wyhodowa³a gatunek superniewolnika - sytego, bezmy¶lnego stwora który doszed³ do ewolucyjnego stadium wynajdywaniu kolejnych batów na w³asn± dupê. "Najpierw przyszli po komunistów, ale nie protestowa³em, bo nie by³em komunist±. Potem przyszli po ¯ydów, ale nie protestowa³em, bo nie by³em ¯ydem. Potem przyszli po zwi±zkowców, ale nie protestowa³em, bo nie by³em zwi±zkowcem. Potem przyszli po katolików, ale nie protestowa³em, bo by³em luteraninem. Potem przyszli po mnie... i nie by³o ju¿ komu protestowaæ." |
Nazgul wrote:
> A co do tachografów i innych takich biurokratycznych pierdó³ to wiesz, > co ró¿ni niewolnika od cz³owieka wolnego? To, ¿e cz³owiek wolny ponosi > konsekwencje efektów swojego postêpowania a niewolnik rozliczany jest z > intencji. > > A wspó³czesna cywilizacja wyhodowa³a gatunek superniewolnika - sytego, > bezmy¶lnego stwora który doszed³ do ewolucyjnego stadium wynajdywaniu > kolejnych batów na w³asn± dupê. Podpisuje sie pod tym absolutnie.. PS.jak milo jest przeczytac raz na 500 jakis rozsadny post. |
Dnia Thu, 10 Jul 2008 13:33:09 +0100, go! napisa³(a):
> Nazgul wrote: > >> A co do tachografów i innych takich biurokratycznych pierdó³ to wiesz, >> co ró¿ni niewolnika od cz³owieka wolnego? To, ¿e cz³owiek wolny ponosi >> konsekwencje efektów swojego postêpowania a niewolnik rozliczany jest z >> intencji. >> >> A wspó³czesna cywilizacja wyhodowa³a gatunek superniewolnika - sytego, >> bezmy¶lnego stwora który doszed³ do ewolucyjnego stadium wynajdywaniu >> kolejnych batów na w³asn± dupê. > > Podpisuje sie pod tym absolutnie.. > > PS.jak milo jest przeczytac raz na 500 jakis rozsadny post. To i ja sie podpisze. -- pozdrawiam |
Nazgul wrote:
> I wsiad³e¶? Pytasz sie na wejsciu 'ile godzin pan juz za kolkiem'? |
Nazgul nastuka³(-a):
> Massai pisze: > > I powinni tak zrobiæ. > > Parê dni temu w czasie jazdy dowiedzia³em siê od taksówkarza, ¿e > > chyba to ju¿ bedzie jego ostatni kurs na dzi¶, bo trochê zmêczony > > jest - je¼dzi³ non stop od 20.00 w sobotê. > > Ja taksówkê zamawia³em na 22.00. W niedzielê. > > I wsiad³e¶? > > Ja bym nie wsiad³. Rêki do ognia te¿ bym nie w³o¿y³, ale jak by mi > odbi³o nie mia³ bym pretensji do nikogo. Nie mia³bym prawa mieæ. Blach. Umiesz czytaæ? W czasie jazdy mi opowiada³. -- Pozdro Massai |