![]() |
Re: Silniki TSI od VW
xs pisze:
> Boombastic <.pl> napisa³(a): > >> Silnik i auto dla kapelusza. > > Za dyche mozna z tego kapeluszowatego diesla zrobic calkiem przyjemny silnik, > ktory bedzie tlukl to supernowoczesne 1.4 nawet w najmocniejszej wersji > zarowno na swiatlach jak i na stacji benzynowej. Nawet sam glupi program za > smieszne pieniadze (w porownaniu z cena calego samochodu) zmieni juz mocno > osiagi na plus. Jak ju¿ chcesz robiæ jakie¶ tuningi to rób to w obu silnikach:). A tak nawiasem to powtarzasz tylko zas³yszane bajki. Pozdrawiam, Arek |
On 16 Pa¼, 08:15, "Arek (G)" <> wrote:
> Golf co do wygl±du wiadomo kwestia gustu, choæ imho ma wiêcej wdziêku > ni¿ octavia. Co do wykonania w ¶rodku, to znowu jako¶ u¿ytych materia³ów > w Golfie jest lepsza (w koñcu to VW a nie skoda). Co do atrakcyjno¶ci > wizualnie w ¶rodku to ju¿ w ogóle nie wiem o co Ci chodzi. Po za tym, ¿e > w Golfie u¿yto lepszych jako¶ciowo materia³ów to jest ca³kiem podobny > styl. Je¶li chodzi o ilo¶æ miejsca to przecie¿ ta sama p³yta pod³ogowa. > Ilo¶æ miejsca w ¶rodku jest dok³adnie taka sama. Mo¿na rozmawiaæ co > najwy¿ej o baga¿niku. Dok³adnie - w srodku wielkosc jest identyczna co do mm - róznica to prawie 2 razy wiekszy bagaznik. |
U¿ytkownik "Arek (G)" :
> Czyli reasumuj±c, kupi³e¶ samochód, który szybko straci na warto¶ci, z > fatalnym silnikiem po prostu zero przyjemno¶ci z jazdy. Gorzej wykonany > w podobnej cenie (pomijam Twój salon, jakby¶ pochodzi³ jak Ci radzi³em > znalaz³by¶ to samo w znacznie lepszych cenach). A mog³e¶ mieæ za > niewielk± dop³at± naprawdê fajne auto (fajne w stosunku do tej ceny > oczywi¶cie). hehe :) ..nie kupilem jeszcze tego samochodu, wiêc je¶li prawd± byloby to o czym napisales to zdecydowa³bym sie na golfa, a jednak jako¶ nie potrafie sie przekonaæ :) Po prostu silnik w aucie to nie jest wszystko. Nie spierajmy sie co do estetyki bo to rzeczywiscie indywidualna rzecz, natomiast spadek wartosci auta gdzies wyczytalem ale tu tez nie bede sie spiera³ bo nie liczy³em tego. Wiem, jednak ze co do utraty wartosci tej Octavki nie masz racji, szukalem jej w¶ród u¿ywanych i wiem jak jest z dostêpno¶ci±. Widocznie kapeluszniki nie chc± siê jej pozbywaæ. Golfow tsi tez nie ma ale z uwagi na to, ze jest to nowy silnik. |
adym pisze:
> U¿ytkownik "Arek (G)" : > >> Czyli reasumuj±c, kupi³e¶ samochód, który szybko straci na warto¶ci, z >> fatalnym silnikiem po prostu zero przyjemno¶ci z jazdy. Gorzej wykonany >> w podobnej cenie (pomijam Twój salon, jakby¶ pochodzi³ jak Ci radzi³em >> znalaz³by¶ to samo w znacznie lepszych cenach). A mog³e¶ mieæ za >> niewielk± dop³at± naprawdê fajne auto (fajne w stosunku do tej ceny >> oczywi¶cie). > > hehe :) > ..nie kupilem jeszcze tego samochodu, wiêc je¶li prawd± byloby to o czym napisales to zdecydowa³bym sie na golfa, a jednak jako¶ nie potrafie sie przekonaæ :) Po prostu silnik w aucie to nie jest wszystko. > Nie spierajmy sie co do estetyki bo to rzeczywiscie indywidualna rzecz, natomiast spadek wartosci auta gdzies wyczytalem ale tu tez nie bede sie spiera³ bo nie liczy³em tego. > Wiem, jednak ze co do utraty wartosci tej Octavki nie masz racji, szukalem jej w¶ród u¿ywanych i wiem jak jest z dostêpno¶ci±. Widocznie kapeluszniki nie chc± siê jej pozbywaæ. Golfow tsi tez nie ma ale z uwagi na to, ze jest to nowy silnik. To na prawdê nie jest ryzykowne stwierdzenie, ¿e Golf bêdzie du¿o lepiej trzyma³ cenê ni¿ octavia. Zreszt± co tu szukaæ. Zerknij na og³oszenia, u¿ywane 1-2letnie golfy nie s± du¿o tañsze ni¿ nowe z salonu. Wynika³o by, ¿e salony bardziej obni¿aj± cenê ni¿ spadek warto¶ci samochodu. Czyli albo salony totalnie zg³upia³y, albo jednak do¶æ wolno trac± na warto¶ci. Pozdrawiam, Arek |
> Nie zgadzam siê praktycznie z ka¿dym stwierdzeniem z poprzedniego postu. > Golf znacznie mniej traci na warto¶ci ni¿ octavia, zreszt± co to za > porównanie, gdzie skoda a gdzie vw? > > Teraz golf 5 jest w super cenach imho g³upot± jest kupowanie w³a¶nie > teraz octavi. > > Golf co do wygl±du wiadomo kwestia gustu, choæ imho ma wiêcej wdziêku > ni¿ octavia. Co do wykonania w ¶rodku, to znowu jako¶ u¿ytych materia³ów > w Golfie jest lepsza (w koñcu to VW a nie skoda). Co do atrakcyjno¶ci > wizualnie w ¶rodku to ju¿ w ogóle nie wiem o co Ci chodzi. Po za tym, ¿e > w Golfie u¿yto lepszych jako¶ciowo materia³ów to jest ca³kiem podobny > styl. Je¶li chodzi o ilo¶æ miejsca to przecie¿ ta sama p³yta pod³ogowa. > Ilo¶æ miejsca w ¶rodku jest dok³adnie taka sama. Mo¿na rozmawiaæ co > najwy¿ej o baga¿niku. to ja Ciebie z kolei powkurzam ja wrecz uwazam ze wiekszosc argumentow, ktore przedstawil kolega adym jest rzeczowa, pomijam oczywiscie te estetyczne bo to kwestia gustu, zacytuje to jeszcze raz: "Niestety ale poza logo nie widze atutów. Od Octavii jest cia¶niejszy, ma duzo mniejszy baga¿nik, jest dro¿szy w tym samym wyposa¿eniu i imho mniej atrakcyjny wizualnie zarówno wewn±trz jak i na zewn±trz. Dro¿sze jest jego ubezpieczenie, dro¿sza jest eksploatacja (przegl±dy, akcesoria i serwis). Golf szybciej traci na warto¶ci. " napisz konkretnie z czym sie tutaj nie zgadzasz bioraco pod uwage ze koledze adymowi rzeczywiscie bardziej podoba sie octavia i ma np. male dzieci wiec nie potrzebuje duzo miejsca na tylniej kanapie a za to wiekszy bagaznik jest wskazany. i jeszcze potem popatrz na statystyki sprzedarzy golfa i octavi zeby sie upewnic po ktorej stronie jest wiecej kupujacych takie auta w polsce specjalnie nie poruszam tematu silnika bo ja bym kupil taka octavie 1,8 tfsi ale porownujac golfa i octavie jako samochod dla typowej polskiej rodziny to golf wypada bardzo blado. |
specjalnie nie poruszam tematu silnika bo ja bym kupil taka octavie
1,8 tfsi ale porownujac golfa i octavie jako samochod dla typowej polskiej rodziny to golf wypada bardzo blado. Jak tam nie widzê w pierwszym po¶cie ¿e poszukuje auta dla rodziny. |
On 16 Pa¼, 11:58, "Boombastic" <.pl>
wrote: > specjalnie nie poruszam tematu silnika bo ja bym kupil taka octavie > 1,8 tfsi ale porownujac golfa i octavie jako samochod dla typowej > polskiej rodziny to golf wypada bardzo blado. > > Jak tam nie widzê w pierwszym po¶cie ¿e poszukuje auta dla rodziny. w pierwszym nie ale w ktoryms kolejnym autora jest napisane ze to ma byc auto rodzinne pozdr. arek |
> Jak tam nie widzê w pierwszym po¶cie ¿e poszukuje auta dla rodziny.
w pierwszym nie ale w ktoryms kolejnym autora jest napisane ze to ma byc auto rodzinne A co to niby oznacza w kraju, gdzie nawet Seicento by³o autem rodzinnym? |
> w pierwszym nie ale w ktoryms kolejnym autora jest napisane ze to ma > byc auto rodzinne > > A co to niby oznacza w kraju, gdzie nawet Seicento by³o autem rodzinnym? ale my nie mowimy tu o seicento tylko o wyborze golf/octavia. pozdr. arek |
U¿ytkownik "arek" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:... > w pierwszym nie ale w ktoryms kolejnym autora jest napisane ze to ma > byc auto rodzinne > > A co to niby oznacza w kraju, gdzie nawet Seicento by³o autem rodzinnym? ale my nie mowimy tu o seicento tylko o wyborze golf/octavia. Acha, czyli jak jeden kompakt ma baga¿nik wiêkszy o 100 l to jest to auto rodzinne, a drugi ju¿ nie? Ciekawe podejscie. |