![]() |
Re: To mo¿e je¼dziæ po drogach?
Boombastic wrote:
>> >> Tak? Daj przyk³ad, kiedy kask na czyjej¶ g³owie zwiêksza MOJE >> bezpieczeñstwo. > > Ju¿ napisa³em. Trzeba by³o czytaæ. prosze wska¿ mi, bo jako¶ znale¼æ nie moge. -- Pozdrawiam Kuba (aka cita) gg:1461968 |
Boombastic wrote:
>> Kaska na motocyklu czy quadzie to tez ochrona JEDNEJ g³owy i to od >> tej wlasnie glowy powinno zale¿ec, czy cze, zeby bylostala cala, czy >> chce, zeby pszczó³ka nie wpad³a do oczka. > > A jak pszczó³ka wpada w oczko to ty spokojnie i bezpiecznie > zatrzymujesz pojazd, tak? Tak samo jak ptaszek ci narobi w oczko lub > nie daj Bo¿e wpadnie na ciebie i twoj± twarzyczkê? A za³zawione > oczêta od wiatru czy py³u co uniemo¿liwi± zobaczenia czerwonego > ¶wiate³ka i spowoduj± centralne wpierdolenie siê w jaki¶ samochód? I > nie mów ¿e to s± odosobnione przypadki, bo ja jeszczê na pierdz±cych > dwóch ko³ach od 3 klasy podstawówki i niejedno prze¿y³em. a wiesz, ze mozna mieæ na ³bie homologowany OTWARTY kask i zgodnie z prawem prowadziæ otwarty pojazd z za³zawionymi oczami i pszczó³k± w oczku? Jaki to ma zwi±zek z kaskiem? Musisz zg³osiæ obywatelski projekt ustawy zmieniaj±cy zapis z kask na okulary. -- Pozdrawiam Kuba (aka cita) gg:1461968 |
Re: To może jeździć podrogach?
On 2008-12-19, Kuba (aka cita) <> wrote:
>>> Tak? Daj przyk³ad, kiedy kask na czyjej¶ g³owie zwiêksza MOJE >>> bezpieczeñstwo. >> >> Dowolna st³uczka z Twojej winy zakoñczona uderzeniem quadowca g³ow± w >> co¶ twardego. Bez kasku zmienia siê w wypadek z trupem. > > > Udajesz, czy naprawde nie umiesz czytaæ ze zrozumieniem?! > > Odpowiedz mi na pytanie - jaki wp³yw na moje bezpieczeñstwo ma fakt, czy > kto¶ na quadzie za³o¿y lub te¿ nie za³o¿y kask?! Lub, zeby Ci bylo ³atwiej > zrozumieæ pytanie, jaki wp³yw na Twoje bezpieczeñstwo ma to, czy ja bede > mia³ na g³owie kask, czy nie? Z nieznanych mi powodów bezpieczeñstwo sprowadzasz tylko do zagro¿enia zdrowia/¿ycia. Pozdrawiam, Krzysiek Kie³czewski |
> Bo to MOJA sprawa!!!!
> I jestem ZA tym, zeby je¼dziæ w pasach i za tym, zeby je¼dziæ w kasku, i > za tym, zeby namotocykl ubrac sie odpowiednio! > Ale zdecydowanie przeciw temu, zeby zmusza³o mnie to tego prawo. > > Nie rozumiesz co sie do Ciebie pisze? > Ja nie mówie, ze nie chce je¼dziæ w kasku, czy pasach. NIE. Jestem > zagorza³ym zwolennikiem pasów. Ale wkurwia mnie, kiedy to jaki¶ mato³ z > sejmu za mnie o tym decyduje! Dalej nie rozumiem ciebie. Godzisz siê na wiele ograniczeñ i jest OK, ale na jazdê w kasku to ju¿ nie? Czy te¿ tak tylko sobie narzekasz a i tak stosujesz siê do przepisów. |
>> A jak pszczó³ka wpada w oczko to ty spokojnie i bezpiecznie
>> zatrzymujesz pojazd, tak? Tak samo jak ptaszek ci narobi w oczko lub >> nie daj Bo¿e wpadnie na ciebie i twoj± twarzyczkê? A za³zawione >> oczêta od wiatru czy py³u co uniemo¿liwi± zobaczenia czerwonego >> ¶wiate³ka i spowoduj± centralne wpierdolenie siê w jaki¶ samochód? I >> nie mów ¿e to s± odosobnione przypadki, bo ja jeszczê na pierdz±cych >> dwóch ko³ach od 3 klasy podstawówki i niejedno prze¿y³em. > > a wiesz, ze mozna mieæ na ³bie homologowany OTWARTY kask i zgodnie z > prawem prowadziæ otwarty pojazd z za³zawionymi oczami i pszczó³k± w oczku? Nie odpowiedzia³e¶ mi na pytanie. > Jaki to ma zwi±zek z kaskiem? > > Musisz zg³osiæ obywatelski projekt ustawy zmieniaj±cy zapis z kask na > okulary. Mnie nie boli obowi±zek jazdy w kasku tylko ciebie, wiêc to ty zbieraj podpisy. |
U¿ytkownik "Adam P³aszczyca" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:... > A wiesz ile on p³aci na 'ubezpieczenie' zdrowotne? Sk³adka za cale ¿ycie nie wystarczy na posk³adanie solidnie zepsutego cz³eka. Przeciêtny "byznesmen" p³aci minimalna, czyli oko³o 200z³/m-c. Sk³adaj±c 40 lat uzbiera ~100 tys. z³. Nawet najlepiej uposa¿ony prezes banku nie p³aci tysi±ce razy wiêcej, bo jest do¶æ niski limit. |
>> Waszych g³owach, jest te¿ dla
>> bezpieczeñstwa innych. > > podaj przyk³ad ... Bez kasku, bêdziesz mru¿y³ oczy i odwraca³ g³owê ¿eby nie bi³o Cie tak piachem po twarzy, zamiast patrzeæ na drogê. -- Mateusz Bogusz |
On Fri, 19 Dec 2008 19:06:22 +0100, "~" <x@y.z> wrote:
>Sk³adka za cale ¿ycie nie wystarczy na posk³adanie solidnie zepsutego >cz³eka. LOL. -- ___________ (R) /_ _______ Adam 'Trzypion' P³aszczyca (+48 502) 122 688 ___/ /_ ___ ul. na Szaniec 23/70 31-560 Kraków (012) 378 31 98 _______/ /_ Wywo³ywanie slajdów ___________/ PMS++PJ+S*+++P+++M+++W--P+++X+++L+++B+M+++Z++T-WCB++ |
On Fri, 19 Dec 2008 15:21:31 +0100, Krzysiek Kielczewski
<> wrote: >> Tak? Daj przyk³ad, kiedy kask na czyjej¶ g³owie zwiêksza MOJE >> bezpieczeñstwo. > >Dowolna st³uczka z Twojej winy zakoñczona uderzeniem quadowca g³ow± w >co¶ twardego. Bez kasku zmienia siê w wypadek z trupem. I jakie¿ niebiezpieczeñstwo mi grozi? -- ___________ (R) /_ _______ Adam 'Trzypion' P³aszczyca (+48 502) 122 688 ___/ /_ ___ ul. na Szaniec 23/70 31-560 Kraków (012) 378 31 98 _______/ /_ Wywo³ywanie slajdów ___________/ PMS++PJ+S*+++P+++M+++W--P+++X+++L+++B+M+++Z++T-WCB++ |
U¿ytkownik "Kuba (aka cita)" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gig6ff$krp$... > > no i sie wkurzam... bo p³ace mase siana i ... jak ropzychodzi co do czego > to nic mi sie nie nale¿y > To ja wole, zeby mi sie nie nale¿a³o jak nie bede p³aci³, a jako doros³y > cz³owiek zadbam sam o siebie. > > To nie plac... Kup kilka hektarow, zrob zaoczna szkole "za pare zl" i plac KRUS... Zaoszczedzone pieniadze umiejetnie inwestuj. II i III filar to jawne zlodziejstwo a sam ZUS... :) > > a czyj to problem?! > Najwy¿ej jaki¶ bogady Pan/Pani za³o¿y fundacje pomagania nieudacznikom (a > przy tym zarobi niezly interes) > Jesli przyjdzie do Ciebie glodny i zmarzniety, nie dasz mu jesc? Tak naprawde panstwo dziala na podobnej zasadzie. Przytulki i inne spoleczne twory dzialaja za panstwowe - Twoje pieniadze. > > Guzik prawda. Polityka ma to do siebie, ze jest najdro¿szym kawalkiem > funkcjonowania Pañstwa. > Policz ile p³acisz na ZUS, Nie place! pomnó¿ to razy ilo¶æ ludzi p³ac±cych, a potem > policz ile z tego idzie w gwizdek z powodu kosztów utrzymania ca³ej tej > biurokratycznej maszynerii... > Wszystko jest ok kiedy te pieniadze trafiaja do innych ludzi _pracujacych uczciwie_, nic w przyrodzie nie ginie i kiedys do Ciebie wroci. Co innego kiedy biurwy za picie kawki i przewracanie papierkow biora grube pieniadze - temat rzeka. > Nie jestem te¿ zwolennikiem anarchii, czy bezprawia. Zawsze kiedy slucham JKM wyobrazam sobie swiat rodem z MAD MAXA :) Samochod w stylu rosomaka, pod reka kalach a zona i corka ukryte w piwnicy ;) Picasso |