![]() |
Re: Civic czy Corolla? (part 5)
>> Taaak, szczególnie ten 1,4 jest sportowy. Honda umar³a jako producent aut
>> o aspiracjach sportowych. > Honda od dawna mia³a pojemnosci 1,4 1,5 czy 1,6 w civicu które nigdy nie > by³y autami sportowymi ale zahêca³y i wygladem i wysokoobrotowymi > silnikami to ostrzejszej jazdy. Dlatego napisa³em ¿e auto to jest lekko > sportowe. Przynajmniej dla mnie w porównaniu np z omawian± coroll±. Tylko maj±c te silniki zapewnia³a jakies osi±gi, a w przypadku 1,6 nawet dosyc ciekawe. A zobacz jakie jest przyspieszenie z obecnym 1,4 - 15 sekund!!! |
U¿ytkownik "Boombastic" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:48f2f7b5$0$12132$... >>> Taaak, szczególnie ten 1,4 jest sportowy. Honda umar³a jako producent >>> aut o aspiracjach sportowych. >> Honda od dawna mia³a pojemnosci 1,4 1,5 czy 1,6 w civicu które nigdy nie >> by³y autami sportowymi ale zahêca³y i wygladem i wysokoobrotowymi >> silnikami to ostrzejszej jazdy. Dlatego napisa³em ¿e auto to jest lekko >> sportowe. Przynajmniej dla mnie w porównaniu np z omawian± coroll±. > > Tylko maj±c te silniki zapewnia³a jakies osi±gi, a w przypadku 1,6 nawet > dosyc ciekawe. A zobacz jakie jest przyspieszenie z obecnym 1,4 - 15 > sekund!!! No przeciez napisa³em ¿e to nie jest auto sportowe tylko siê dobrze wkreca na obroty i nie wygl±da jak limuzyna czy jakie¶ toczyd³o. |
> Dziadki to kupuj± tani± fabie a nie civica który jest 2x dro¿szy dro¿szy i
> wygl±da do¶æ awangardowo leszczom siê wydaje, ¿e to awangarda, poza tym wiêkszo¶æ egzemplarzy civica ma silnik 1,4 i atrapki koñcówek wydechu a to nie czyni z hondy pojazdu sportowego S. |
U¿ytkownik "Andrzej Lawa" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:8vqIk.47$... > Piotrek pisze: > no ale w³a¶nie nie ma. Zreszt±, nie ukrywajmy, docelowym klientem Civica w > Polsce jest kapelusz po 60tce i tacy ludzie najczesciej je kupuj±. Hm... To mamy bogatych emerytow ;) BTW: skad masz takie dane,pochwal sie... Jesli mowa o nowym civiku,to przyznam ze czesciej widuje kobiety w wieku "roboczym" czyt.20-40l niz "kalepusza" po 60tce ktoremu wybitnie twardsze zawieszenie i felgi 17 cali nie imponuja,a sztucznej szczeki nawet CoregaTabs nie utrzyma ;) BTW: z tego co pamietam, w rozmowach z dilerem hondy civikow 1,4 base sprzedalo sie KILKA na caly rok,wszystko to 1,8 comfort/exec zeby nie bylo ze civik 60kzl kosztuje ;) w cenniku tylko. Pozdr Mirek |
U¿ytkownik "Boombastic" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:48f2f7b5$0$12132$... >>> Taaak, szczególnie ten 1,4 jest sportowy. Honda umar³a jako producent >>> aut o aspiracjach sportowych. >> Honda od dawna mia³a pojemnosci 1,4 1,5 czy 1,6 w civicu które nigdy nie >> by³y autami sportowymi ale zahêca³y i wygladem i wysokoobrotowymi >> silnikami to ostrzejszej jazdy. Dlatego napisa³em ¿e auto to jest lekko >> sportowe. Przynajmniej dla mnie w porównaniu np z omawian± coroll±. > > Tylko maj±c te silniki zapewnia³a jakies osi±gi, a w przypadku 1,6 nawet > dosyc ciekawe. A zobacz jakie jest przyspieszenie z obecnym 1,4 - 15 > sekund!!! Boombastic, ale widziales kiedys na ulicy cifika 1,4 ?:)bo ja nie. 99% sprzedazy do 1,8. Pozdr Mirek |
> po pierwsze jakos nie wydaje mi sie zeby nowy civic cieszyl sie
> powodzeniem wsrod 60 latkow:) > predzej skoda :D Ja uwa¿nie obserwowa³em kto kupje nowe Cify i baaardzo czêsto by³y to osoby juz dojrza³e obu p³ci. Zreszt± na przyk³ad w Wielkiej Brytani Honda uchodzi za samochód dla emerytów. U nas ze wzglêdu na cenê prym wiedzie Skoda. |
> No przeciez napisa³em ¿e to nie jest auto sportowe tylko siê dobrze wkreca
> na obroty i nie wygl±da jak limuzyna czy jakie¶ toczyd³o. pomy³ka, ten silnik ma siedemdziesi±t kilka km i do¶æ du¿y moment obrotowy od do³u, wiêc dzia³a co¶ jak 1,2 skody S. |
> Aha, na portalu autocentrum.pl Civic w opinii u¿ytkowników ma ocenê 4,23 a
> Corolla 4,28 - czy to znaczy, ¿e Corolla (niestety) jest lepsza? :( Pani Weroniko, jesli juz pani tak wnikliwie analizuje i porownuje (i dobrze :) to moze trzeba bylo na chlodno zanalizowac wyniki. Civica i Corolla dzieli 5 setnych punktu. Wedlug mnie wartosc pomijalna zalezaca tez od humoru piszacego danego dnia :) Ja bym bral auto ktore sie bardziej podoba i jest lepiej wyposazone w tej samej cenie. Mnie sie bardziej podoba honda i jej futurystyczny design niz bezjajeczna corolla, ale o gustach wiadomo... topek -> jak zawsze pozdrawiajacy -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
U¿ytkownik "Sebastian Ciesielski" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gcuuh2$4db$... >> No przeciez napisa³em ¿e to nie jest auto sportowe tylko siê dobrze >> wkreca na obroty i nie wygl±da jak limuzyna czy jakie¶ toczyd³o. > > pomy³ka, > ten silnik ma siedemdziesi±t kilka km i do¶æ du¿y moment obrotowy od do³u, > wiêc dzia³a co¶ jak 1,2 skody > Jaki silnik 1,4 ma siedemdziesi±t kilka koni? A z momentem od do³u kombinuj± za pomoca vteca po to ¿eby dó³ by³ jako tako i mo¿liwo¶æ wkrêcenia na du¿e obroty równie¿ |
> Boombastic, ale widziales kiedys na ulicy cifika 1,4 ?:)bo ja nie.
> 99% sprzedazy do 1,8. Oczywi¶cie, ¿e widzia³em. Bardzo ³atwo je rozpoznaæ, bo nie maj± z ty³u wydechu tylko plastikowe za¶lepki w zderzaku. -- Wys³ano z serwisu OnetNiusy: |