![]() |
Re: jakie autko do KZK/KJS
On Aug 2, 5:26 pm, Jacek Rudowski <> wrote:
> > nie wiem od ilu lat produkuja sti. nie mam pojecia o samochodach. liczylem ze Wy > > mi powiecie. :) > > a tutaj tylko jakies loski drugie tyle sobie dopowiadaja do tego co napisalem i > > o faworytach pisza ;) > A bo tak troche brzmisz prawde mowiac, jakbys mial duze plany :) > Jak jestes twardy i uda Ci sie zarejestrowac bez przerobek, to mozesz > sobie sciagnac stare, klasyczne sti w wersji 2 lub 3 z UK, ale musisz sie nauczyc jezdzic > z kieryka po prawej stronie :) Na pojezdzawki nie bylaby to taka zla opcja. z generacji do 2001r STI w UK nie byly sprzedawane, wszystko to importy z Japonii a wiec duzo nie ma i dostac nielatwo. A juz z pewnoscia nie zamknie sie w cenie 10k pln, nawet odliczajac transport z wysp. Powiedzial bym nawet, ze WRXa (czyli GT) nie kupi tu nawet za te cene, chyba ze celujemy w 15-letnie auta zarzniete przez wyzelowanych mlodziencow, ktore na ebay ludzie na czesci sprzedaja. STI kopie w tylek i zdecydowanie lepiej trzyma sie drogi, ale zabawa zaczyna sie o dobre 1000 obrotow wyzej niz w WRXie, wiec do zabawy ze stosunkowo niewielkimi predkosciami w zakretach, dobrze podlubany WRX bedzie sprawniejszy na poczatek chyba jednak. Pozdrawiam Kamil |
Boombastic pisze:
>> Moja rada - ogladnij sobie fotki z KJSow i kup takie auto jak tam >> jezdza, czyli np. swift gti, civic 4g (1.6 i mozliwe nawet 170km na >> wolnossacym) czy cos podobnego. > > Nie by³o takiego silnika w Cifie. Tam jest napisane mozliwe :) Ludzie z hondy powiadaja ze z wolnossacego d16z2 o poj. 1.6 mozna wycisnac 170KM... |
radxcell pisze:
> to chyba najciekawsza opcja. > a jeszcze lepiej E30 M3 Evo. tylko pewnie nie do dostania z w miare prostym > podwoziem. Chyba sobie chlopaki zartujecie... e30 m3 za 60tys pln to moze dostaniesz... |
radxcell pisze:
> ciekawy, ale chyba bedzie drogi przez homologacje Astra GSI, bym zapomnial... faworyt, jak dla mnie on i nic wiecej. Ew. jak sie odezwiesz na priv moge poszperac i znalezc namiary na fieste xr2 swapowana na 2l mondeo 165KM, za 11tys pln. Pozdrawiam, Wojtek. |
>> Nie by³o takiego silnika w Cifie.
> Tam jest napisane mozliwe :) > Ludzie z hondy powiadaja ze z wolnossacego d16z2 o poj. 1.6 mozna wycisnac > 170KM... Mozliwe to jest ponad 500 KM. |
Boombastic pisze:
> Mozliwe to jest ponad 500 KM. Turbo kazdy moze wstawic :) |
ulong pisze:
> Boombastic pisze: >> Mozliwe to jest ponad 500 KM. > Turbo kazdy moze wstawic :) Do tego, wtedy mowimu juz o innej klasie samochodu, startujemy z wszystkimi >2.0 z turbo. Reasumujac, turbo wkladamy do silnikow 2.0 lub wiekszych ;) |
U¿ytkownik "ulong" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:g73sou$n0n$.neostrada.pl... > Boombastic pisze: >> Mozliwe to jest ponad 500 KM. > Turbo kazdy moze wstawic :) Nie kazdy, nie kazdy. Niektórzy tylko na jedno odpalenie :-) |
Boombastic pisze:
> Nie kazdy, nie kazdy. Niektórzy tylko na jedno odpalenie :-) Wazne, ze sie chlopakom pochwali "turbo sobie zalozylem!". Ostatnio modne jest "kazdy ma turbo, mam i ja" ;)) |
Dnia 02.08.2008 kamil <> napisa³/a:
> z generacji do 2001r STI w UK nie byly sprzedawane, wszystko to > importy z Japonii a wiec duzo nie ma i dostac nielatwo. A juz z Jest calkiem sporo i nie ma dramatycznego problemu z dostaniem, a na pewno nie jest prawda, ze "nielatwo". Owszem, w oficjalnej sprzedazy nie bylo, ale jest sporo samochodow z szarego importu z Japonii wlasnie. > pewnoscia nie zamknie sie w cenie 10k pln, nawet odliczajac transport > z wysp. Powiedzial bym nawet, ze WRXa (czyli GT) nie kupi tu nawet za > te cene, chyba ze celujemy w 15-letnie auta zarzniete przez > wyzelowanych mlodziencow, ktore na ebay ludzie na czesci sprzedaja. Faktycznie z ta kwota 10tys. zlotych to nadal moze byc ciezko, predzej WRX... ale juz w okolicach 5tys. £ mozna spokojnie zaczac szukac. Oczywiscie stan tych samochodow bedzie bardzo rozny, ale chyba nikt nie spodziewa sie, ze 15letni samochod sprzedawany za taka kwote bedzie w stanie idealnym... I prawde mowiac do poszukiwan polecilbym raczej Scoobynet. BTW - nie tak dawno za... nie pamietam, cos ok. 2500-2800£, poszedl calkiem ladny WRX Type RA, oczywiscie rowniez z pierwszych wersji, bo cudow nie nalezy sie spodziewac, ale jest to juz powiedzmy przedzial cenowy, gdzie mozna zaczac kombinowac. Aczkolwiek bedzie to tak czy inaczej dopiero poczatek kosztow - jesli chce sie tym upalac. -- Jacek "AMI" Rudowski |