![]() |
Re: Statystyka wypadków 2008 - wnioski
Lovtza wrote:
> Sir Pierniknapisal > > >> > Wys³ano z czytnika ¦cigacz.pl -> > >> I wszystko jasne :( > > Twój komentarz wiele wyja¶nia. Znam ¶rodowiska (i to wcale nie > patologiczne), gdzie okre¶lenie "precel" jest ciê¿k± obelg±, za któr± > mo¿na dostaæ w pysk. Prymitywna ksenofobia i ¿a³osna mieszanka > arogancji z > ignorancj±, czêsto tutaj uprawiane to pewnie jedne z wielu przyczyn. Nie jestes lepszy. A tutaj takze wzrastales, na preclu znaczy. Powielasz pewne zachowania, pojsc w swoja strone a na precla srac. Ale nie bede se nad tym rozwijal. Powiedz tylko jedno: skoro taki teraz jestes krytyczny wobec pl.rec.motocykle, to po jaki fiut na scigaczu.peel jest bramka do tych ksenofobicznych precli? Zebyscie mieli negatywny biegun do pokazania? ZTCW masz na to wplyw. -- pozdrawiam, lesor CB1300 Misiek z dobrym lozyskiem ;-p Z³oty Felkowski Braincap'07, Srebrny Bobrowy Dyplom'08 |
Lovtza pisze:
....>8 > Znam ¶rodowiska (i to wcale nie > patologiczne), gdzie okre¶lenie "precel" jest ciê¿k± obelg±, za któr± > mo¿na dostaæ w pysk. Jasne, pamietam nawet takie jedno spotkanie - zakonczylo sie bez strat w ludziach i sprzecie jedynie dzieki przytomnosci umyslu Zbigiego. > Prymitywna ksenofobia i ¿a³osna mieszanka arogancji > z ignorancj±, czêsto tutaj uprawiane to pewnie jedne z wielu przyczyn. Internet trafil pod strzechy i na to nikt nic nie poradzi. Ale to chyba za trudne dla Ciebie :( Aby nie przynudzac. Naprawde nie zastanowil Cie brak pozycji "niezawinione przez..." lub podobnej? Uwazasz nadal ze gosc ktory napisal artykul moze byc uwazany za dziennikarza? IMHO nie, on poprostu przepisal to co mu Policja podsunela :( BTW, na oficjalnej stronie Policji: nie ma statystyki za 2008 rok. Szukajac jakiejkolwiek informacji na ten temat znalazlem jedynie to: "Dzisiejszy (2006-04-26) dodatek do "Dziennika" z mapk± fotoradarów pisze: - 75% wypadków motocyklowych, w tym po³owa ¶miertelnych, ma miejsce na skrzy¿owaniach - 75% wypadków, w których ¶mieræ ponosza motocykli¶ci, pope³niana jest z winy kierowców samochodów - Ryzyko ¶mierci motocyklisty podczas wypadku jest 10-krotnie wiêksze ni¿ pasa¿era samochodu" z jakiegos forum dyskusyjnego. Nie chce mi sie glebiej grzebac bo a nuz okaze sie ze karmie Trolla i para pojdzie w gwizdek? :( > Mimo wszystko pozdrawiam... > Lovtza A ja bez "mimo to" Pozdrawiam Sir Piernik Betvelwe |
lesor pisze:
> skoro taki teraz jestes krytyczny wobec pl.rec.motocykle, to po jaki fiut na > scigaczu.peel jest bramka do tych ksenofobicznych precli? Zebyscie mieli > negatywny biegun do pokazania? ZTCW masz na to wplyw. nie wspomne ze przez grzecznosc naleza³o by zapytac adminów od usenetu (jest taka grupa pl.news.admin) czy mozna tak bez ograniczen bramkowac i zalewac newsy spamem generowanym przez mato³kow nie umiejacych ani pisac ani czytac ani myslec -- Arni Toruñ '84 Honda CB 650 SC "Jaszczomb" '91 Volvo 940 D24TIC diesel pozbawiony wad i przyspieszenia '91 Honda Prelude 2,0 EX |
Sir Piernik napisa³(a):
> Uwazasz nadal ze gosc ktory napisal artykul moze byc uwazany za > dziennikarza? Przepraszam, ale mial te dane z palca sobie wyssac? -- Kamil Nowak 'Amil' _motory_ pijadzio i susuki Krakuf |
Kamil Nowak 'Amil' pisze:
> Sir Piernik napisa³(a): >> Uwazasz nadal ze gosc ktory napisal artykul moze byc uwazany za >> dziennikarza? > > Przepraszam, ale mial te dane z palca sobie wyssac? > Ponoc elementem warsztatu dziennikarskiego jest sprawdzenie wiadomo¶ci z kilku ¼róde³. Dane statystyczne te¿ musz± byæ zweryfikowane, je¶li ich rzetelno¶æ budzi w±tpliwo¶ci temat jest odk³adany na bok albo opatrujemy go stosownym komentarzem. £atwiej jest i¶æ na ³atwiznê, podeprzeæ siê statystyk± i artyku³ gotowy. Co chwilê komercyjne stacje radiowe prezentuj± neewsy typu: na skutek wzrostu liczby pojazdów mechanicznych spada spo¿ycie kawioru :-). -- AL F650 & LC4 |
Andrzej Luczak napisa³(a):
> Ponoc elementem warsztatu dziennikarskiego jest sprawdzenie wiadomo¶ci z > kilku ¼róde³. Dane statystyczne te¿ musz± byæ zweryfikowane, je¶li ich > rzetelno¶æ budzi w±tpliwo¶ci temat jest odk³adany na bok albo opatrujemy > go stosownym komentarzem. Super. To gdzie takie dane mozna zweryfikowac? Jesli nie ma ich nawet policja? Ja wiem ze wszyscy tu wieszaja psy na scigaczu, bo tak jest fajnie i jest sie wtedy preclem, ale przypierdalanie dla samego przypierdalania i jeszcze obrazanie ludzi nie majac za bardzo argumentow to troche dziecinada. -- Kamil Nowak 'Amil' _motory_ pijadzio i susuki Krakuf |
Lovtza wrote:
> Sir Pierniknapisal > >> Jest mozliwe ze dziennikarzyna wzial czesc statystyki "powody >> wypadkow motocykli z winy kierowcow motocykli" i przeoczyl ten >> drobny szczegol, (np nie chcialo mu sie obrocic strony) :( > > W przyp³ywie zmi³owania pozostawiê to bez komentarza... Jak siê obejzy filmiki pod tekstem to przychodzi mnie jedno do g³owy "Ci motocykli¶ci to debile" Daje to do my¶lenia. "Sam nie wiem jak 10 lat na moto dalem rade przezyc" -- FJR 1300 Wyscigowa licencja A Z³oty Felkowski Braincap '06 |
On 2009-02-27 09:17:20 +0100, Kamil Nowak 'Amil' <> said:
> przypierdalanie dla samego przypierdalania i jeszcze obrazanie ludzi > nie majac za bardzo argumentow to troche dziecinada. Nie to ¿ebym siê nie zgadza³, ale... Aaaaamil! Kto¶ siê pod Ciebie podszywa!!! :-> -- Pozdrawiam Sebastian Hunda Sewen Ffy und Czarny Ciongnik El-Ce-Cztery Kawa GT550 na wydaniu nieustajaco |
Zamiana watku - apel?
Lovtza wrote:
> Mimo wszystko pozdrawiam... Dziêki Lovtza ze sie nie unios³es za bardzo :) Bo ja nie zrozumiem, skad taka ostra i nie zasluzona reakcja. Brak s³oñca? Do wszystkich Bywalców grupy mam pytanie. Dlaczego kazda wymiana pogl±dów staje siê pyskówk±? W tym wypadku urban legends ze Scigacz to czy tamto. Pytam kazdego osobno, czy naprawde "grzeczna" przyzwoita odpowiedz w ramach dyskusji to juz przesz³o¶æ? Znam wiekszo¶c wypowiadajacych sie w tym watku i ¿aden z nich nie jest prostakiem. Znacie tekst Kobuszewskiego. "Z chamstwem .." Nie ma lepszego miejsca niz usnet aby siê nim pos³ugiwac. Naprawde przyjmniej jest dyskutowac i spierac siê na argumenty, bez osobistych wyciczek. Skoro jestesmy preclami - to badzmy z tego dumni i trzymajmy poziom. Kazdy z nas wyrabia sobie tu opinie o innych na podstawie tego co i jak napisal. Tu nie ma forumowych gwiazdek generalów. Kazda wasza/nasza wypowiedz to nowa ocena. Czasami lepiej nic nie mowic, zmilczec. :) Dziêki za wys³uachanie/przeczytanie. -- FJR 1300 Wyscigowa licencja A Z³oty Felkowski Braincap '06 |
Re: Zamiana watku - apel?
U¿ytkownik "Watson" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:go8eid$rpi$... > Lovtza wrote: >> Mimo wszystko pozdrawiam... > > Dziêki Lovtza ze sie nie unios³es za bardzo :) > > > Bo ja nie zrozumiem, skad taka ostra i nie zasluzona reakcja. Brak s³oñca? > Do wszystkich Bywalców grupy mam pytanie. > > Dlaczego kazda wymiana pogl±dów staje siê pyskówk±? > W tym wypadku urban legends ze Scigacz to czy tamto. hm, a ja zacze³am doceniac... bo ostatnio miewam wiecej wolnego czasu i moge sobie poczytac grupe... ale w pracy nie moge skonfigurowac konta, bo nie... no to co mi pozostaje? E. |