![]() |
Naprawa t³umika/wydechu - FZS 600 - gdzie?
Po poprzednim w³a¶cicielu mam w swoim moto uszkodzony wizualnie t³umik
(fabryczny) - po prostu cz³owiek po³o¿y³ siê z moto na asfalcie i lekko go przeszlifowa³ (wgniecieñ brak - lekki szlif na ca³ej d³ugo¶ci t³umika). Czy znak kto¶ kogo¶ zaufanego, w okolichach Wroc³awia (lub wysy³kowo - je¿eli bêdzie pewno¶æ uczciwo¶ci fachowca) kto w miarê szybkim czasie zrobi³by mi ten t³umik - w sensie doprowadzenia go do idealnego stanu wizualnego? Tak BTW to odda³em go (w sensie t³umik) do naprawy jeszcze w styczniu tego roku, ale cz³owiek maj±cy to zrealizowaæ okaza³ siê ca³kowicie niepowa¿ny (*szczerze odradzam* - z Sobótki), wiêc pozosta³em z nierozwi±zanym problemem. -- Pozdrawiam, Sebastian S. FZS 600 |
Re: Naprawa t³umika/wydechu - FZS 600 - gdzie?
Seba pisze:
> Po poprzednim w³a¶cicielu mam w swoim moto uszkodzony wizualnie t³umik > (fabryczny) - po prostu cz³owiek po³o¿y³ siê z moto na asfalcie i lekko > go przeszlifowa³ (wgniecieñ brak - lekki szlif na ca³ej d³ugo¶ci > t³umika). > Czy znak kto¶ kogo¶ zaufanego, w okolichach Wroc³awia (lub wysy³kowo - > je¿eli bêdzie pewno¶æ uczciwo¶ci fachowca) kto w miarê szybkim czasie > zrobi³by mi ten t³umik - w sensie doprowadzenia go do idealnego stanu > wizualnego? Ale przecie¿ fabryczny t³umik w Fazerze jest ju¿ fabrycznie zepsuty ;) Wizualnie te¿, ale najbardziej pod wzglêdem wydobywanego d¼wiêku. Zmieñ sobie na jaki¶ akcesoryjny to nabêdziesz nowej rado¶ci z jazdy, wiem co mówiê bo mia³em Fazery, ma³ego i du¿ego. > Tak BTW to odda³em go (w sensie t³umik) do naprawy jeszcze w styczniu > tego roku, ale cz³owiek maj±cy to zrealizowaæ okaza³ siê ca³kowicie > niepowa¿ny (*szczerze odradzam* - z Sobótki), wiêc > pozosta³em z nierozwi±zanym problemem. Niepowa¿ne to IMHO jest naprawianie fabrycznego t³umika ;) Zdrówka -- DrFugazi & Suzuki GSX 1300R Hayabusa ---- ---- "If speed kills, I am already dead!" |
Re: Naprawa tłumika/wydechu - FZS 600 - gdzie?
W dniu 2010-03-02 08:59, DrFugazi pisze:
> Niepoważne to IMHO jest naprawianie fabrycznego tłumika ;) Dokladnie, zwlaszcza ze oryginala mozna kupic na ebayu za 30-50 euro. -- Kuczu LOUD BLACK PIPES SAVE LIVES !! Harley Davidson FXR-C 666 Edition |
Re: Naprawa tłumika/wydechu - FZS 600 - gdzie?
Dnia Tue, 02 Mar 2010 09:24:29 +0100, Kuczu napisa³(a):
> Dokladnie, zwlaszcza ze oryginala mozna kupic na ebayu za 30-50 euro. Nie mam za du¿ej praktyki zakupów u¿ywek via net na ebayu niemieckim/innym - a nie chcia³bym kupiæ czego¶ co bêdzie w gorszym stanie wizualnym od mojego. -- Pozdrawiam, Sebastian S. FZS 600 |
Dnia Tue, 02 Mar 2010 08:59:16 +0100, DrFugazi napisa³(a):
> Ale przecie¿ fabryczny t³umik w Fazerze jest ju¿ fabrycznie zepsuty ;) > Wizualnie te¿, ale najbardziej pod wzglêdem wydobywanego d¼wiêku. Zmieñ > sobie na jaki¶ akcesoryjny to nabêdziesz nowej rado¶ci z jazdy, wiem co > mówiê bo mia³em Fazery, ma³ego i du¿ego. A byæ mo¿e - tyle, ¿e akcesoryjne nie do¶æ ¿e s± g³o¶ne to jeszcze kosztuj± niema³o. >>(*szczerze odradzam* - z Sobótki), wiêc >> pozosta³em z nierozwi±zanym problemem. > Niepowa¿ne to IMHO jest naprawianie fabrycznego t³umika ;) No byæ mo¿e. > Zdrówka Wzajemnie oczywi¶cie. -- Sebastian S. FZS 600 |
Dnia Tue, 02 Mar 2010 08:59:16 +0100, DrFugazi napisa³(a):
A tak BTW - czy da siê kupiæ gotowy (w sensie przykrêcam i mam) taki p³ug jaki mia³e¶ w swoim niebieskim FZS-ie? -- Pozdrawiam, Sebastian S. FZS 600 |
Seba pisze:
> Dnia Tue, 02 Mar 2010 08:59:16 +0100, DrFugazi napisa³(a): > > A tak BTW - czy da siê kupiæ gotowy (w sensie przykrêcam i mam) taki > p³ug jaki mia³e¶ w swoim niebieskim FZS-ie? Da siê. Skontaktuj siê z Mrówk± z Plastbike. tam siê dowiesz wiêcej. PS. T³umaczenie siê, ¿e fabryczny wydech jest wystarczaj±co fajny dzia³a tylko do czasu pierwszej wymiany na akcesoryjny - wierz mi ;) Zdrówka -- DrFugazi & Suzuki GSX 1300R Hayabusa ---- ---- "If speed kills, I am already dead!" |
Dnia Tue, 02 Mar 2010 14:12:25 +0100, DrFugazi napisa³(a):
> Da siê. Skontaktuj siê z Mrówk± z Plastbike. > Dziêki, podpytam. > PS. T³umaczenie siê, ¿e fabryczny wydech jest wystarczaj±co fajny > dzia³a tylko do czasu pierwszej wymiany na akcesoryjny - wierz mi ;) Ej, ej - ja twierdzê tylko, ¿e fabryczny jest dla mnie *wytarczaj±cy*. Nigdzie nie napisa³em, ¿e jest fajny... -- Pozdrawiam, Sebastian S. FZS 600 |
U¿ytkownik "DrFugazi" <.org> napisa³ w wiadomo¶ci grup dyskusyjnych:hmj2rp$r4q$... > Seba pisze: >> Dnia Tue, 02 Mar 2010 08:59:16 +0100, DrFugazi napisa³(a): >> >> A tak BTW - czy da siê kupiæ gotowy (w sensie przykrêcam i mam) taki >> p³ug jaki mia³e¶ w swoim niebieskim FZS-ie? > > Da siê. Skontaktuj siê z Mrówk± z Plastbike. > > > > > tam siê dowiesz wiêcej. > > PS. T³umaczenie siê, ¿e fabryczny wydech jest wystarczaj±co fajny dzia³a > tylko do czasu pierwszej wymiany na akcesoryjny - wierz mi ;) Znam parê osób, których ¶miesz± takie pomys³y, jak zmiana wydechu ze wzglêdu na d¼wiêk. Tobie podoba siê ha³asuj±cy t³umik - ok, ale nie wszystkim musi siê to podobaæ. |
W dniu 2010-03-03 08:26, Marcin N pisze:
[..] > Znam parê osób, których ¶miesz± takie pomys³y, jak zmiana wydechu ze > wzglêdu na d¼wiêk. > Tobie podoba siê ha³asuj±cy t³umik - ok, ale nie wszystkim musi siê to > podobaæ. I ¿eby nie by³o, ¿e szanowny kolega zmy¶la to ja jestem jedn± z takich osób :) -- duddits |
duddits <> napisa³(a):
> > Znam parê osób, których ¶miesz± takie pomys³y, jak zmiana wydechu ze > > wzglêdu na d¼wiêk. > > Tobie podoba siê ha³asuj±cy t³umik - ok, ale nie wszystkim musi siê to > > podobaæ. > > I ¿eby nie by³o, ¿e szanowny kolega zmy¶la to ja jestem jedn± z takich > osób :) Prawdziwy motocyklista musi ZAWSZE narzekaæ na fabryczny t³umik i mieæ plan zmieniæ na akcesoryjny :). PS. Ja jestem jaki¶ zboczony - podoba mi siê fabryczne wydechy np. w Z1000 :) Pozdro, Rafael, Szerszeñ -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
Polecam motowydech.eu
> |
Dla potomno¶ci:
-- Pozdrawiam, Sebastian S. FZS 600 |