![]() |
Re: Civic czy Corolla? (part 5)
> Jaki silnik 1,4 ma siedemdziesi±t kilka koni? A z momentem od do³u
> kombinuj± za pomoca vteca po to ¿eby dó³ by³ jako tako i mo¿liwo¶æ > wkrêcenia na du¿e obroty równie¿ przepraszam ¼le zapamiêta³em, 83 KM i maksymalny moment obrotowy (119Nm) przy 2800 masa w³asna pojazdu to 1165 kg, przyspieszenie 0-100 w 14,6 sek. dla porównania fabka HTP chyba 68 KM, moment 112 przy 3000, 1100 kg masy, przyspieszenie ko³o 16s., zarówno w hondzie jak i w skodzie nie pisz± o ¿adnym fa³teku czy innej wyrafinowanej technologii S. |
> przepraszam ¼le zapamiêta³em, 83 KM
> i maksymalny moment obrotowy (119Nm) przy 2800 > masa w³asna pojazdu to 1165 kg, > przyspieszenie 0-100 w 14,6 sek. > > dla porównania fabka HTP chyba 68 KM, moment 112 przy 3000, > 1100 kg masy, przyspieszenie ko³o 16s., > > zarówno w hondzie jak i w skodzie nie pisz± o ¿adnym fa³teku > czy innej wyrafinowanej technologii To jest silnik z Jazza z dwiema ¶wiecami na cylinder i 8 zaworow± g³owic±. -- Wys³ano z serwisu OnetNiusy: |
U¿ytkownik "Sebastian Ciesielski" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gcv151$dtk$... >> Jaki silnik 1,4 ma siedemdziesi±t kilka koni? A z momentem od do³u >> kombinuj± za pomoca vteca po to ¿eby dó³ by³ jako tako i mo¿liwo¶æ >> wkrêcenia na du¿e obroty równie¿ > > przepraszam ¼le zapamiêta³em, 83 KM > i maksymalny moment obrotowy (119Nm) przy 2800 > masa w³asna pojazdu to 1165 kg, > przyspieszenie 0-100 w 14,6 sek. > > dla porównania fabka HTP chyba 68 KM, moment 112 przy 3000, > 1100 kg masy, przyspieszenie ko³o 16s., > > zarówno w hondzie jak i w skodzie nie pisz± o ¿adnym fa³teku > czy innej wyrafinowanej technologii > No dobra, ale po co mi te dane? |
> No dobra, ale po co mi te dane?
a tak w razie jakby¶ siê napali³ na niezbyt szybkie i niezbyt nowoczesne auto - skoda tañsza :-) obecne modele hondy s± pod kilkoma wzglêdami prostszymi kontrukcjami ni¿ dawniejsze S. |
U¿ytkownik "Weronika Styka" <> napisa³ w
wiadomo¶ci news:gctbnq$3ol$... > - kolejny raz w serialu (ja)Civic czy (on)Corolla ;) Raczej w soap operze :-) > Aha, na portalu autocentrum.pl Civic w opinii u¿ytkowników ma ocenê 4,23 > a Corolla 4,28 - czy to znaczy, ¿e Corolla (niestety) jest lepsza? :( To absolutnie nic nie znaczy. Dyskusja o wy¿szo¶ci którejkolwiek z marek to jak rozmowa o wy¿szo¶ci Wielkanocy nad ¦wiêtami Bo¿ego Narodzenia. Je¿d¿ê s³u¿bow± Coroll± E12 i gdybym mia³ kupiæ prywatnie samochód tej klasy to nie zastanawia³bym siê nawet minuty. Jak na moje potrzeby przemieszczania siê jest to auto bliskie idea³u. Ale s± te¿ niemi³e zgrzyty. Ostatnio sprzedali¶my jedn± z firmowych Corolli. 4 lata, 140k km przebiegu, regularnie serwisowana co 15k km. Po 3 miesi±cach nowemu w³a¶icielowi strzeli³ ³añcuch rozrz±du !? Naprawa wyceniona na prawie 10k PLN, a Toyota umywa rêce. Ciekaw jestem jak to siê zakoñczy. Bo trudno mówiæ o eksploatacyjnej awarii. -- Pawe³ wszytkie posty z hotmail.com yahoo.com, lycos.com, gmail.com i googlemail.com kasujê bez czytania |
U¿ytkownik "topek " <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:gcuvkp$8ja$... > Mnie sie bardziej podoba honda i jej futurystyczny design Masz na my¶li fabrycznie wiejski tuning? :-)) Przepraszam, nie mog³em siê powstrzymaæ :-) -- Pawe³ wszytkie posty z hotmail.com yahoo.com, lycos.com, gmail.com i googlemail.com kasujê bez czytania |
U¿ytkownik "Sebastian Ciesielski" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gcv4uj$t3u$... >> No dobra, ale po co mi te dane? > > a tak w razie jakby¶ siê napali³ na niezbyt szybkie i niezbyt nowoczesne > auto > - skoda tañsza :-) > > obecne modele hondy s± pod kilkoma wzglêdami prostszymi kontrukcjami ni¿ > dawniejsze > akurat mam civica tyle ¿e poprzedni model i mam te¿ skodê i pod niektórymi wzglêdami skoda jest lepsza. |
"Pawe³" <> wrote in message news:gcv53l$bm7$.neostrada.pl... > Je¿d¿ê s³u¿bow± Coroll± E12 i gdybym mia³ kupiæ prywatnie samochód tej > klasy > to nie zastanawia³bym siê nawet minuty. Jak na moje potrzeby > przemieszczania > siê jest to auto bliskie idea³u. Z tego wynika, ze Twoje potrzeby przemieszczania sie nie sa wygorowane, wrecz minimalistyczne Pozdrawiam -------------------------- Dobrze, ze nie mam blisko Biedronki, jaka ulga |
U¿ytkownik "Roman" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:gcvgne$b5c$.neostrada.pl... > Z tego wynika, ze Twoje potrzeby przemieszczania sie nie sa wygorowane, > wrecz minimalistyczne Jedna osoba, dojazd do pracy, trochê ruchów po mie¶cie, po zakupy do supermarketu i z rzadka wyjazd gdzie¶ dalej. Na wyjazdy dla przyjemno¶ci jest co¶ innego. -- Pawe³ wszytkie posty z hotmail.com yahoo.com, lycos.com, gmail.com i googlemail.com kasujê bez czytania |
U¿ytkownik "Boombastic" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:.pl... >> Boombastic, ale widziales kiedys na ulicy cifika 1,4 ?:)bo ja nie. >> 99% sprzedazy do 1,8. > > Oczywi¶cie, ¿e widzia³em. Bardzo ³atwo je rozpoznaæ, bo nie maj± z ty³u > wydechu > tylko plastikowe za¶lepki w zderzaku. a to sie zdziwisz,bo ja widzialem 1,8 comfort ktore tez tego nie ma :) Duzo zalezy od "specyfikacji" jaka zamawiasz (nie ma tego duzo) Rozmawialem swojego czasu z dielerem, nie potrafil powiedziec na czym to polega ze jedne maja,inne nie. 1,8 comfort "wyglada" podobnie do 1,4 base. Pozdr Mirek |