![]() |
jaka droge wybrac ( tak odbieram takie teksty )
Witam
Jutro wybierac sie autem do kina oddalonego od miejsca zamieszkania o 3 km Jaka droge najlepiej wybrac ? Czy po drodze bêd± jakies utrudnienia ? Nie wiem co to maps.google.com, prosze o rady ;) |
Re: jaka droge wybrac ( tak odbieram takie teksty )
U¿ytkownik "Darekkk" <drosniak@poczta.onet_._pl>
> Jutro wybierac sie autem do kina oddalonego od miejsca > zamieszkania o 3 km > Jaka droge najlepiej wybrac ? > Czy po drodze bêd± jakies utrudnienia ? No i tak mowiac szczerze jest wiele drog w rodzinnym miescie ktore mogli tydzien temu rozkopac i sie wpakujesz w korek na 3 kilometrach. > Nie wiem co to maps.google.com, prosze o rady google nie powie ci ktore trasy sa akurat w remoncie. Nie wiadomo czy nie wybierze drogi przez jezioro. Nie ma informacji ze dana trasa jest noca szybka, a na alternatywnej robi sie korek. Z wyborem alternatywnych tez nie stoi zbyt dobrze. Nawet jak droga jest jedna i prosta, to mozesz sie na grupie dowiedziec gdzie policja stoi. Albo taka niedawna przygoda - jedziemy sobie trasa doskonale znana, niemal na pamiec. I nagle tiry stoja, bo pod gorke nie moga podjechac - zima przyszla prawdziwa. Na szczescie kolega zaczyna jazde od uruchomienia nawigacji - wiec bez zatrzymania udal sie objazd, o ktorym juz nie mielismy pojecia. J. |
> Jutro wybierac sie autem do kina oddalonego od miejsca
> zamieszkania o 3 km > ;) A ju¿ my¶la³em ¿e jestem jaki¶ dziwny i tylko mnie os³abiaj± takie w±tki ;-))). Ale widzê ¿e na szczêscie nie, dziêki ¿e rozwia³e¶ moje obawy ;-) Pozdr. |
U¿ytkownik "Robert_J" <> napisa³
> > A ju¿ my¶la³em ¿e jestem jaki¶ dziwny i tylko mnie os³abiaj± takie w±tki > ;-))). Ale widzê ¿e na szczêscie nie, dziêki ¿e rozwia³e¶ moje obawy ;-) > > Tu wlasciwie jest tylko kilka tematow: 1.Czy juz zalozyc/zdjac opony letnie/zimowe 2.Jak jechac z...do... 3.Jaki olej i ktory jest najlepszy. 4.Cos stuka, co to moze byc? 5.Co kupic dobrego za .....zl 6.Czy moge ciagnac przyczepke... 7.Tylko idioci kupuja nowe auta. 8.Popisy kilku lokalnych "medrcow" na dowolny temat. I to wlasciwie szystko :) Pozdr -- Hinek |
U¿ytkownik Hinek napisa³:
> U¿ytkownik "Robert_J" <> napisa³ > >> >> A ju¿ my¶la³em ¿e jestem jaki¶ dziwny i tylko mnie os³abiaj± takie >> w±tki ;-))). Ale widzê ¿e na szczêscie nie, dziêki ¿e rozwia³e¶ moje >> obawy ;-) >> >> > Tu wlasciwie jest tylko kilka tematow: > > 1.Czy juz zalozyc/zdjac opony letnie/zimowe > 2.Jak jechac z...do... > 3.Jaki olej i ktory jest najlepszy. > 4.Cos stuka, co to moze byc? > 5.Co kupic dobrego za .....zl > 6.Czy moge ciagnac przyczepke... > 7.Tylko idioci kupuja nowe auta. > 8.Popisy kilku lokalnych "medrcow" na dowolny temat. > > I to wlasciwie szystko :) Od kiedy jestes na PMSie? Jesli od dawna to pamietasz pewnie, ze tu kiedys bylo inaczej co nie oznacza normalnie :-) Jednak zawsze bylo wesolo i na temat jesli chodzi o porady z dziedziny motoryzacji i nie tylko. Zreszta nawet tematyka spotow PMSu upadla (sa nieliczne), nie wspomne juz o akcjach z naklejkami, pozdrowieniami(trabienie), komitetach pogrzebowych, wyscigach cwaniak-race oraz innych duperelach spotowo PMSowymi :-) pozdrawiam -- Mówiæ prawdê i umieæ prawd± ¿yæ - oto rzecz wielkiej wagi. Oskar Wilde |
> ...tu kiedys bylo inaczej co nie oznacza normalnie :-)
> Jednak zawsze bylo wesolo i na temat jesli chodzi o porady > z dziedziny motoryzacji i nie tylko. I tu w³a¶nie tkwi podstawowy problem, ¿e niektórzy nie maj± poczucia humoru. Jest paru chamów, którzy bluzgaj± ka¿demu kto my¶li inaczej, paru prostaków wiedz±cych wszystko lepiej i maj±cych jedynie s³uszne pogl±dy, i to wystarczy ¿eby odechcia³o siê czytaæ :-). Nie bêdê wymienia³ kto, ale wiêkszo¶æ wie o kim mówiê :-). |
W dniu 2010-07-29 11:48, Robert_J pisze:
>> ...tu kiedys bylo inaczej co nie oznacza normalnie :-) Jednak zawsze >> bylo wesolo i na temat jesli chodzi o porady z dziedziny motoryzacji i >> nie tylko. > > I tu w³a¶nie tkwi podstawowy problem, ¿e niektórzy nie maj± poczucia > humoru. Jest paru chamów, którzy bluzgaj± ka¿demu kto my¶li inaczej, > paru prostaków wiedz±cych wszystko lepiej i maj±cych jedynie s³uszne > pogl±dy, i to wystarczy ¿eby odechcia³o siê czytaæ :-). Nie bêdê > wymienia³ kto, ale wiêkszo¶æ wie o kim mówiê :-). Taki urok usenetu. Sokoro tu jeste¶ to musisz to lubiæ:) A. |
On 2010-07-29 09:14:11 +0200, "Darekkk" <drosniak@poczta.onet_._pl> said:
> Witam > > Jutro wybierac sie autem do kina oddalonego od miejsca zamieszkania o 3 km Nie mo¿emy ci pomóc, bo nie poda³e¶ w metrach. > > Jaka droge najlepiej wybrac ? Chyba za kioskiem Ruchu w prawo - ostatnio pojecha³em w lewo i sta³a tam brzydka gruba baba, która zapsu³a nam estetycznie ca³y wieczor. > Czy po drodze bêd± jakies utrudnienia ? Mog± byæ ¶wiat³a czarwone na skrzy¿owaniu - spróbuj wyjechaæ rano, nie wieczorem. > > Nie wiem co to maps.google.com, Tam nie ma repertuaru, lepiej u¿yæ <http://www.mapadrogowa.najkrótsz±.drog±docelu.pl/org/phi/wziut!/> > prosze o rady Prosz... -- Bydlê |
Dnia Thu, 29 Jul 2010 11:16:23 +0200, Gabriel 'wilk' napisa³(a):
> zawsze bylo wesolo i na temat jesli chodzi o porady z dziedziny motoryzacji i nie tylko. > Zreszta nawet tematyka spotow PMSu upadla (sa nieliczne), nie wspomne juz o akcjach z naklejkami, > pozdrowieniami(trabienie), komitetach pogrzebowych, Zniczowych ;) -- Borys Pogore³o borys(#)leszno,edu,pl |
Dnia Thu, 29 Jul 2010 11:08:15 +0200, Hinek napisa³(a):
> Tu wlasciwie jest tylko kilka tematow: > > 1.Czy juz zalozyc/zdjac opony letnie/zimowe > 2.Jak jechac z...do... > 3.Jaki olej i ktory jest najlepszy. > 4.Cos stuka, co to moze byc? > 5.Co kupic dobrego za .....zl > 6.Czy moge ciagnac przyczepke... > 7.Tylko idioci kupuja nowe auta. > 8.Popisy kilku lokalnych "medrcow" na dowolny temat. > > I to wlasciwie szystko :) Ej¿e, a gdzie drzewa i ¶wiat³a? -- Borys Pogore³o borys(#)leszno,edu,pl |
U¿ytkownik Borys Pogore³o napisa³:
> Dnia Thu, 29 Jul 2010 11:16:23 +0200, Gabriel 'wilk' napisa³(a): > > >>zawsze bylo wesolo i na temat jesli chodzi o porady z dziedziny motoryzacji i nie tylko. >>Zreszta nawet tematyka spotow PMSu upadla (sa nieliczne), nie wspomne juz o akcjach z naklejkami, >>pozdrowieniami(trabienie), komitetach pogrzebowych, > > > Zniczowych ;) No wlasnie jak pisalem posta to mi z glowy slowo ucieklo :-) - dzieki za przypomnienie :-) pozdrawiam -- Mówiæ prawdê i umieæ prawd± ¿yæ - oto rzecz wielkiej wagi. Oskar Wilde |
Darekkk wrote:
> Witam > > Jutro wybierac sie autem do kina oddalonego od miejsca zamieszkania o 3 km > > Jaka droge najlepiej wybrac ? > Czy po drodze bêd± jakies utrudnienia ? > > Nie wiem co to maps.google.com, prosze o rady > > ;) Glupis i tyle. W naszym dzikim kraju z jego jeszcze bardziej dzikimi drogami i remontami w srodku sezonu turystycznego wszystko jest mozliwe. Dlaczego zatem nie zapytac, a noz ktos podpowie cos istotnego, co w znaczacy sposob wplynie na komfort i czas podrozy. Sam pytam i odpowiadam kdy ktos pyta, a znam odpowiedz i moge pomoc. |
U¿ytkownik "Borys Pogore³o" <.leszno> napisa³
> > Ej¿e, a gdzie drzewa i ¶wiat³a? > > No fakt. Ale cos ostatnio o tym cicho :) Dziwne.. Pozdr -- Hinek |
Borys Pogoreło <.leszno> napisał(a)
> Dnia Thu, 29 Jul 2010 11:08:15 +0200, Hinek napisał(a): > >> Tu wlasciwie jest tylko kilka tematow: >> >> 1.Czy juz zalozyc/zdjac opony letnie/zimowe >> 2.Jak jechac z...do... >> 3.Jaki olej i ktory jest najlepszy. >> 4.Cos stuka, co to moze byc? >> 5.Co kupic dobrego za .....zl >> 6.Czy moge ciagnac przyczepke... >> 7.Tylko idioci kupuja nowe auta. >> 8.Popisy kilku lokalnych "medrcow" na dowolny temat. >> >> I to wlasciwie szystko :) > > Ejże, a gdzie drzewa i światła? > W KF-ie :) -- Tomek |
U¿ytkownik "omega_fan" <> napisa³ w wiadomo¶ci grup dyskusyjnych:i2rp3u$hdu$.pl... > Darekkk wrote: >> Witam >> >> Jutro wybierac sie autem do kina oddalonego od miejsca zamieszkania o 3 >> km >> >> Jaka droge najlepiej wybrac ? >> Czy po drodze bêd± jakies utrudnienia ? >> >> Nie wiem co to maps.google.com, prosze o rady >> >> ;) > > Glupis i tyle. > W naszym dzikim kraju z jego jeszcze bardziej dzikimi drogami i > remontami w srodku sezonu turystycznego wszystko jest mozliwe. Dlaczego > zatem nie zapytac, a noz ktos podpowie cos istotnego, co w znaczacy > sposob wplynie na komfort i czas podrozy. Rozumiem, ze ktos pyta o droge w stylu czy lepiej do Turcji jechac przez kraj X, czy np. kraj Y. Albo czy lepiej po Australii poruszac sie przez interior, czy po wybrzezu, bo to ciekawe i nieznane tematy. Ale jak ktos pyta jak przejechac przez Polske te 300 czy 500 km, tak jakby to byla jego zyciowa i bardzo wazna decyzja to zastanawiam sie jak taki czlowiek radzi sobie w innych trywialnych sytuacjach zyciowych, typu czy lepiej na dluga trase ubrac trampki czy sandaly, albo w sklepie - czy miedzy polkami z podpaskami bedzie korek i lepiej ominac wzdluz regalow z papierem toaletowym czy alejk± dalej z karm± dla zwierzat. Rozumiem, ze dla mlodego kierowcy 200 czy 500 km to duzo, szanuje to. Ale ilosc postow z pytaniem jak przejechac jakis banalny odcinek z A do B mnie zadziwia i smieszy ;) |
J.F. napisał:
> Użytkownik "Darekkk" <drosniak@poczta.onet_._pl> >> Jutro wybierac sie autem do kina oddalonego od miejsca >> zamieszkania o 3 km >> Jaka droge najlepiej wybrac ? >> Czy po drodze będą jakies utrudnienia ? > > No i tak mowiac szczerze jest wiele drog w rodzinnym miescie ktore > mogli tydzien temu rozkopac i sie wpakujesz w korek na 3 > kilometrach. > >> Nie wiem co to maps.google.com, prosze o rady > > google nie powie ci ktore trasy sa akurat w remoncie. Nie wiadomo > czy nie wybierze drogi przez jezioro. Nie ma informacji ze dana > trasa jest noca szybka, a na alternatywnej robi sie korek. Z > wyborem alternatywnych tez nie stoi zbyt dobrze. Do takich informacji całkiem dobrze nadaje się targeo.pl (czyli Automapa) . Są informacje o remontach, korkach (na większych, ważniejszych trasach). Są nawet linki krajoznawcze z Wikipedii. Google nadaje się do zgrubnego oszacowania problemu, do prawdziwego zaplanowania trasy nie bardzo - za dużo miałem tam problemów z błędnymi informacjami o zjazdach czy uliczkach jednokierunkowych. m. |
W dniu 2010-07-29 16:39, Darekkk pisze:
> Ale jak ktos > pyta jak przejechac przez Polske te 300 czy 500 km, tak jakby to byla > jego zyciowa i bardzo wazna decyzja to zastanawiam sie jak taki czlowiek > radzi Jak zwykle wszystko zale¿y. Bo jest ró¿nica, miêdzy tras± Gdañsk - Poznañ w normalnym, codziennym ruchu, a np. wyjazdem do Jastrzêbiej Góry z Warszawy w wakacyjny weekend. O ile pierwszym przypadku nie ma co kombinowaæ i nale¿y jechaæ g³ównymi drogami prosto do celu, to tym drugim przypadku ¼le dobieraj±c drogê mo¿na straciæ 2-3 godziny w korku. A po drugie czemu maj± siê nie pytaæ? Po to jest usenet, ¿eby móc zapytaæ, uzyskaæ odpowiedzi oraz opinie na temat w³asnej osoby ;) Pozdr, -- L E P E K Pruszcz Gdañski no_spam/maupa/poczta/kropka/fm Toyota Corolla 1.3 sedan '97 Hyundai Atos 0.9 nanovan '00 |
U¿ytkownik "Darekkk" <drosniak@poczta.onet_._pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:i2s3ru$e7q$.pl... > > > Rozumiem, ze ktos pyta o droge w stylu czy lepiej do Turcji jechac przez > kraj X, czy np. kraj Y. Albo czy lepiej po Australii poruszac sie przez > interior, czy po wybrzezu, bo to ciekawe i nieznane tematy. Ale jak ktos > pyta jak przejechac przez Polske te 300 czy 500 km, tak jakby to byla jego > zyciowa i bardzo wazna decyzja to zastanawiam sie jak taki czlowiek radzi > sobie w innych trywialnych sytuacjach zyciowych, typu czy lepiej na dluga > trase ubrac trampki czy sandaly, albo w sklepie - czy miedzy polkami z > podpaskami bedzie korek i lepiej ominac wzdluz regalow z papierem > toaletowym czy alejk± dalej z karm± dla zwierzat. Do Kambod¿y/Tajlandii/Malezji/Singapuru lecia³em ca³± rodzin± w ciemno i bez stresu z rezerwacjami przelotów i hoteli robionymi przez net. Podobnie z jakimi¶ Meksykami, RPA, itp. Za tydzieñ jadê z rodzin± do Jastrzêbiej Góry i zdecydowanie bardziej obawiam siê tej trasy pod wzglêdem ró¿nych dziwnych niespodzianek. Dzisiaj kupi³em mapê 1:75.000 "Kaszuby" i w³a¶nie planujê odcinek Ko¶cierzyna - Jastrzêbia Góra :) |
U¿ytkownik "Przemek V" <.naszaojczyzna> napisa³ w
wiadomo¶ci news: > Do Kambod¿y/Tajlandii/Malezji/Singapuru lecia³em ca³± rodzin± w ciemno i > bez stresu z rezerwacjami przelotów i hoteli robionymi przez net. A jaka cena za noc w hotelu jest dla Ciebie stresuj±ca? Bo pewnie na tym polega ró¿nica w poziomie stresu. Pokój za 200-300 Eur za noc znajdziesz zawsze. ;-) |
U¿ytkownik "Cavallino" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:i2spvi$fsk$.pl... > U¿ytkownik "Przemek V" <.naszaojczyzna> napisa³ w > wiadomo¶ci news: > >> Do Kambod¿y/Tajlandii/Malezji/Singapuru lecia³em ca³± rodzin± w ciemno i >> bez stresu z rezerwacjami przelotów i hoteli robionymi przez net. > > A jaka cena za noc w hotelu jest dla Ciebie stresuj±ca? > Bo pewnie na tym polega ró¿nica w poziomie stresu. > Pokój za 200-300 Eur za noc znajdziesz zawsze. ;-) Chyba o przecinku gdzie¶ zapomnia³em. Hotele mam na ogó³ zarezerwowane wcze¶niej wiêc mnie nie stresuj± niezale¿nie od poziomu cenowego. Stresuje mnie gdy nie wiem czy w aucie spêdzê 4 czy 10 godzin ¿eby dokonaæ za¶lubin z polskim morzem. Trasê dom w W-wie - hotel w Siem Reap w Kambod¿y mo¿na generalnie z du¿o wiêksz± precyzj± zaplanowaæ ;) |
U¿ytkownik "Przemek V" <.naszaojczyzna> napisa³ w
wiadomo¶ci news:4c51edbf$0$19181$.. . > > U¿ytkownik "Cavallino" <> napisa³ w > wiadomo¶ci news:i2spvi$fsk$.pl... >> U¿ytkownik "Przemek V" <.naszaojczyzna> napisa³ w >> wiadomo¶ci news: >> >>> Do Kambod¿y/Tajlandii/Malezji/Singapuru lecia³em ca³± rodzin± w ciemno i >>> bez stresu z rezerwacjami przelotów i hoteli robionymi przez net. >> >> A jaka cena za noc w hotelu jest dla Ciebie stresuj±ca? >> Bo pewnie na tym polega ró¿nica w poziomie stresu. >> Pokój za 200-300 Eur za noc znajdziesz zawsze. ;-) > > Chyba o przecinku gdzie¶ zapomnia³em. Hotele mam na ogó³ zarezerwowane > wcze¶niej wiêc mnie nie stresuj± niezale¿nie od poziomu cenowego. No, teraz to brzmi z sensem, tyle ¿e znaczenie Twojego posta odwróci³o siê o 100%. ;-) |
U¿ytkownik "Cavallino" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:i2sqv9$j15$.pl... > U¿ytkownik "Przemek V" <.naszaojczyzna> napisa³ w > wiadomo¶ci news:4c51edbf$0$19181$.. . >> >> U¿ytkownik "Cavallino" <> napisa³ w >> wiadomo¶ci news:i2spvi$fsk$.pl... >>> U¿ytkownik "Przemek V" <.naszaojczyzna> napisa³ w >>> wiadomo¶ci news: >>> >>>> Do Kambod¿y/Tajlandii/Malezji/Singapuru lecia³em ca³± rodzin± w ciemno >>>> i bez stresu z rezerwacjami przelotów i hoteli robionymi przez net. >>> >>> A jaka cena za noc w hotelu jest dla Ciebie stresuj±ca? >>> Bo pewnie na tym polega ró¿nica w poziomie stresu. >>> Pokój za 200-300 Eur za noc znajdziesz zawsze. ;-) >> >> Chyba o przecinku gdzie¶ zapomnia³em. Hotele mam na ogó³ zarezerwowane >> wcze¶niej wiêc mnie nie stresuj± niezale¿nie od poziomu cenowego. > > No, teraz to brzmi z sensem, tyle ¿e znaczenie Twojego posta odwróci³o siê > o 100%. ;-) No widzisz jak mnie ta Jastrzêbia stresuje. ;) Dobrze, ¿e przynajmniej wiem gdzie dobre mojito daj±. |
Dnia 2010-07-29 22:54, *Przemek V* napisa³, a mnie co¶ podkusi³o, ¿eby
odpisaæ: > o Kambod¿y/Tajlandii/Malezji/Singapuru lecia³em ca³± rodzin± w ciemno i bez > stresu z rezerwacjami przelotów i hoteli robionymi przez net. Podobnie z > jakimi¶ Meksykami, RPA, itp. Za tydzieñ jadê z rodzin± do Jastrzêbiej Góry > i zdecydowanie bardziej obawiam siê tej trasy pod wzglêdem ró¿nych dziwnych > niespodzianek. Dzisiaj kupi³em mapê 1:75.000 "Kaszuby" i w³a¶nie planujê > odcinek Ko¶cierzyna - Jastrzêbia Góra:) Mam dok³adnie ten sam problem :) dwa stresy zawsze mnie czekaj± jak planujê wakacje w Polsce - pierwszy oko³o lutego (czy znajdê dobr± kwaterê), a potem (czyli dzisiaj i jutro) którêdy jechaæ? Jutro w nocy ruszam do Piasek na mierzei z Lubelskiego i zastanawiam siê, czy omin±æ DK7 od wschodu, czy od zachodu :). Mam nadziejê, ¿e ten problem CB choæ czê¶ciowo rozwi±¿e :) Pozdrawiam - Mirek -- Mirek Ptak - Vectra C '07 kombi 1.9 CDTI, PMS & PRRC edition President Herbert *old* on board :) kolczan( a t )dronet(kropek) p l PMS+ PJ++ S* p+ M++ W++ P+:+ X++ L+ B++ M- Z++ T- W CB++ |
Stresuje
> mnie gdy nie wiem czy w aucie spêdzê 4 czy 10 godzin ¿eby dokonaæ za¶lubin > z polskim morzem. My¶lê, ¿e problem tych dziwnych pytañ o drogê zniknie, jak bedziesz mia³ autostrady pod nosem, czego serdecznie wszystkim ¿yczê |
Witam serdecznie.
> Jutro wybierac sie autem do kina oddalonego od miejsca zamieszkania o 3 km > > Jaka droge najlepiej wybrac ? > Czy po drodze bêd± jakies utrudnienia ? > > Nie wiem co to maps.google.com, prosze o rady I bardzo dobrze, ¿e pytaj±. Dziêki temu jad±c do £eby przeszuka³em sieæ i wiedzia³em, ¿e nie nale¿y jechaæ Lêbork - £eba i sam nie musia³em pytaæ na grupie. Pozdrawiam. Sebastian -- Wys³ano z serwisu OnetNiusy: |
Witam serdecznie.
> Jutro wybierac sie autem do kina oddalonego od miejsca zamieszkania o 3 km > > Jaka droge najlepiej wybrac ? > Czy po drodze bêd± jakies utrudnienia ? > > Nie wiem co to maps.google.com, prosze o rady I bardzo dobrze, ¿e pytaj±. Dziêki temu jad±c do £eby przeszuka³em sieæ i wiedzia³em, ¿e nie nale¿y jechaæ Lêbork - £eba i sam nie musia³em pytaæ na grupie. Pozdrawiam. Sebastian -- Wys³ano z serwisu OnetNiusy: |
Witam serdecznie.
U¿ytkownik "omega_fan" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:i2rp3u$hdu$.pl... > W naszym dzikim kraju z jego jeszcze bardziej dzikimi drogami i > remontami w srodku sezonu turystycznego wszystko jest mozliwe. Dlaczego np jak ktos pyta jak jechaæ do Rzeszowa/Barwinka - czy przez Radom czy przez Lublin to informacja moze byc cenna - nie jechac przez radom no chyba ze ktos lubi takie objazdy |