![]() |
Gdzie wystawiæ og³oszenie o sprzeda¿y samochodu
.... aby uzyskaæ jak najwiêcej ogl±daj±cych (potencjalnych kupców)?
Oprócz tych serwisów: otomoto.pl (to idzie do allegro automagicznie) gratka.pl motonet.pl alt.pl.misc.samochody.gielda pl.mobile.eu |
Re: Gdzie wystawiæ og³oszenie o sprzeda¿y samochodu
U¿ytkownik "pk" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:... .... aby uzyskaæ jak najwiêcej ogl±daj±cych (potencjalnych kupców)? og³oszenie w lokalnej gazecie |
On 28 Kwi, 20:24, "Don Altu.sk " <> wrote:
> pk pisze: > > > ... aby uzyskaæ jak najwiêcej ogl±daj±cych (potencjalnych kupców)? > > > Oprócz tych serwisów: > > otomoto.pl (to idzie do allegro automagicznie) > > gratka.pl > > motonet.pl > > alt.pl.misc.samochody.gielda > > pl.mobile.eu > > co ty sprzedajesz ch³opie?? Golfa II. A nie mo¿na siê poradziæ? ;) |
pk pisze:
> ... aby uzyskaæ jak najwiêcej ogl±daj±cych (potencjalnych kupców)? > > Oprócz tych serwisów: > otomoto.pl (to idzie do allegro automagicznie) > gratka.pl > motonet.pl > alt.pl.misc.samochody.gielda > pl.mobile.eu wystarczy. daj normaln± cenê i sprzeda¿ raz dwa. No chyba ¿e auto extra nietypowe - to mo¿e jaki¶ serwis kolekcjonerski? |
On 28 Kwi, 21:41, pk <> wrote:
> On 28 Kwi, 20:24, "Don Altu.sk " <> wrote: > > > pk pisze: > > > > ... aby uzyskaæ jak najwiêcej ogl±daj±cych (potencjalnych kupców)? > > > > Oprócz tych serwisów: > > > otomoto.pl (to idzie do allegro automagicznie) > > > gratka.pl > > > motonet.pl > > > alt.pl.misc.samochody.gielda > > > pl.mobile.eu > > > co ty sprzedajesz ch³opie?? > > Golfa II. > A nie mo¿na siê poradziæ? ;) To nie szalej tak, bo cena ogloszen zaraz przekroczy 10% wartosci auta ;-) Mnie otomoto i gratka zawsze wystarczaly. |
> Oprócz tych serwisów:
> ... A có¿ to za unikat? Oddaj w rozliczeniu, to mo¿e wygl±daæ ca³kiem ok. P. |
Spróbuj dodaæ og³oszenie do darmowych portali, tak jest bezpieczniej jesli chodzi o finanse, zobacz te , sa na pewno bezp³atne.
|
polecam serwis www.AlefuRRa.pl
polecam serwis
godny polecenia znajdujê siê na nim coraz wiêcej og³oszeñ, bardzo proste i co najwa¿niejsze darmowe wystawianie wielu og³oszeñ, ci±gle jest pozycjonowany i udoskonalany jestem z niego bardzo zadowolony, odwiedza go tak¿e codziennie bardzo wielu internautów, serwis godny polecenia! :) |
Do og³oszeñ mo¿na spokojnie dodaæ o wp³ywaj±cych nowych og³oszeniach informowany jeste¶ poczt± na maila. S±siadowi kupi³em tam auto. Dajesz og³oszenie nic nie p³acisz. Mo¿esz daæ zadawalaj±ca ciê cene, jak trochê poczekasz na klienta to nic to cie nie kosztuje.
|
Mia³em do czynienia ju¿ z kilkoma stronami tego typu ale w szczególno¶ci polecam . Bardzo profesjonalny serwis. Zajmuj± siê praktycznie wszystkim. Od wyceny auta, zrobienia zdjêæ czy te¿ wrzucenia mnóstwa og³oszeñ na inne serwisy. Nie musia³em siê martwiæ o formalno¶ci, wystarczy³o tylko poczekaæ 3 tygodnie i auto sprzedane. :D:D
|
W zasadzie masz szereg mo¿liwo¶ci. Oprócz wspomnianych portali aukcyjnych z og³oszeniami motoryzacyjnymi,które s± najbardziej popularna form±,polecam te¿ fora samochodowe. Tutaj tak¿e s± dzia³y og³oszeniowe oraz wielu u¿ytkowników ogl±daj±cych. To na pewno zaprocentuje.
|
ja kiedy¶ wystawia³em swój samochód na
|
Ja swoje wystawi³em na Allegro i posz³o w ci±gu 2 dni - dodam ¿e nie by³o jakie¶ mocno okazyjne. Wydaje mi siê ¿e swoje te¿ zrobi³y spo³eczno¶ciówki i znajomi, którzy udostêpniali i przekazywali dalej moje og³oszenie.
|
To te¿ jest bardzo wa¿ne,ale moim zdaniem istotn± spraw± bezie to jaki model masz na sprzeda¿ oraz jak jest zadbany- im lepiej tym wiêcej potencjalnych kupców.
|
Co powiecie na serwis dziêki któremu wystawicie og³oszenie na wszystkich
najpopularniejszych portalach og³oszeniowych? Jest to nowa strona , wystawicie dziêki niej auto miêdzy innymi na allegro, otomoto czy gratce, oraz 8 innych serwisach partnerskich. Koszt og³oszenia jest o 50% ni¿szy. Jak dla mnie, najtañsza i najlepsza oferta na rynku. |
Mo¿e na gumtree?
|
Allegro pobiera strasznie du¿± kasê za transakcjê, wiêc nie robiê tego tam. Sprzedajac samochód mamy oferta posz³a na gumtree, tablicê i "po jêzykach" czyli dobra plotka na ulicy i info samo siê roznosi. A do tego Gie³da mó¿e wchodziæ w grê.
|
gumtree i tablica.pl s± teraz do¶æ popularne ;)
|
Lepsze z racji tego,¿e taka jest tematyka sprzeda¿y,nic dziwnego ¿e to w³a¶nie tam wystawiamy najwiêcej og³oszeñ ze sprzeda¿±- prêdzej czy pó¼niej na pewno bêdzie odzew.
|
Polecam gratkê, olx, i otomoto
|
ja wystawiam zazwyczaj na otomoto.pl :)
|
Najkrócej napisaæ,¿e wszêdzie- nigdy nie wiesz kto przegl±da Twoje og³oszenie o sprzeda¿y samochodu i kiedy mo¿e je kupiæ. Portale motoryzacyjne czy fora to tylko jeden z elementów,zostaj± te¿ og³oszenia w lokalnej prasie.
|
Polecam moto gratka, albo na gumtree :)
|
tyle, ¿e jednak allegro to wielka platforma sprzeda¿owa, a gumtree i oxl to miejsca na ogloszenia
|
Mo¿esz jeszcze tutaj dodaæ jak ja swojego sprzedawa³em to tam te¿ umieszcza³em by³o trochê wy¶wietleñ a serwis darmowy.
|
My¶lê, ¿e nic poza allegro, olx i gumtree nie wchodzi w grê... Mo¿esz jeszcze wstawiæ auto do komisu ale wtedy zap³acisz spora prowizje i to nie do koñca sie op³aca...
|
Wed³ug mnie niezawodny jest autoGO plus. To innowacyjny system sprzeda¿y samochodów i opieki nad transakcj±.
|
jak sprzedawa³em auto to na otomoto zamie¶ci³em og³oszenie :)
|