![]() |
wiosna idzie, ptaszki spiewaja i motocyklisci wyjechali
Wczoraj pierwsza sytuacja awaryjna z dawca nerek w roli glownej. 2 pasy w jedna strone, 3 pas jako parking. Ruszam z pasa do parkowania i widze w lusterku, ze na lewym pasie jedzie szybki i wsciekly. Wlaczylem kierunek i wyjezdzam... Pacjent musial zmienic pas kilka metrow przedemna i to teoretycznie ja zajechalem mu droge nie ustepujac pierwszenstwa. Oczywiscie ryj na mnie na niedaleko zlokalizowanych swiatlach... Nie twierdze, ze jestem bez winy ale w wielu przypadkach w ktorych dochodzi do wypadkow, to te nerwowe i nagle manewry motocyklistow doprowadzaja do wypadkow. Ruch na drodze w miescie ma pewien rytm a motocyklisci sie z niego wylamuja... -- Picasso |
Re: wiosna idzie, ptaszki spiewaja i motocyklisci wyjechali
On 28 Lut, 10:04, "P_ablo" <> wrote:
> Wczoraj pierwsza sytuacja awaryjna z dawca nerek w roli glownej. > > 2 pasy w jedna strone, 3 pas jako parking. > Ruszam z pasa do parkowania i widze w lusterku, ze na lewym pasie jedzie > szybki i wsciekly. Wlaczylem kierunek i wyjezdzam... Pacjent musial zmienic > pas kilka metrow przedemna i to teoretycznie ja zajechalem mu droge nie > ustepujac pierwszenstwa. > Oczywiscie ryj na mnie na niedaleko zlokalizowanych swiatlach... > > Nie twierdze, ze jestem bez winy ale w wielu przypadkach w ktorych dochodzi > do wypadkow, to te nerwowe i nagle manewry motocyklistow doprowadzaja do > wypadkow. Ruch na drodze w miescie ma pewien rytm a motocyklisci sie z niego > wylamuja... > > -- > Picasso zacznij przestrzegaæ przepisów zanim zaczniesz siê "czepiaæ" innych.. Trzeba by³o go przepu¶ciæ bo mu siê to nale¿a³o i ¿adne twoje dywagacje tego nie zmieni±. Je¿d¿ê oprócz samochodu równie¿ rowerem i takie zachowania kierowców s± nagminne |
Dnia Sun, 28 Feb 2010 10:04:31 +0100, P_ablo napisa³(a):
> 2 pasy w jedna strone, 3 pas jako parking. > Ruszam z pasa do parkowania i widze w lusterku, ze na lewym pasie jedzie > szybki i wsciekly. Wlaczylem kierunek i wyjezdzam... Pacjent musial zmienic > pas kilka metrow przedemna i to teoretycznie ja zajechalem mu droge nie > ustepujac pierwszenstwa. Nie wa¿ne, to Ty wymusi³e¶ swoim manewrem. -- Franc |
On Sun, 28 Feb 2010 10:32:58 +0100, Franc wrote:
>Dnia Sun, 28 Feb 2010 10:04:31 +0100, P_ablo napisa³(a): >> 2 pasy w jedna strone, 3 pas jako parking. >> Ruszam z pasa do parkowania i widze w lusterku, ze na lewym pasie jedzie >> szybki i wsciekly. Wlaczylem kierunek i wyjezdzam... Pacjent musial zmienic >> pas kilka metrow przedemna i to teoretycznie ja zajechalem mu droge nie >> ustepujac pierwszenstwa. > >Nie wa¿ne, to Ty wymusi³e¶ swoim manewrem. Mozna polemizowac. Gdyby jechal lewym pasem to by wymuszenia nie bylo. A zamiaru zmiany pasa nie sygnalizowal. J. |
U¿ytkownik "Franc" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:1vxiyymmq63k$.1w9lgkexwvyup$... . > Dnia Sun, 28 Feb 2010 10:04:31 +0100, P_ablo napisa³(a): > Nie wa¿ne, to Ty wymusi³e¶ swoim manewrem. Owszem, nie twierdze inaczej. Przed motocyklista pusto, za nim pusto, do skrzyzowania jakies 200 m. Motocyklista na skrzyzowaniu chcial skrecac w lewo. Widzac kierunkowskaz wlaczajacego sie do ruchu mogl zmienic pas za nim nie przed nim - czyzby zloscliwosc ?! -- Picasso |
On 2010-02-28 10:04:31 +0100, "P_ablo" <> said:
> > Wczoraj pierwsza sytuacja awaryjna z dawca nerek w roli glownej. > > 2 pasy w jedna strone, 3 pas jako parking. > Ruszam z pasa do parkowania i widze w lusterku, ze na lewym pasie jedzie > szybki i wsciekly. Wlaczylem kierunek i wyjezdzam... A dlaczego nie zrobi³e¶ tego normalnie? -- Bydlê |
On 2010-02-28 10:49:49 +0100, "P_ablo" <> said:
> Widzac kierunkowskaz wlaczajacego sie do ruchu mogl zmienic pas Ale ¿ówno ci do tego, co on móg³ czy chcia³. Twoim psim obowi±zkiem by³o poczekaæ. > czyzby zloscliwosc ?! Czy¿by jaki¶ kompleks? Czy zwyk³a g³upota? ;> -- Bydlê |
Bydlê pisze:
>> 2 pasy w jedna strone, 3 pas jako parking. >> Ruszam z pasa do parkowania i widze w lusterku, ze na lewym pasie jedzie >> szybki i wsciekly. Wlaczylem kierunek i wyjezdzam... > A dlaczego nie zrobi³e¶ tego normalnie? Jesli pas ruchu na który chcia³ wjechaæ celem w³±czenia siê do ruchu by³ wolny, to na co mia³ czekaæ? Pozdrawiam Pawe³ |
U¿ytkownik "tadek" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:d3e042d6-eec4-4813-9c08->> > zacznij przestrzegaæ przepisów zanim zaczniesz siê "czepiaæ" innych. > Trzeba by³o go przepu¶ciæ bo mu siê to nale¿a³o i ¿adne twoje > dywagacje tego nie zmieni±. Je¿d¿ê oprócz samochodu równie¿ rowerem i > takie zachowania kierowców s± nagminne Nie mialem zamiaru wpierdalac sie na jego lewy pas. Mogl zmienic pas za mna - doskonale wiem czyja wina w swietle przepisow, ale nie zmienia to faktu, ze kazdy ma myslec na ulicy. Tym bardziej, ze moj blad bedzie tragiczny raczej dla niego niz dla mnie. - Gronowski dostal 240 tys do zaplacenia za podarowany chleb. No niby wszystko w zgodzie z prawem ale tak zwyczajnie po ludzku mi cos nie pasuje. Gdyby jakas skarbowa biurwa z wypranym mozgiem postapila po ludzku, to sprawy by nie bylo... -- Picasso |
U¿ytkownik "P_ablo" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:hmdecq$drj$.neostrada.pl... > U¿ytkownik "Franc" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci > news:1vxiyymmq63k$.1w9lgkexwvyup$... . >> > Motocyklista na skrzyzowaniu chcial skrecac w lewo. Mialo byc "w prawo"... -- Picasso |
U¿ytkownik "Bydlê" <bydl?@bydl?.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:hmdegr$4a7$... > On 2010-02-28 10:49:49 +0100, "P_ablo" <> said: >> Widzac kierunkowskaz wlaczajacego sie do ruchu mogl zmienic pas > Ale ¿ówno ci do tego, co on móg³ czy chcia³. > Twoim psim obowi±zkiem by³o poczekaæ. alez owszem czemu nie... Jak mi sie znudzi auto a w kryzysie sprzedac go nie idzie, to tez jestem w stanie je skasowac w max 2 dni "nie ze swojej winy" ... -- Picasso |
On 28 Lut, 11:03, "P_ablo" <> wrote:
> - Gronowski dostal 240 tys do zaplacenia za podarowany chleb. No niby > wszystko w zgodzie z prawem ale tak zwyczajnie po ludzku mi cos nie pasuje. > Gdyby jakas skarbowa biurwa z wypranym mozgiem postapila po ludzku, to > sprawy by nie bylo... Z jednym wyj±tkiem - on tego chleba nie rozdawa³, tylko sprzedawa³ na lewo. Darowizn± siê t³umaczy³ jak go na tym z³apali. -- Regards Matt |
On Sun, 28 Feb 2010 02:08:20 -0800 (PST), Matt wrote:
>On 28 Lut, 11:03, "P_ablo" <> wrote: >> - Gronowski dostal 240 tys do zaplacenia za podarowany chleb. No niby >> wszystko w zgodzie z prawem ale tak zwyczajnie po ludzku mi cos nie pasuje. >> Gdyby jakas skarbowa biurwa z wypranym mozgiem postapila po ludzku, to >> sprawy by nie bylo... > >Z jednym wyj±tkiem - on tego chleba nie rozdawa³, tylko sprzedawa³ na >lewo. Darowizn± siê t³umaczy³ jak go na tym z³apali. Przy czym gdyby naprawde darowal to musialby VAT zaplacic. Takie przepisy byly, a "biurwa skarbowa" w koncu ma je przestrzegac. Przy odrobinie pomyslunku moglby to zmniejszyc. J. |
J.F. pisze:
> > Mozna polemizowac. Gdyby jechal lewym pasem to by wymuszenia nie bylo. > A zamiaru zmiany pasa nie sygnalizowal. A sk±d wiadomo, ¿e nie sygnalizowa³, skoro w³±czaj±cy sie do ruchu nie wie, nie widzia³ kiedy motocyklista zmieni³ pas? Pozdr, -- L E P E K Pruszcz Gdañski no_spam/maupa/poczta/kropka/fm Toyota Corolla 1.3 sedan '97 Hyundai Atos 0.9 nanovan '00 |
On Sun, 28 Feb 2010 11:30:23 +0100, LEPEK wrote:
>J.F. pisze: >> Mozna polemizowac. Gdyby jechal lewym pasem to by wymuszenia nie bylo. >> A zamiaru zmiany pasa nie sygnalizowal. > >A sk±d wiadomo, ¿e nie sygnalizowa³, skoro w³±czaj±cy sie do ruchu nie >wie, nie widzia³ kiedy motocyklista zmieni³ pas? Wtedy jak patrzyl to nie sygnalizowal, a bylo to tak daleko ze przy predkosci 50km/h nie musialby nawet zwolnic :-P J. |
news:hmdbns$7t6$.neostrada.pl... > Wczoraj pierwsza sytuacja awaryjna z dawca nerek w roli glownej. > 2 pasy w jedna strone, 3 pas jako parking. > Ruszam z pasa do parkowania i widze w lusterku, ze na lewym pasie jedzie > szybki i wsciekly. Wlaczylem kierunek i wyjezdzam... Pacjent musial > zmienic pas kilka metrow przedemna i to teoretycznie ja zajechalem mu > droge nie ustepujac pierwszenstwa. > Oczywiscie ryj na mnie na niedaleko zlokalizowanych swiatlach... > Nie twierdze, ze jestem bez winy ale w wielu przypadkach w ktorych > dochodzi do wypadkow, to te nerwowe i nagle manewry motocyklistow > doprowadzaja do wypadkow. Ruch na drodze w miescie ma pewien rytm a > motocyklisci sie z niego wylamuja... A gdyby to by³ du¿y ciê¿ki 30tonowy TIR te¿ by¶ tak sobie beztrosko wyje¿dza³ i my¶lal ze Ci ³askawie zwolni prawy pas?? Zapamiêtaj raz na zawsze motocyklista to najnormalniejszy pe³noprawny uzytkownik drogi, i nie masz prawa wymuszaæ na nim niczego, tym wiêksza jest Twoja wina, i¿ wiedzia³e¶ ¿e jecha³, i zdajesz sobie sprawê ze skutków zderzenia z motocyklist± jakie on poniesie. Gdyby co¶ siê sta³o nie wyszed³by¶ z pierdla przez najbli¿sze kilka lat, "pacjencie". -- Pozdrawiam Lewis Hornet PC 41 na sprzeda¿ Audi A6 C4, 2,8 V6 ACK 142kW [`] dB Race: 145,5 dB ;) |
Dnia Sun, 28 Feb 2010 11:38:16 +0100, Lewis napisa³(a):
> A gdyby to by³ du¿y ciê¿ki 30tonowy TIR te¿ by¶ tak sobie beztrosko > wyje¿dza³ i my¶lal ze Ci ³askawie zwolni prawy pas?? Jakim sposobem mo¿na zwolniæ wolny pas? -- Pozdrawiam, Damian Karwot damian.karwot (at) gmail kropa com JabberID: damian.karwot (at) jabster kropa pl Tlen: madman1985, GG: 2283138 |
U¿ytkownik "MadMan" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:t3qnj9gkc5nh$..moja.pasja.n et... > Dnia Sun, 28 Feb 2010 11:38:16 +0100, Lewis napisa³(a): >> A gdyby to by³ du¿y ciê¿ki 30tonowy TIR te¿ by¶ tak sobie beztrosko >> wyje¿dza³ i my¶lal ze Ci ³askawie zwolni prawy pas?? > Jakim sposobem mo¿na zwolniæ wolny pas? O, faktycznie teraz doczyta³em ze pocz±tkowo jecha³ lewym, a zmieni³ pas w niewiadomych okoliczno¶ciach i niewiadomym czasie. Co nie zmienia faktu ¿e w³aczaj±cy siê do ruchu zosta³by uznany winnym zdarzenia, chyba ze udowodni± motocykli¶cie znaczne przekroczenie prêdko¶ci (zastrzegam tu udowodnienie a nie zeznania przechodnia: "Pannie to¿ on zapierdala³ tak ¿e tylko ziuuu") i tez nie by³bym pewien ¿e w tym wypadku by kierowce auta to zwolni³o z odpowiedzialno¶ci. -- Pozdrawiam Lewis Hornet PC 41 na sprzeda¿ Audi A6 C4, 2,8 V6 ACK 142kW [`] dB Race: 145,5 dB ;) |
U¿ytkownik "Lewis" <lewisa@[tnij]poczta.onet.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:hmdh33$9v5$.pl... > > A gdyby to by³ du¿y ciê¿ki 30tonowy TIR te¿ by¶ tak sobie beztrosko > wyje¿dza³ i my¶lal ze Ci ³askawie zwolni prawy pas?? > Zapamiêtaj raz na zawsze motocyklista to najnormalniejszy pe³noprawny > uzytkownik drogi, i nie masz prawa wymuszaæ na nim niczego, tym wiêksza > jest Twoja wina, i¿ wiedzia³e¶ ¿e jecha³, i zdajesz sobie sprawê ze > skutków zderzenia z motocyklist± jakie on poniesie. > Gdyby co¶ siê sta³o nie wyszed³by¶ z pierdla przez najbli¿sze kilka lat, > "pacjencie". Przeczytaj uwaznie co napisalem na samym poczatku. -- Picasso |
news:hmdidc$mn1$.neostrada.pl... > U¿ytkownik "Lewis" <lewisa@[tnij]poczta.onet.pl> napisa³ w wiadomo¶ci > news:hmdh33$9v5$.pl... >> A gdyby to by³ du¿y ciê¿ki 30tonowy TIR te¿ by¶ tak sobie beztrosko >> wyje¿dza³ i my¶lal ze Ci ³askawie zwolni prawy pas?? >> Zapamiêtaj raz na zawsze motocyklista to najnormalniejszy pe³noprawny >> uzytkownik drogi, i nie masz prawa wymuszaæ na nim niczego, tym wiêksza >> jest Twoja wina, i¿ wiedzia³e¶ ¿e jecha³, i zdajesz sobie sprawê ze >> skutków zderzenia z motocyklist± jakie on poniesie. >> Gdyby co¶ siê sta³o nie wyszed³by¶ z pierdla przez najbli¿sze kilka lat, >> "pacjencie". > Przeczytaj uwaznie co napisalem na samym poczatku. Owszem ju¿ doczyta³em, przepraszam za pomy³kê. Resztê ju¿ napisa³em koledze wy¿ej. -- Pozdrawiam Lewis Hornet PC 41 na sprzeda¿ Audi A6 C4, 2,8 V6 ACK 142kW [`] dB Race: 145,5 dB ;) |
W dniu 2010-02-28 11:30, LEPEK pisze:
> J.F. pisze: >> Mozna polemizowac. Gdyby jechal lewym pasem to by wymuszenia nie bylo. >> A zamiaru zmiany pasa nie sygnalizowal. > > A sk±d wiadomo, ¿e nie sygnalizowa³, skoro w³±czaj±cy sie do ruchu nie > wie, nie widzia³ kiedy motocyklista zmieni³ pas? kierunkowskaz s³u¿y do sygnalizowania zamiaru zmiany kierunku _przed_ jego wykonaniem, a nie w trakcie czy te¿ potwierdzenia po fakcie, ¿e rzeczywi¶cie kierownik chcia³ zrobiæ to, co zrobi³.. -- Pozdr. Micha³ |
tadek pisze:
> On 28 Lut, 10:04, "P_ablo" <> wrote: >> Wczoraj pierwsza sytuacja awaryjna z dawca nerek w roli glownej. >> >> 2 pasy w jedna strone, 3 pas jako parking. >> Ruszam z pasa do parkowania i widze w lusterku, ze na lewym pasie jedzie >> szybki i wsciekly. Wlaczylem kierunek i wyjezdzam... Pacjent musial zmienic >> pas kilka metrow przedemna i to teoretycznie ja zajechalem mu droge nie >> ustepujac pierwszenstwa. >> Oczywiscie ryj na mnie na niedaleko zlokalizowanych swiatlach... >> >> Nie twierdze, ze jestem bez winy ale w wielu przypadkach w ktorych dochodzi >> do wypadkow, to te nerwowe i nagle manewry motocyklistow doprowadzaja do >> wypadkow. Ruch na drodze w miescie ma pewien rytm a motocyklisci sie z niego >> wylamuja... >> >> -- >> Picasso > > zacznij przestrzegaæ przepisów zanim zaczniesz siê "czepiaæ" innych. > Trzeba by³o go przepu¶ciæ bo mu siê to nale¿a³o i ¿adne twoje > dywagacje tego nie zmieni±. Je¿d¿ê oprócz samochodu równie¿ rowerem i > takie zachowania kierowców s± nagminne Witaj. Te¿ rowerujê i te¿ widzê takie sytuacje. Ale jak widzê, ¿e kto¶ z prawego parkingowego pasa mruga chc±c wyjechaæ, to zje¿d¿am na lewo robi±c mu miejsce. Oczywi¶cie je¿eli droga za mn± jest pusta. Kierowiec sobie wyjedzie, a ja jestem bezpieczniejszy. To samo jak z prawej z podporz±dkowanej doje¿d¿a samochód, te¿ staram siê zrobiæ mu miejsce. To, ¿e P_ablo da³ zadu i nie zauwa¿y³, to jedno. A to, ¿e motocyklista zmieni³ pas widz±c samochód chc±cy na niego wjechaæ, to nie pojmujê. W sumie ma prawo, ale gdzie kultura i instynkt samozachowawczy? Seco |
On 2010-02-28, Franc <.pl> wrote:
>> 2 pasy w jedna strone, 3 pas jako parking. >> Ruszam z pasa do parkowania i widze w lusterku, ze na lewym pasie jedzie >> szybki i wsciekly. Wlaczylem kierunek i wyjezdzam... Pacjent musial zmienic >> pas kilka metrow przedemna i to teoretycznie ja zajechalem mu droge nie >> ustepujac pierwszenstwa. > > Nie wa¿ne, to Ty wymusi³e¶ swoim manewrem. Wa¿ne, motocyklista te¿ z³ama³ przepis. Krzysiek Kie³czewski |
Dnia Sun, 28 Feb 2010 10:04:31 +0100, P_ablo napisa³(a):
> > Nie twierdze, ze jestem bez winy ale w wielu przypadkach w ktorych dochodzi > do wypadkow, to te nerwowe i nagle manewry motocyklistow doprowadzaja do Jak widzisz motocyklistê i ¶wiadomie zaje¿d¿asz mu drogê, to wybacz, jeste¶ skurwysynem. Czemu nie przepu¶ci³e¶ go po prostu? -- ___________ (R) /_ _______ Adam 'Trzypion' P³aszczyca (+48 502) 122 688 ___/ /_ ___ ul. na Szaniec 23/70 31-560 Kraków (012) 378 31 98 _______/ /_ Wywo³ywanie slajdów ___________/ PMS++PJ+S*+++P+++M+++W--P+++X+++L+++B+M+++Z++T-WCB++ |
Dnia Sun, 28 Feb 2010 10:59:26 +0100, DoQ napisa³(a):
>> A dlaczego nie zrobi³e¶ tego normalnie? > > Jesli pas ruchu na który chcia³ wjechaæ celem w³±czenia siê do ruchu by³ > wolny, to na co mia³ czekaæ? IMO nie by³ wolny. Klasyczny brak obserwacji pasa podczas manewru. A najlepsze jest to, ¿e jesli jednocze¶nei zmieniali pas, to on mia³ pierwszeñstwao ;) -- ___________ (R) /_ _______ Adam 'Trzypion' P³aszczyca (+48 502) 122 688 ___/ /_ ___ ul. na Szaniec 23/70 31-560 Kraków (012) 378 31 98 _______/ /_ Wywo³ywanie slajdów ___________/ PMS++PJ+S*+++P+++M+++W--P+++X+++L+++B+M+++Z++T-WCB++ |
P_ablo pisze:
> Mogl zmienic pas za mna - doskonale wiem czyja wina w swietle przepisow, ale > nie zmienia to faktu, ze kazdy ma myslec na ulicy. Tym bardziej, ze moj blad > bedzie tragiczny raczej dla niego niz dla mnie. Dla twojej rodziny te¿ - pójdziesz do pierdla. > - Gronowski dostal 240 tys do zaplacenia za podarowany chleb. No niby > wszystko w zgodzie z prawem ale tak zwyczajnie po ludzku mi cos nie pasuje. > Gdyby jakas skarbowa biurwa z wypranym mozgiem postapila po ludzku, to > sprawy by nie bylo... Do zap³acenia to ma za przekrêty - ten rozdawany chleb to by³ dym w oczy i pic na wodê. Oraz kropla w morzu. |
Bartosz 'Seco' Suchecki pisze:
> A to, ¿e motocyklista zmieni³ pas widz±c samochód chc±cy na niego > wjechaæ, to nie pojmujê. W sumie ma prawo, ale gdzie kultura i instynkt > samozachowawczy? Znaj±c zwyczaje wiêkszo¶ci kierowców stawiam na to, ¿e kierunkowskaz to wrzuci³ jedynie do zaakcentowania manewru, a nie do zasygnalizowania zamiaru. Ale nawet je¶li sygnalizowa³ z wyprzedzenie, to i tak wymuszenie pierwszeñstwa jest karygodne. |
P_ablo pisze:
> Wczoraj pierwsza sytuacja awaryjna z dawca nerek w roli glownej. > > 2 pasy w jedna strone, 3 pas jako parking. > Ruszam z pasa do parkowania i widze w lusterku, ze na lewym pasie jedzie > szybki i wsciekly. Wlaczylem kierunek i wyjezdzam... Pacjent musial zmienic > pas kilka metrow przedemna i to teoretycznie ja zajechalem mu droge nie > ustepujac pierwszenstwa. > Oczywiscie ryj na mnie na niedaleko zlokalizowanych swiatlach... Ryj, i to parszywy, to ty masz, buraku pierwszeñstwo wymuszaj±cy. |
Krzysiek Kielczewski pisze:
>>> Ruszam z pasa do parkowania i widze w lusterku, ze na lewym pasie jedzie >>> szybki i wsciekly. Wlaczylem kierunek i wyjezdzam... Pacjent musial zmienic >>> pas kilka metrow przedemna i to teoretycznie ja zajechalem mu droge nie >>> ustepujac pierwszenstwa. >> Nie wa¿ne, to Ty wymusi³e¶ swoim manewrem. > > Wa¿ne, motocyklista te¿ z³ama³ przepis. Jaki? Zakaz je¿d¿enia po drogach nale¿±cych do ja¶niepañstwa w samochodach? ;-> |
On 2010-02-28, Adam P³aszczyca <.pl> wrote:
>> Nie twierdze, ze jestem bez winy ale w wielu przypadkach w ktorych dochodzi >> do wypadkow, to te nerwowe i nagle manewry motocyklistow doprowadzaja do > > Jak widzisz motocyklistê i ¶wiadomie zaje¿d¿asz mu drogê, to wybacz, jeste¶ > skurwysynem. Nie on skurwysynem, tylko motocyklista idiot±. Krzysiek Kie³czewski |
Bartosz 'Seco' Suchecki wrote:
> To, że P_ablo dał zadu i nie zauważył, to jedno. A to, że motocyklista > zmienił pas widząc samochód chcący na niego wjechać, to nie pojmuję. W > sumie ma prawo, ale gdzie kultura i instynkt samozachowawczy? Bez zasygnalizowania tego w należyty sposób raczej nie ma prawa. -- cokolwiek |
Andrzej Lawa wrote:
>> Ważne, motocyklista też złamał przepis. > > Jaki? Zakaz jeżdżenia po drogach należących do jaśniepaństwa w > samochodach? ;-> Wszystko wskazuje na to, że nie zasygnalizował należycie zmiany pasa ruchu. -- cokolwiek |
On 2010-02-28, Andrzej Lawa <> wrote:
>> Wa¿ne, motocyklista te¿ z³ama³ przepis. > > Jaki? Art. 3 i 4 pord. Pozdrawiam, Krzysiek Kie³czewski |
On 2010-02-28 11:03:23 +0100, "P_ablo" <> said:
> - Gronowski dostal 240 tys do zaplacenia za podarowany chleb. Nie k³am. Za burdel w papierach i unikanie podatków. -- Bydlê |
On 2010-02-28 11:07:14 +0100, "P_ablo" <> said:
> U¿ytkownik "Bydlê" <bydl?@bydl?.pl> napisa³ w wiadomo¶ci > news:hmdegr$4a7$... >> On 2010-02-28 10:49:49 +0100, "P_ablo" <> said: >>> Widzac kierunkowskaz wlaczajacego sie do ruchu mogl zmienic pas > > > >> Ale ¿ówno ci do tego, co on móg³ czy chcia³. >> Twoim psim obowi±zkiem by³o poczekaæ. > > > alez owszem czemu nie... Powtórzê, daj±c ci ostatni± szansê: ¯ówno ci do tego. Ty masz swoje obowi±zki. -- Bydlê |
> On 2010-02-28, Andrzej Lawa <> wrote: > >>> Wa¿ne, motocyklista te¿ z³ama³ przepis. >> Jaki? > > Art. 3 i 4 pord. A konkretnie w jaki sposób? Maj±c czelno¶æ jechaæ drog±? |
to pisze:
>>> Wa¿ne, motocyklista te¿ z³ama³ przepis. >> Jaki? Zakaz je¿d¿enia po drogach nale¿±cych do ja¶niepañstwa w >> samochodach? ;-> > > Wszystko wskazuje na to, ¿e nie zasygnalizowa³ nale¿ycie zmiany pasa > ruchu. Na razie to wszystko wskazuje na to, ¿e inicjator w±tku nie patrzy³, co siê za nim dzieje, wiêc równie dobrze móg³ sygnalizowaæ. |
>> Jak widzisz motocyklistê i ¶wiadomie zaje¿d¿asz mu drogê, to wybacz, jeste¶ >> skurwysynem. > > Nie on skurwysynem, tylko motocyklista idiot±. No fakt, po polski drogach, z takimi osobnikami jak ty czy inicjator w±tku, je¼dziæ bez karabinu maszynowego to faktycznie idiotyzm ;-> |
U¿ytkownik "Andrzej Lawa" <> napisa³ w
wiadomo¶ci news:4b8a5e4b$.net.pl... > Dla twojej rodziny te¿ - pójdziesz do pierdla. W tej sytuacji malo prawdopodobne aby byl wyrok z bezwzgledna kara pozbawienia wolnosci... > Do zap³acenia to ma za przekrêty - ten rozdawany chleb to by³ dym w oczy > i pic na wodê. Oraz kropla w morzu. Znasz szczegoly ? Ja znam z gazet - US tez mogl sie tlumaczyc naciagajac i przeinaczajac fakty. A to, ze urzednicy sklamia zeby siebie usprawiedliwic nie jest niemozliwe... -- Picasso |
U¿ytkownik "Bydlê" <bydl?@bydl?.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:hmdoi1$8je$... > On 2010-02-28 11:03:23 +0100, "P_ablo" <> said: >> > Nie k³am. > Za burdel w papierach i unikanie podatków. .... a instytucja charytatywna byla z nim w zmowie i za pieniadze potwierdzila, ze byl darczynca... -- Picasso |