![]() |
Zakupy z Louisa w PL sklepach...
Siema,
jak w temacie a dok³adniej mówi±c... Swego czasu podpytywa³em Was o zakupy motocyklowe w PL (kask, spodnie, itp), opinie okaza³y siê bardzo trafne - dziêki! ;) Dodam tylko od siebie, ¿e szczerze polecam f-mê Moto-akcesoria (maj± sklepy w ró¿nych miastach), konkretna, mi³a obs³uga, ale co jest najwa¿niejsze... Mo¿na u nich zamówiæ chyba wszystko co jest dostêpne u Louisa bez konieczno¶ci jechania do Niemcowni, pos³uguj± siê tymi samymi numerami katalogowymi, wiêc wystarczy u¿yæ ctrl+A ctr+C ctrl+V ;) Oczywi¶cie nie maj± na stanie ca³o¶ci od rêki, ale mo¿na zamówiæ niemal ka¿dy drobiazg z katalogu, okres dostawy ok 3 tygodni, trochê trwa, ale mo¿na. ;) Co najwa¿niejsze - ceny! S± niemal identyczne jak u Louisa, co wiêcej, je¶li na www Louisa jest przecena mo¿na siê o tak± sam± przecenê "upomnieæ" na miejscu! Bardzo fajne jest te¿ to, ¿e mo¿na zamówiæ towar, obejrzeæ na miejscu, ale je¶li nie podpasuje nie ma obowi±zku kupowania! Przyk³adowe ró¿nice w cenach artyku³ów, które ja bra³em wynosi³y symboliczne kilkana¶cie z³ociszy, wiêc zupe³ny luz. P.S. Nie mam nic wspólnego z f-m± Moto-akcesoria, ale jako bardzo zadowolony klient zwyczajnie j± polecam z autopsji i na pewno skorzystam jeszcze nie raz w przysz³o¶ci! -- Pozdr! falco Stefanek 1303 '72 1.6 AD+AT Popiel 1200 '70 1.2 6V SenNa... Jawa 356 '58 175 |
Re: Zakupy z Louisa w PL sklepach...
U¿ytkownik "falco" napisa³ w wiadomo¶ci news:h1v3ou$9lk$... > Siema, > > jak w temacie a dok³adniej mówi±c... > Swego czasu podpytywa³em Was o zakupy motocyklowe w PL (kask, > spodnie, itp), opinie okaza³y siê bardzo trafne - dziêki! ;) > Dodam tylko od siebie, ¿e szczerze polecam f-mê Moto-akcesoria (maj± > sklepy w ró¿nych miastach), konkretna, mi³a obs³uga, ale co jest > najwa¿niejsze... > [ciach] > Co najwa¿niejsze - ceny! S± niemal identyczne jak u Louisa, co > wiêcej, je¶li na www Louisa jest przecena mo¿na siê o tak± sam± > przecenê "upomnieæ" na miejscu! To bardzo fajne, bo w wiêkszo¶ci sklepów intgernetowych tak nie jest. Co prawda, nadal siê musia³e¶ _upominaæ_, ale idzie ku lepszemu. > Bardzo fajne jest te¿ to, ¿e mo¿na zamówiæ towar, obejrzeæ na > miejscu, ale je¶li nie podpasuje nie ma obowi±zku kupowania! > Przyk³adowe ró¿nice w cenach artyku³ów, które ja bra³em wynosi³y > symboliczne kilkana¶cie z³ociszy, wiêc zupe³ny luz. A tego fragmentu to nie rozumiem. ¯e za tanio czy za drogo? > > P.S. Nie mam nic wspólnego z f-m± Moto-akcesoria, ale jako bardzo > zadowolony klient zwyczajnie j± polecam z autopsji i na pewno > skorzystam jeszcze nie raz w przysz³o¶ci! Ale skoro siê chwalisz, to pochwal siê, co¶ kupi³. -- Jasio vx etz Jesli wyszlo Ci raz, sprobuj raz jeszcze. FAQ: |
Jasio pisze:
> To bardzo fajne, bo w wiêkszo¶ci sklepów intgernetowych tak nie jest. Co > prawda, nadal siê musia³e¶ _upominaæ_, ale idzie ku lepszemu. eee... a po co od razu ten sarkazm... ;) Wcale nie musia³em siê upominaæ, co wiêcej to obs³uga sklepu powiedzia³a mi, ¿e jest taka mo¿liwo¶æ! ;) >> Przyk³adowe ró¿nice w cenach artyku³ów, które ja bra³em wynosi³y >> symboliczne kilkana¶cie z³ociszy, wiêc zupe³ny luz. > > A tego fragmentu to nie rozumiem. ¯e za tanio czy za drogo? Chwali³em sklep, wiêc i ceny zosta³y pochwalone, ale pos³u¿ê sie jeszcze przyk³adem: - pokrowiec na kask Louis 8z³ (DE), M-A 9z³ - szybka dopinana do kasku Louis 63z³ (DE), M-A 67z³ - buty przy cenie rzêdu 100z³ ró¿nica rzêdu 5-10z³ Przeliczane w/g euro (kurs dnia) Jak dla mnie rewelacja > Ale skoro siê chwalisz, to pochwal siê, co¶ kupi³. D³ugo szukan± dopinan± szybkê (pasuj±c±, bo z danymi katalogowymi ró¿nie bywa) do kasku Highway 1 Retro, co mnie mi³o zaskoczy³o, to szybka jest nie tylko dopinana na pasuj±ce zatrzaski, wiêc mo¿na b³yskawicznie zdj±æ, ale w przeciwieñstwie do innych jest podnoszona! ;) Buty, krótkie Probiker "co¶ tam, co¶ tam", tylko czekam na moj± rozmiarówkê. Chcê jeszcze dobraæ buty, ale za kostkê te¿ Probiker "co¶ tam, co¶ tam". ;) -- Pozdr! falco Stefanek 1303 '72 1.6 AD+AT Popiel 1200 '70 1.2 6V SenNa... Jawa 356 '58 175 |
U¿ytkownik "falco" napisa³ w wiadomo¶ci news:h1v9h0$9op$... > Jasio pisze: > >> A tego fragmentu to nie rozumiem. ¯e za tanio czy za drogo? > > Chwali³em sklep, wiêc i ceny zosta³y pochwalone, ale pos³u¿ê sie > jeszcze przyk³adem: > - pokrowiec na kask Louis 8z³ (DE), M-A 9z³ > - szybka dopinana do kasku Louis 63z³ (DE), M-A 67z³ > - buty przy cenie rzêdu 100z³ ró¿nica rzêdu 5-10z³ > Przeliczane w/g euro (kurs dnia) > > Jak dla mnie rewelacja Czyli nieca³e 10% wiêcej. Bior±c pod uwagê wygodê kupowania - faktycznie warto. Ja zaczekam teraz a¿ zaczn± sprowadzaæ rzeczy z Hein Gericke. > Buty, krótkie Probiker "co¶ tam, co¶ tam", tylko czekam na moj± > rozmiarówkê. Chcê jeszcze dobraæ buty, ale za kostkê te¿ Probiker > "co¶ tam, co¶ tam". ;) > No, na ten model to mo¿e i ja bym siê skusi³? (: -- Jasio vx etz Jesli wyszlo Ci raz, sprobuj raz jeszcze. FAQ: |
Jasio pisze:
> Czyli nieca³e 10% wiêcej. > Bior±c pod uwagê wygodê kupowania - faktycznie warto. +- mo¿na tak przyj±æ, odliczaj±c koszt wyprawy do Niemcowni (zw³aszcza, gdy chcemy co¶ drobnego), mo¿liwo¶æ pomacania bez warunku kupowania i naprawdê przyjazn± obs³ugê i sklep w bliskim zasiêgu, to nawet siê (zbyt) d³ugo nie zastanawia³em. > Ja zaczekam teraz a¿ zaczn± sprowadzaæ rzeczy z Hein Gericke. Zapytaj bezpo¶rednio, kto wie... > No, na ten model to mo¿e i ja bym siê skusi³? (: Spoko jak siê spotkamy na szlaku, to dam Ci przymierzyæ ;) -- Pozdr! falco Stefanek 1303 '72 1.6 AD+AT Popiel 1200 '70 1.2 6V SenNa... Jawa 356 '58 175 |
falco pisze:
> Siema, > > jak w temacie a dok³adniej mówi±c... > Swego czasu podpytywa³em Was o zakupy motocyklowe w PL (kask, spodnie, > itp), opinie okaza³y siê bardzo trafne - dziêki! ;) > Dodam tylko od siebie, ¿e szczerze polecam f-mê Moto-akcesoria (maj± > sklepy w ró¿nych miastach), konkretna, mi³a obs³uga, ale co jest Czy to jest to samo co Dobry kontakt i ceny, ale ja na zamówiony towar czeka³em 3 tygodnie. Vir Du¿a czarna bawarka |
Vir pisze:
> Czy to jest to samo co Tak. > Dobry kontakt i ceny, ale ja na zamówiony towar czeka³em 3 tygodnie. Ale to siê zgadza, co zreszt± poda³em, bo je¶li nie maj± czego¶ u siebie, to ¶ci±gaj± i trwa ok. 3 tygodni (ja o tym wiedzia³em, je¶li siê mia³o przed³u¿yæ, to nawet do mnie oddzwaniali). U¿ywaj± te¿ gg i emila, normalnie dziki zachód ;) -- Pozdr! falco Stefanek 1303 '72 1.6 AD+AT Popiel 1200 '70 1.2 6V SenNa... Jawa 356 '58 175 |
falco pisze:
>> Dobry kontakt i ceny, ale ja na zamówiony towar czeka³em 3 tygodnie. > Ale to siê zgadza, co zreszt± poda³em, bo je¶li nie maj± czego¶ u > siebie, to ¶ci±gaj± i trwa ok. 3 tygodni (ja o tym wiedzia³em, je¶li siê > mia³o przed³u¿yæ, to nawet do mnie oddzwaniali). U¿ywaj± te¿ gg i emila, > normalnie dziki zachód ;) A widzisz :) A ja mam generalnie wszystko w 3 dni. A i koszta mniejsze... ;) -- Kuczu LOUD BLACK PIPES SAVE LIVES !! Harley Davidson FXR-C 666 Edition |
U¿ytkownik "Kuczu" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:h1vho5$a1b$.pl... > falco pisze: > >>> Dobry kontakt i ceny, ale ja na zamówiony towar czeka³em 3 tygodnie. >> Ale to siê zgadza, co zreszt± poda³em, bo je¶li nie maj± czego¶ u siebie, >> to ¶ci±gaj± i trwa ok. 3 tygodni (ja o tym wiedzia³em, je¶li siê mia³o >> przed³u¿yæ, to nawet do mnie oddzwaniali). U¿ywaj± te¿ gg i emila, >> normalnie dziki zachód ;) > > A widzisz :) A ja mam generalnie wszystko w 3 dni. A i koszta mniejsze... > ;) Ale nie kazdy mieszka tak blisko Berlina jak my ;) -- Easy Zielona Dziura Co Cie nie zabije, to Cie wzmocni NT650V i NTNT650V ;) |
Easy pisze:
> Ale nie kazdy mieszka tak blisko Berlina jak my ;) Ale kazdy moze sie odezwac na priv co potrzebie :) -- Kuczu LOUD BLACK PIPES SAVE LIVES !! Harley Davidson FXR-C 666 Edition |
Thu, 25 Jun 2009 10:44:35 +0200, *Vir* napisa³(a):
> Czy to jest to samo co > > Dobry kontakt i ceny, ale ja na zamówiony towar czeka³em 3 tygodnie. U mnie po 2 tygodniach czekania na realizacjê z³o¿onego zamówienia zadzwonili z informacj±, i¿ mam sobie poczekaæ nastêpnych 5 tygodni (sic), poniewa¿ nie s± w stanie zrealizowaæ tego co zamówi³em (pomimo wcze¶niejszych zapewnieñ, i¿ problemu nie ma i za kilka dni pinlock bêdzie u mnie - specjalnie do nich dzwoni³em, ¿eby siê upewniæ). Je¿eli o mnie chodzi to ja mam wra¿enie, i¿ panuje u nich bardzo du¿y ba³agan organizacyjny. Fakt, i¿ na stronie maj± du¿y asortyment - jednak¿e konkurencyjni cenowo to oni nie s±, a do tego dochodz± k³opoty logistyczne/czasowe z realizacj± zamówieñ. Tyle, ¿e na bezrybiu i rak ryba. -- Pozdrawiam Sebastian S. |
On Thu, 25 Jun 2009 12:02:21 +0200, Kuczu <> wrote:
>Ale kazdy moze sie odezwac na priv co potrzebie :) Ale nie kazdy chce truc dupe dla 3 eur roznicy w cenie :) pozdr newrom -- DT 125 - czy aby nie za mocny ? :-) JUPPI! Admini tego foróma som wielcy! |
Kuczu pisze:
> A widzisz :) A ja mam generalnie wszystko w 3 dni. A i koszta > mniejsze... ;) Znaczy siê... nastêpnym razem zamówiæ u Ciebie... i dasz towar... pomacaæ... ;) To ja z przyjemno¶ci±... ;) P.S. Co do ró¿nych opinii, to jeszcze siê taki nie narodzi³, co by wszystkim dogodzi³... ;) W moim przypadku wysz³o wszystko git i tym optymistycznym akcentem.... ;) -- Pozdr! falco Stefanek 1303 '72 1.6 AD+AT Popiel 1200 '70 1.2 6V SenNa... Jawa 356 '58 175 |
Kuczu pisze:
> A widzisz :) A ja mam generalnie wszystko w 3 dni. A i koszta > mniejsze... ;) Skoro osoba prywatna twierdzi, ¿e w wiêkszo¶ci przypadków jest w stanie za³atwiæ towar w Berlina w 3 dni, za¶ wyspeecjalizowana firma potrzebuje standardowo 3 tygodni to trudno bezkrytycznie j± chwaliæ. Wydaje siê, ¿e ich obrót z Louisem nie jest zbyt du¿y. Jako okres czasu czeka siê na za³atwienie ewentualnych reklamacji jako¶ciowych? -- AL F650 & LC4 |
Andrzej Luczak pisze:
> Skoro osoba prywatna twierdzi, ¿e w wiêkszo¶ci przypadków jest w stanie > za³atwiæ towar w Berlina w 3 dni, A kto pisal ze z Berlina ? > za¶ wyspeecjalizowana firma potrzebuje > standardowo 3 tygodni to trudno bezkrytycznie j± chwaliæ. Wydaje siê, ¿e > ich obrót z Louisem nie jest zbyt du¿y. Znajac zycie to zbieraja zamowienia i dopiero gdy jego warttosc przekroczy pewna kwote to zamawiaja bo wtedy maja wysylke do PL za free. A ze paczka do Polski idzie tydzien to uzbieraja sie 3 tygodnie :) Gdyby zas mieli normalna porzadna umowe z Louisem to by oferowali towar po cenach katalogowym bo by ich bylo na to stac. By zarabiali na roznicy miedzy cena dealerska a katalogowa. A tak jak oni to kazdy chlopek roztropek moze sobie sciagac ze strony louis.de -- Kuczu LOUD BLACK PIPES SAVE LIVES !! Harley Davidson FXR-C 666 Edition |
Kuczu pisze:
> Znajac zycie to zbieraja zamowienia i dopiero gdy jego warttosc > przekroczy pewna kwote to zamawiaja bo wtedy maja wysylke do PL za free. > A ze paczka do Polski idzie tydzien to uzbieraja sie 3 tygodnie :) Zapewne tak jest i jak dla mnie, to zupe³na norma. ;) > A tak jak oni to kazdy chlopek roztropek moze sobie sciagac ze strony louis.de Tyle tylko, ¿e jak zamawiasz z Louisa.de do PL, to masz najdro¿sz± opcjê wysy³ki (maj± podzia³ na strefy), wiêc je¶li zamawiasz drobnicê, to koszty przesy³ki potrafi± nie¼le podro¿yæ zamówienie. Mi siê nie ¶pieszy³o, wiêc wola³em zamówiæ w M-A, poczekaæ, pomacaæ, powybrzydzaæ i kupiæ co chcia³em bez extra kosztów. ;) -- Pozdr! falco Stefanek 1303 '72 1.6 AD+AT Popiel 1200 '70 1.2 6V SenNa... Jawa 356 '58 175 |