![]() |
outback mozna zagazowaæ?
mysle o zakupie subaru outback.
w serwisie powiedziano mi ze nie polecaja zagazowanie bo trzeba regulowac zawory czy cos(co 15 tys km) i jest to powazna robota za okolo 2-3 tys czy potwierdzacie to? janusz |
Re: outback mozna zagazowaæ?
On Fri, 12 Dec 2008 16:19:03 -0800 (PST),
<> wrote: > w serwisie powiedziano mi ze nie polecaja zagazowanie bo trzeba > regulowac zawory czy cos(co 15 tys km) i jest to powazna robota za > okolo 2-3 tys Wszystko mo¿na zrobiæ dobrze i mo¿na zrobiæ ¼le. Jak we¼miesz paproka i oszczêdzisz na instalacji, to bêdzie ¼le. Ale je¼dzi kilka zagazowanych Subaraków i maj± siê dobrze. Skontaktuj siê z u¿ytkownikiem Jako na . r. -- __________________________________________________ _______________ robert rêdziak mailto:giekao-at-gmail-dot-com zmien kreseczkê na kropeczkê: I hope they don't fart at Greenpeace. That's bad for Gaia. |
Re: outback mozna zagazowac?
> w serwisie powiedziano mi ze nie polecaja zagazowanie bo trzeba
> regulowac zawory czy cos(co 15 tys km) i jest to powazna robota za > okolo 2-3 tys a bez zagazowania nie trzeba? bo co za roznica czy regulujesz zawory majac gaz czy go nie majac :) -- pzdr piotrek |
> a bez zagazowania nie trzeba? a trzeba?? Tym bardziej co 15 tys?? Kilka samochodow mialem i nie rbilem tego nigdy (taki temat pamietam z czasów du¿ych fiatów i maluchów) i chyba u zadnego producenta w ksiazce serwisowej nie widzialem takiego zapisu, przynajmniej do 100kkm. Niech mnie ktos poprawi bo mam kilkaset kkm na karku i ngdy nie zagladalem do zaworów :) -- -------------------------------------------- Pozdr Scyzoryk Corolla e11 xl 600v |
Dnia Sat, 13 Dec 2008 22:25:04 +0100, Scyzoryk napisa³(a):
> a trzeba?? Tym bardziej co 15 tys?? Kilka samochodow mialem i nie rbilem > tego nigdy (taki temat pamietam z czasów du¿ych fiatów i maluchów) i chyba u > zadnego producenta w ksiazce serwisowej nie widzialem takiego zapisu, > przynajmniej do 100kkm. Niech mnie ktos poprawi bo mam kilkaset kkm na karku > i ngdy nie zagladalem do zaworów :) Mo¿e trafia³e¶ na auta z hydraulicznym kasowaniem luzów. Nie ma regu³y, które maj±, które nie. Mazda 626 2.2i z 1988 mia³a, CC700 mia³o, Xantia 2.1TD ma, ale np. Xsara 1,9D wymaga regulacji luzów zaworowych. W silnikach PSA 1,9D (XUD, DW8) lubi skasowaæ siê luz - bardzo ciê¿ko odpaliæ diesla z leciutko podpartymi zworami. Honda d³ugo opiera³a siê przed wprowadzeniem hydraulicznych regulatorów - nie czy ju¿ siê prze³amali :-) Ford Courier 1,3 benzyna z 2001 wymaga³ regulacji zaworów co przegl±d. Wci±¿ po drogach je¿d¿± samochody wymagaj±ce troski w zakresie regulacji zaworów. -- Pozdrawiam, Przemek |
> a trzeba?? Tym bardziej co 15 tys??
no wlasnie sie pytam :) bo jesli trzeba bo tak mowi producent to co za roznica czy samochod z gazem czy nie. ale jak nie trzeba to zalozenie gazu nie spowoduje ze sie nagle zmieni cos i trzeba bedzie co 15 tys km regulowac gaz :) > Kilka samochodow mialem i nie rbilem tego nigdy (taki temat pamietam z > czasów du¿ych fiatów i maluchów) i chyba u zadnego producenta w ksiazce > serwisowej nie widzialem takiego zapisu, przynajmniej do 100kkm. Niech > mnie ktos poprawi bo mam kilkaset kkm na karku i ngdy nie zagladalem do > zaworów :) ja zagladalem :) zalezy od modelu silnika, albo masz regulacje reczna albo hydrauliczna. wiadomo jak hydrauliczna to nie dotykasz, jak reczna to warto rzucic okiem co kilkadziesiat tysiecy :) koszt niewielki bo ja placilem 50 zl za regulacje V6, ale to tylko 12 zaworow, jak ktos ma 24 to moze wiecej sie placi, niewiem :) -- pzdr piotrek |
U¿ytkownik "Scyzoryk" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gi197a$p2h$.edu.pl... > >> a bez zagazowania nie trzeba? > > a trzeba?? Tym bardziej co 15 tys?? Kilka samochodow mialem i nie rbilem > tego nigdy (taki temat pamietam z czasów du¿ych fiatów i maluchów) i chyba > u zadnego producenta w ksiazce serwisowej nie widzialem takiego zapisu, > przynajmniej do 100kkm. Niech mnie ktos poprawi bo mam kilkaset kkm na > karku i ngdy nie zagladalem do zaworów :) No to ma³o widzia³e¶. W Hondzie jakie¶ 95% aut ma regulowane luzy rêcznie co 40 kkm. |
> No to ma³o widzia³e¶. W Hondzie jakie¶ 95% aut ma regulowane luzy rêcznie > co > 40 kkm. ca³e szczescie nie mam hondy ;) -- Pozdr Scyzoryk Corolla e11 xl 600v |
U¿ytkownik "Scyzoryk" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gi53c5$8ni$.neostrada.pl... > >> No to ma³o widzia³e¶. W Hondzie jakie¶ 95% aut ma regulowane luzy rêcznie >> co >> 40 kkm. > > ca³e szczescie nie mam hondy ;) A Trampek to od Suzuki, co? :-) |
> A Trampek to od Suzuki, co? :-) nie no w moto to jako¶ naturalne i we wszystkich ktore mialemn trzeba by³o to robiæ. W samochodzie nie trafi³em jeszcze :) -- Pozdr Scyzoryk Corolla e11 xl 600v |