![]() |
Re: Laguna czy Vectra ??
> moja klasyfikacja
> aut polega³a na tym ¿e Peugeot i Renault s± Francuskie :-) wiêc i > silniki te same Za prosto by bylo :) HDI -> peugeot, citroen, a ostatnio (w szczególno¶ci 2.0 i 1,6) ford, volvo i mazda DCI -> renault, nissan, dacia Pozdr. |
W dniu 2010-11-14 19:06, chriso pisze:
> Po roku u¿ywania (pisze by³y u¿ytkownik Laguny): > 1) drewniany w prowadzeniu, ale z czasem idzie siê przyzwyczaiæ > 2) designersko w ¶rodku przypomina Rudego 102, na zewn±trz lifting przodu > pomóg³ > 3) silnik pomimo, ¿e na forach wyszuka³em od którego numeru silnika ju¿ > wszystkie bol±czki zosta³y zlikwidowane (po 03.2007), to i tak zabawa w > ró¿ne trzy > literki (EGR, DPF) jest na okr±g³o > A jak ju¿ EGR jest wyczyszczony i akurat DPF siê nie wypala to banan na > gêbie. > Auto zapakowane wakacyjnie z pe³na obsad± i z prêdko¶ciami autostradowymi > pali ¶rednio 6,5L/100 > > to powiedz mi jeszcze, z jakimi (najlepiej) sie rozgl±dac? na zakup mam z 3-6 miesiêcy wiec bede szuka³ :) 1,9 150KM wyprodukowane po marcu 2007? -- pozdros icek |
> 1,9 150KM
> wyprodukowane po marcu 2007? tak, od 03.2007 niby maj± poprawiony EGR, ponoæ rzadziej siê blokuje i mocowanie listwy na kolektorze ss±cym, nie spada po 100k co i tak o kant d.. rozbiæ ze wzglêdu na pseudoekologiczne rozwi±zania sadza wpuszczana przez EGR (a za¶lepiæ siê nie da bo elektronika siê drze) po³±czona z oparami oleju wpadaj±cymi przez odmê skutecznie potrafi± zatkaæ wszystko ponadto by³y jakie¶ zmiany w osprzêcie, ale nie wnika³em jakie generalnie wszystko znajdziesz tu: |