![]() |
Re: Toyota Carina wyjecie aku
Uzytkownik "Viking" <.pl> napisal w wiadomosci news:gvf4mg$bjl$... > nie mam pilota, centralny z kluczyka To cos masz chyba zagubione. Chyba powinienes miec jednak pilota. Poszukaj przycisku serwisowego, powinien gdzies byc, pytanie tylko gdzie. Karolek |
"Karolek" <> wrote in message > Zrob jeszcze inaczej. > Gdzie ktos opisal sekwencje podlaczania aku ;> > Zloz syrene jak byla. > Odlacz mase od akumulatora, wloz klucze do stacyjki i przekrec w pozycje > zaplon, podlacz mase aku, wyciagnij kluczyki ze stacyjki i przycisnij > czarny przycisk przez 10s. > Po tym powinno dzialac. > I lepiej zebys znalazl ten czarny przycisk ;> tez do tego dotarlem tylko gdzie czarny przycisk?:D -- Pozdrawiam V.I.K.I.N.G.: Vigilant Individual Keen on Infiltration and Nocturnal Gratification ICQ: 50985493 GG: 14408 |
Uzytkownik "Viking" <.pl> napisal w wiadomosci news:gvf53b$d3p$... > tez do tego dotarlem tylko gdzie czarny przycisk?:D > Na pilocie ktory ktos zgubil :> Mam wrazenie ze ktos zgubil pilota, albo zepsul, alarm pozostawil w stanie rozbrojonym i tak auto sprzedal dalej. Problem sie pojawil po zaniku napiecia w instalacji. Teraz alarm sie uzbroil i nie mozesz go wylaczyc :> Szukaj przycisku serwisowego. Na syrenie sa jakies oznaczenia? firma itp.? Karolek |
"Karolek" <> wrote in message > Na pilocie ktory ktos zgubil :> > Mam wrazenie ze ktos zgubil pilota, albo zepsul, alarm pozostawil w stanie > rozbrojonym i tak auto sprzedal dalej. > Problem sie pojawil po zaniku napiecia w instalacji. > Teraz alarm sie uzbroil i nie mozesz go wylaczyc :> > Szukaj przycisku serwisowego. > Na syrenie sa jakies oznaczenia? firma itp.? nie widzialem nic, zobacze rano, napisze pozniej, ehhh -- Pozdrawiam V.I.K.I.N.G.: Vigilant Individual Keen on Infiltration and Nocturnal Gratification ICQ: 50985493 GG: 14408 |
Uzytkownik "Viking" <.pl> napisal w wiadomosci
news:gvevgv$gk3$... > no urwalo mi sie jak ja rozbieralem, halas nie jest problemem, problemem > jest ze nie odpala :) Byly takie modele alarmu Boxera, które byly zintergrowane w jednej obudowie z syrena. Moze ten urwany przewód to wlasnie od zaplonu? -- JJJK |
JJJK pisze:
> "Viking" <.pl> napisal: > >> no urwalo mi sie jak ja rozbieralem, halas nie jest problemem, >> problemem jest ze nie odpala :) > > Byly takie modele alarmu Boxera, które byly zintergrowane w jednej > obudowie z syrena. > Moze ten urwany przewód to wlasnie od zaplonu? Do takich alarmów zintegrowanych z syreną to idzie cała wiązka, a nie 3 przewody na krzyż. |
Uzytkownik "Viking" <.pl> napisal w wiadomosci news:gvevro$ihe$... > > "Karolek" <> wrote in message > > dokladnie jest teraz tak, ze jest przyjemnie cicho:) > jezeli wlacze kluczyk do stacyjki przy rozlaczonym aku, przekrece, > podlacze aku to auto wlasciwie dziala, do momentu kiedy chce zapalic, > kreci, kreci ale nie zapala i jak wyciagne kluczyk to wlaczaja sie > awaryjne i zaczyna wyc Bez kluczyka z pilotem nic nie zrobisz. W tym aucie nie ma przycisku resetujacego alarm. A przynajmniej w mojej Carinie z 1992 go nie bylo. Jedyne chyba rozwiazanie bez ingerencji w elektryke to kupienie pilota do tego alarmu (chyba Boxer) i pojscie ta droga. Tzn proba dostrojenia pilota. pozdrawiam -- Bartek i rozbity czajnik 6 Ave1,8 EL |
"BartekGSXF" <> wrote in message > Bez kluczyka z pilotem nic nie zrobisz. > W tym aucie nie ma przycisku resetujacego alarm. A przynajmniej w mojej > Carinie z 1992 go nie bylo. > Jedyne chyba rozwiazanie bez ingerencji w elektryke to kupienie pilota do > tego alarmu (chyba Boxer) i pojscie ta droga. Tzn proba dostrojenia > pilota. najchetniej to bym to wyprul z instalacji, tylko w ktorym miejscu to przerywa zaplon -- Pozdrawiam V.I.K.I.N.G.: Vigilant Individual Keen on Infiltration and Nocturnal Gratification ICQ: 50985493 GG: 14408 |
"JJJK" <.pl> wrote in message > Byly takie modele alarmu Boxera, które byly zintergrowane w jednej > obudowie z syrena. > Moze ten urwany przewód to wlasnie od zaplonu? nie, ten urwany przewod jest od halasu:) teraz jest cisza:) -- Pozdrawiam V.I.K.I.N.G.: Vigilant Individual Keen on Infiltration and Nocturnal Gratification ICQ: 50985493 GG: 14408 |
Uzytkownik "Viking" <.pl> napisal w wiadomosci news:gvh8sn$3u2$... > najchetniej to bym to wyprul z instalacji, tylko w ktorym miejscu to > przerywa zaplon OIDP to chyba w tych modelach byl jakis prosty komputer. "Wyrywanie tego ustrojstwa" moze poskutkowac tym, ze w ogole nie pojedziesz. Moze zrob wszystko "odwrotnie" :) zamknij auto z kluczyka i podepnij aku? Moze sie to ustrojstwo zresetuje? Ale mialem fart bo akurat u mnie byl ten cholerny pilot i w takich przypadkach wystarczylo klinac na zamkniete i otwarte i bylo po klopocie. pozdr -- Bartek i rozbity czajnik GSX6F Ave1,8 EL |