![]() |
KTM Adventure z Wroc³awia - kto¶ zna?
Mo¿e kto¶ zna tê maszynê/w³a¶ciciela? Bardzo mi siê podoba i opis i
zdjêcia. <http://moto.allegro.pl/item756476729_ktm_lc4_640_adventure.html> -- Nikanor [DL650, DR350, Agility 125] |
Re: KTM Adventure z Wroc³awia - kto¶ zna?
On 8 Pa¼, 15:58, Nikanor <> wrote:
> Mo¿e kto¶ zna tê maszynê/w³a¶ciciela? Bardzo mi siê podoba i opis i > zdjêcia. > > <http://moto.allegro.pl/item756476729_ktm_lc4_640_adventure.html> > > > > -- > Nikanor [DL650, DR350, Agility 125] Ogladalem podobny sprzet we Wro. Nie jestem pewien czy to ten sam. Aczkolwiek cecha wspolna - sprowadzony, uzytkowany a nie zarejestrowany.... Albo ja jestem jakis inny albo to sciema na dzien dobry. Pozdro. Gonzik. |
Dnia Thu, 8 Oct 2009 06:58:21 -0700 (PDT), Nikanor napisa³(a):
> <http://moto.allegro.pl/item756476729_ktm_lc4_640_adventure.html> Znam Mateusza osobi¶cie. Z motorem jest wszystko OK. Mia³ mo¿liwo¶æ je¼dziæ na papierach i blachach od innego KTM, wiêc nie by³o sensu go rejestrowaæ. Sprzedaje, bo teraz potrzebuje kasê na rozwój firmy. Jest producentem motooilera: -- pozdrawiam trud bj250 |
On 8 Pa¼, 19:10, trud <> wrote:
> Dnia Thu, 8 Oct 2009 06:58:21 -0700 (PDT), Nikanor napisa³(a): > > > <http://moto.allegro.pl/item756476729_ktm_lc4_640_adventure.html> > > Znam Mateusza osobi¶cie. Z motorem jest wszystko OK. O! Fajnie. Dobra wiadomo¶æ. > Mia³ mo¿liwo¶æ je¼dziæ na papierach i blachach od innego KTM, > wiêc nie by³o sensu go rejestrowaæ. To jest ciekawe co piszesz. Ale nic. Zapytam osobi¶cie. Dziêki. -- Nikanor |
trud pisze:
> Dnia Thu, 8 Oct 2009 06:58:21 -0700 (PDT), Nikanor napisa³(a): > >> <http://moto.allegro.pl/item756476729_ktm_lc4_640_adventure.html> > > Znam Mateusza osobi¶cie. Z motorem jest wszystko OK. Mia³ mo¿liwo¶æ je¼dziæ > na papierach i blachach od innego KTM, wiêc nie by³o sensu go rejestrowaæ. > Sprzedaje, bo teraz potrzebuje kasê na rozwój firmy. Jest producentem > motooilera: > > A ja z natury nie ufam cz³owiekowi , który prowadzi interes/sklep i w swojej ofercie (tutaj WWW) nie podaje cen za produkty ale nr telefonu. -- Sysek |
Dnia Fri, 09 Oct 2009 08:08:39 +0200, Sysek napisa³(a):
> trud pisze: >> Dnia Thu, 8 Oct 2009 06:58:21 -0700 (PDT), Nikanor napisa³(a): >> >>> <http://moto.allegro.pl/item756476729_ktm_lc4_640_adventure.html> >> >> Znam Mateusza osobi¶cie. Z motorem jest wszystko OK. Mia³ mo¿liwo¶æ je¼dziæ >> na papierach i blachach od innego KTM, wiêc nie by³o sensu go rejestrowaæ. >> Sprzedaje, bo teraz potrzebuje kasê na rozwój firmy. Jest producentem >> motooilera: >> >> > A ja z natury nie ufam cz³owiekowi , który prowadzi interes/sklep > i w swojej ofercie (tutaj WWW) nie podaje cen za produkty ale nr telefonu. Na Alledrogo sprzedaje. -- pozdrawiam trud bj250 |
On 8 Pa¼, 19:10, trud <> wrote:
> Dnia Thu, 8 Oct 2009 06:58:21 -0700 (PDT), Nikanor napisa³(a): > > > <http://moto.allegro.pl/item756476729_ktm_lc4_640_adventure.html> > > Znam Mateusza osobi¶cie. Z motorem jest wszystko OK. Mia³ mo¿liwo¶æ je¼dziæ > na papierach i blachach od innego KTM, wiêc nie by³o sensu go rejestrowaæ. > Sprzedaje, bo teraz potrzebuje kasê na rozwój firmy. Jest producentem > motooilera: Stary jak to nie jest sciema to ja juz nie wiem co jest. Ile kosztujre rejestracja sprowadzonego sprzetu? 200, 300 pln max. Jak jezdzil na lewych papierach to ja bym potraktowal opowiesci o naprawach i przebiegu z legka ironia... Pzdr. Gonzik. P.s.: oczywista zawsze sie moge mylic. |
On 9 Pa¼, 10:03, gonzik <> wrote:
> > Stary jak to nie jest sciema to ja juz nie wiem co jest. Ile kosztujre > rejestracja sprowadzonego sprzetu? 200, 300 pln max. Jak jezdzil na > lewych papierach to ja bym potraktowal opowiesci o naprawach i > przebiegu z legka ironia... > Rejestracja sprowadzonego pojazdu w Polsce to 350z³ a mo¿e go¶æ od pocz±tku mia³ zamiar go pó¼niej sprzedaæ wiêc zrobi³ jak zrobi³ (aspekt moralno¶ci w tym wypadku pomijam ;-)). -- Artur |
> Rejestracja sprowadzonego pojazdu w Polsce to 350z³ koszty do poniesienia przy rej: pierwszy przegl±d w kraju: 130PLN VAT 24 w US: 160PLN rejestracja w wydz kom ok. 180PLN koszt czesci niezbednych do wymienionej naprawy 300PLN z przyczyn etycznych pominê koszt transportu do kraju. niestety gdybania i zgadywania 'dlaczego' w naszym necie jest wiêcej ni¿ jakiejkolwiek tre¶ci na której mo¿na budowaæ sensown± wiedzê... bo zdaje sie nie o etyczne wartosci pytal autor oryginalnego watku. a gdyby ktos chcial wlasnym sumptem w naszym chorym kraju rozwijac firmê i w pierwszym roku dzialalnosci miec kokosy i wolna reke w wydawaniu siana np na rejestracje wlasnie sprowadzonego moto to zapraszam do dyskusji na priv. wybaczcie ale jak czytam takie watki to zle mi sie robi. mateusz w³a¶nie |
mi³o siê czyta.
mateusz |
Re: KTM Adventure z Wrocławia - ktoś zna?
mateusz symbuła pisze:
> bo zdaje sie nie o etyczne wartosci pytal autor oryginalnego watku. Pytał o wszelkie informacje na temat tego motocykla, licząc standardowo na uwagi czy to osób które oglądały osobiście motocykl bądx na podstawie zdjęć i opisu z podanego linku COŚ zauważyły, czy to nieoryginalne części czy to niespójność opisu ze stanem faktycznym. Przyznasz, że zwrot: "Kupiłem go osobiście w lipcu b.r. w niemczech z przebiegiem niecałych 21 tys, km, jako godnego następcę mojej Afryki Twin" sugeruje, że został zakupiony na osobiste potrzeby, więc informacje o dokonanych naprawach, poprawkach serwisu niemieckiego nie powinny dziwić. Dodając do tego obszerny opis własciwości pojazdu JA (czy tylko ja jeden?) w pierwszej chwili odnosiłem wrażenie, że jest to pojazd oferowany przez właściciela i pasjonata marki. Jedynym zgrzytem było właśnie "niezarejestrowanie", następca AT jednak porusza się po drogach publicznych. Ktoś kupuje całkiem niedawno motocykl w Niemczech (zakładamy że bezwypadkowy, więc za słuszną kwotę) i brakuje mu 300zł na zarejestrowanie. Możłiwe, ale np co z oponami: >opony Continental TKC80 –... /wczesniej miałem michelin anakee /super > guma na asfalt!/ Wcześniej anakee- czyli z Niemic ściągnięty na tych anakee, później zmieniłeś na TKC80- czy to były nowe opony, bo zabrakło informacji, a do najtańszych nie należą. Zużycie 60-70% to jest kilka tyś km przejechanych na lewych papierach > a gdyby ktos chcial wlasnym sumptem w naszym chorym kraju rozwijac > firmę i w pierwszym roku dzialalnosci miec kokosy i wolna reke w > wydawaniu siana np na rejestracje wlasnie sprowadzonego moto to > zapraszam do dyskusji na priv. to zdecyduj się, rozwijasz firmę czy jak w opisie > Sprzedaję z powodu ważnych spraw rodzinnych > wybaczcie ale jak czytam takie watki to zle mi sie robi. Cóż, jeśli prowadzisz firmę to powinieneś znać zasady "ograniczonego zaufania" do kontrahentów. Wszelkie niejasności powinny wzbudzać czujność, dociekliwość gonzika >Stary jak to nie jest sciema to ja juz nie wiem co jest nie jest bezpodstawna, osobiście wolałbym zweryfikować każde informację przekazaną przez takiego sprzedawcę, mimo że jestem dość ufny. O ile w pierwszej chwili rozbudowany opis właściwości takiego LC4 przyjąłem jako chęć "wygadania się" rozkochanego w modelu właściciela, to już później miałem wątpliwości, czy nie jest to zabieg socjotechniczny, więc zagajenie: >W polskim internecie niestety nie znalazłem zbyt wiele informacji > dotyczących tego akurat motocykla ...... > .......... w tej wyliczance nie ma niczego nowego, czego nie można znaleźć w kilka minut w necie, więc jednak skłaniam się ku celowym zabiegom marketingowym. Osoby nim poddawane powinny jednak zachowywać czujność przy zakupie. -- AL F650 & LC4 |
> Có¿, je¶li prowadzisz firmê to powiniene¶ znaæ zasady > "ograniczonego zaufania" do kontrahentów. Wszelkie niejasno¶ci > powinny wzbudzaæ czujno¶æ, dociekliwo¶æ gonzika wrócê do pocz±tku - nie znasz ani mnie ani maszyny. niemniej jednak w tym chórze besserwiserów zdajesz siê wie¶æ prym.. sugerujesz mi w sposób do¶c bezpo¶redni, mowiac wprost, nieuczciwo¶æ, choæ swoim do¶æ uwa¿am szczerym i dok³adnym opisem motocykla na to nie zas³u¿y³em. nie cierpiê bezdusznych i têpych opisów = jezdzi, trabi, komplet dokumentów... jak wiesz prowadzê firmê i na co dzien mam do czynienia z wieloma ró¿nymi lud¼mi dlatego wiem, ze czasami, tak jak w tym przypadku, nie ma sensu wyja¶niaæ Tobie czegokolwiek skoro i tak od pocz±tku zdajesz siê wiedzieæ lepiej. sa w Polskim necie, czego pewnie nie wiesz, fora na ktorych, po takim poscie jak otwierajacy, zglosiloby sie kilka osob z takiego miasta jak Wroclaw z propozycja pomocy w postaci obejrzenia moto, jesli otwierajacy w±tek akurat nie jest z tego miasta co maszyna. bez zbednych dywagacji, pozbawionych podstaw ocen i nieporzadku w w±tku koniec koncow... co to za fora nie powiem, bo cenie to co jest tam a na co jak widzê nie ma szansy tutaj. m |
mateusz symbu³a pisze:
>> Có¿, je¶li prowadzisz firmê to powiniene¶ znaæ zasady >> "ograniczonego zaufania" do kontrahentów. Wszelkie niejasno¶ci >> powinny wzbudzaæ czujno¶æ, dociekliwo¶æ gonzika > > wrócê do pocz±tku - nie znasz ani mnie ani maszyny. Prawda, nie znam > niemniej jednak w tym chórze besserwiserów zdajesz siê wie¶æ prym. Chyba mnie z kim¶ pomyli³e¶, zabieraj±c jeden raz g³os trudno byæ prymusem w tym temacie > sugerujesz mi w sposób do¶c bezpo¶redni, mowiac wprost, nieuczciwo¶æ, > choæ swoim do¶æ uwa¿am szczerym i dok³adnym opisem motocykla na to nie > zas³u¿y³em. Dokona³em analizy tre¶ci Twojego og³oszenia, informacji podanych na preclach przez Ciebie i Twego znajomego, wypunktowa³em niejasnosci. Powody sprzeda¿y motocykla jednak ró¿ni± siê w obu wersjach > nie cierpiê bezdusznych i têpych opisów = jezdzi, trabi, komplet > dokumentów... Skoro pope³ni³e¶ d³u¿szy tekst to bierzesz odpowiedzialno¶æ za napisane s³owa. Odbiorcy tego og³oszenia maj± prawo do jego oceny. Autor w±tku pyta³ o pomoc, udzieli³em jej w zakresie, w którym zna³em tematykê. Je¶li nie lubisz skrótowych, "têpych" opisów, > sa w Polskim necie, czego pewnie nie wiesz, fora na ktorych, po takim > poscie jak otwierajacy, zglosiloby sie kilka osob z takiego miasta jak > Wroclaw z propozycja pomocy w postaci obejrzenia moto, jesli > otwierajacy w±tek akurat nie jest z tego miasta co maszyna. > bez zbednych dywagacji, pozbawionych podstaw ocen i nieporzadku w > w±tku koniec koncow... wobec istnienia takich "for" i procedury sprawdzania kole¿eñskiego maszyny, to w jakim celu tak obszernie piszesz?. Jaka¶ niekonsekwencja argumentacji. > co to za fora nie powiem, bo cenie to co jest tam a na co jak widzê > nie ma szansy tutaj. Có¿, autor watku te¿ ich nie zna³ i pope³ni³ b³±d, biedak nie wiedzia³, ¿e tutaj nie wypada pytaæ o znalezione w necie og³oszenia. Spróbuj nastêpnym razem w obszernym og³oszeniu oprócz numeru telefonu, maila podaæ te¿ sugerowne miejsca, gdzie mo¿na dowiedzieæ siê wiêcej o motocyklu, wykluczaj±c z nich pl.rec.motocykle. -- AL F650 & LC4 |
"mateusz symbu³a" <> wrote in message news:... >sa w Polskim necie, czego pewnie nie wiesz, fora na ktorych, po takim >poscie jak otwierajacy, zglosiloby sie kilka osob z takiego miasta jak >Wroclaw z propozycja pomocy w postaci obejrzenia moto, jesli >otwierajacy w±tek akurat nie jest z tego miasta co maszyna. >bez zbednych dywagacji, pozbawionych podstaw ocen i nieporzadku w >w±tku koniec koncow... >co to za fora nie powiem, bo cenie to co jest tam a na co jak widzê >nie ma szansy tutaj. Hej, Koncepcja fajno¶ci i niefajno¶ci prm wraca jak bumerang co jaki¶ czas budz±c wiêksze lub mniejsze emocje i zaanga¿owanie pisz±cych, ale to zostawmy w spokoju, natomiast napisz proszê co to za fora takie fajne, bo chêtnie bym poczyta³, skoro fajne. Proszê sie w moim po¶cie nie doszukiwac tre¶ci, których tam nie ma, czyli aluzji, podtekstów i ironii. Pytam ca³kiem powa¿nie. pozdrawiam greg |
U¿ytkownik "mateusz symbu³a" <> napisa³ w
wiadomo¶ci news:... > wrócê do pocz±tku - nie znasz ani mnie ani maszyny. > niemniej jednak w tym chórze besserwiserów zdajesz siê wie¶æ prym. Jak chce siê b³ysn±æ trudnym s³owem, trzeba wiedzieæ jak siê je pisze. W innym wypadku grozi to kompromitacj±, jak Twoja. [ciach] > co to za fora nie powiem, bo cenie to co jest tam a na co jak widzê > nie ma szansy tutaj. To nie pisz, skoro nie masz zamiaru interlokutorom [te¿ ³adne trudne s³owo, prawda?] oddawaæ szacunku. Dziêkujê. -- Jasio vx etz Jesli wyszlo Ci raz, sprobuj raz jeszcze. FAQ: |
On 12 Pa¼, 21:40, "Jasio" <> wrote:
> To nie pisz, skoro nie masz zamiaru interlokutorom [te¿ ³adne trudne > s³owo, prawda?] oddawaæ szacunku. Ale ja pyta³em o jego motocykl, wiêc to ³adnie z jego strony, ¿e napisa³ prawda? Co wiêcej - odezwa³ siê na priv i udzieli³ wyczerpuj±cych wyja¶nieñ. Wiêc dziêkujê bardzo wszystkim za pomoc - plrm jeszcze raz okaza³o siê byæ cennym ¼ród³em informacji i kontaktów. Pozdrawiam wszystkich -- Nikanor [DL650, DR350, Agility125] |
Re: KTM Adventure z Wroc³awia - kto¶ zna? OT
Nikanor pisze:
> Mo¿e kto¶ zna tê maszynê/w³a¶ciciela? Bardzo mi siê podoba i opis i > zdjêcia. > > <http://moto.allegro.pl/item756476729_ktm_lc4_640_adventure.html> Czy rzeczywi¶cie opony TKC s± takie dobre? Kto¶ jeszcze je¼dzi³ na nich? -- pozdrawiam Piotr XLR250&bmw_f650_dakar |
U¿ytkownik "Piotr Rezmer" <.net.pl> napisa³ w wiadomo¶ci grup dyskusyjnych:hb15uo$gvc$... > Nikanor pisze: >> Mo¿e kto¶ zna tê maszynê/w³a¶ciciela? Bardzo mi siê podoba i opis i >> zdjêcia. >> >> <http://moto.allegro.pl/item756476729_ktm_lc4_640_adventure.html> > > Czy rzeczywi¶cie opony TKC s± takie dobre? Kto¶ jeszcze je¼dzi³ na nich? Ja mam taka na przodzie w ST. Moge powiedzieæ tylko tyle, ze nawet na dosc grz±skim piachu daje rade. W deszczu nie sprawdzam nigdy jak sie przód trzyma, wiêc nie wiem:) -- pozdro Yamaha XTZ 750 ST Krosno Odrzañskie/Szczecin |
Re: KTM Adventure z Wroc³awia - ktoœ zna? OT
On Tue, 13 Oct 2009 14:24:34 +0200, "kabat" <> wrote:
>Ja mam taka na przodzie w ST. Moge powiedzieæ tylko tyle, ze nawet na dosc >grz±skim piachu daje rade. W deszczu nie sprawdzam nigdy jak sie przód >trzyma, wiêc nie wiem:) a ja mialem w at. Niestety szlak je szybko trafia jak sie lata po ulicach, zwlaszcza szybciej. Na mokrym sa bardzo dobre, jak na kostke oczywiscie. pozdr newrom -- DT 125 - czy aby nie za mocny ? :-) JUPPI! Admini tego foróma som wielcy! |
U¿ytkownik "kabat" napisa³ w wiadomo¶ci
> U¿ytkownik "Piotr Rezmer" <.net.pl> napisa³ w > wiadomo¶ci grup dyskusyjnych:hb15uo$gvc$... >> Nikanor pisze: >> Czy rzeczywi¶cie opony TKC s± takie dobre? Kto¶ jeszcze je¼dzi³ na nich? > > Ja mam taka na przodzie w ST. Moge powiedzieæ tylko tyle, ze nawet na dosc > grz±skim piachu daje rade. W deszczu nie sprawdzam nigdy jak sie przód > trzyma, wiêc nie wiem:) Mia³em w ktm adv tkc80 i ci±gle by³em zdziwiony, ¿e tak beznadziejny bie¿nik jest taki ¶wietny do wszystkich (po skrajnymi) zastosowañ. W deszczu na asfalcie przód nigdy mi sie u¶lizn±³. Na lu¼nej nawierzchni hamuj±c do zablokowanego przodu mo¿na ca³kiem sensownie kierowaæ motocyklem. Jedynie na miekkim torze motocrosowym nie daje rady bo ucieka na ka¿dym nawrocie. Jak za³o¿y³em ten przód to ju¿ mia³ 7 lat le¿akowania, ja zrobi³em na nim 5 kkm i wyrzuci³em bo zachcia³o mi siê ostrzejszej kostki, ale gdybym nadal chcia³ je¼dziæ 70/30 asfalt/teren to pewnie do 10 kkm bym siê bez stresu dotoczy³. Warto. -- Pozdrawiam Irek i ktm-y |
Ireneusz Dy³a pisze:
> Jak za³o¿y³em ten przód to ju¿ mia³ 7 lat le¿akowania, ja zrobi³em na nim > 5 kkm i wyrzuci³em bo zachcia³o mi siê ostrzejszej kostki, ale gdybym > nadal chcia³ je¼dziæ 70/30 asfalt/teren to pewnie do 10 kkm bym siê > bez stresu dotoczy³. A mia³e¶ okazjê porównaæ do Michelin Anakee. Wiem, ¿e to trochê inny bie¿nik. Szukam czego¶ na asfalt, czasami trochê brudny. -- pozdrawiam Piotr XLR250&bmw_f650_dakar |
U¿ytkownik "Piotr Rezmer" napisa³ w wiadomo¶ci > A mia³e¶ okazjê porównaæ do Michelin Anakee. Wiem, ¿e to trochê inny > bie¿nik. Szukam czego¶ na asfalt, czasami trochê brudny. Anakee mia³em w dl-u, ale to nie s± opony do ma³ego advenczera. Nawet nie wiem czy robi± je w takim rozmiarze. S± bardzo dobre i wystarczy³y mi na 7 kkm. Poza asfaltem s± takie jak wszystkie inne szosowe opony - czyli pora¿ka. Przejecha³em na nich Durmitor jak go jeszcze nie zd±¿yli wyasfaltowaæ i do dzisiaj pamiêtam tê walkê. Wracaj±c do adv to wisz± u mnie w gara¿u mefo i czekaj± a¿ mi siê odechce terenu. IMO najbardziej wygl±daj± na nadaj±ce siê do zjechania raz na ruski rok z asfaltu i pogonienie po bezdro¿ach. -- Pozdrawiam Irek i ktm-y |
On 13 Pa¼, 14:50, Piotr Rezmer <.net.pl> wrote:
> A mia³e¶ okazjê porównaæ do Michelin Anakee. Wiem, ¿e to trochê inny > bie¿nik. Szukam czego¶ na asfalt, czasami trochê brudny. To daruj sobie TKC. Przerost formy nad trescia przy takim zastosowaniu. Anakee to bdb wybor i na wiecej km Ci wystarczy. Gawron Afryka |