![]() |
Re: Straci³em gokartowe dziewictwo ...
Katanka wrote:
> > PS. Najwa¿niejsze, ¿e mia³em lepszy czas od mojego kumpla, a > gokartami je¼dzi³ wcze¶niej kilkanascie/kilkadziesi±t razy. > Wyprzedzi³em go o 0,1 sek. Pierwsze jazdy te¿ mi jako¶ nie sz³y, jako¶ dziwnie na wyj¶ciu z ka¿dego zakrêtu mnie wyprzedzali. Mój kart siê zbieeeeeera³, zbieeeera³, jakby by³ furmank± z wêglem. Potem siê dowiedzia³em ¿e wiêkszo¶æ je¼dzi tak jak obs³uga toru tego nie lubi - gaz do dechy przez ca³y czas, i tylko lekko hamowanie na zakrêtach. Jak siê odpu¶ci gaz, to zanim kart wejdzie na obroty... A na wci¶niêtym gazie zdaje siê ¶lizga siê sprzêg³o (?), ale silnik trzyma obroty. Tylko ¿e to sprzêg³o (?) siê przypala... Tak czy inaczej sztuczka polega niedopuszczeniu ¿eby obroty spad³y do ja³owych. Da siê to zrobiæ z odpuszczaniem gazu, bez takiego katowania, trzeba tylko trochê podgazowywaæ... Ale fakt, zabawa przednia. -- Pozdro Massai |
"Katanka" <> wrote in message news:i0test$s6j$... > Inead wrote: > >>> PS. Najwa¿niejsze, ¿e mia³em lepszy czas od mojego kumpla, a >>> gokartami je¼dzi³ wcze¶niej kilkanascie/kilkadziesi±t razy. >>> Wyprzedzi³em go o 0,1 sek. >> >> >> Kurwa, urzek³a mnie Twoja historia. Zazdroszczê ci ¿e potrafisz >> cieszyæ siê takimi bzdetami. > > Jakimi bzdetami? Jak pierwszy raz pukn±³em pannê, to te¿ siê tak > cieszy³em. Ka¿dy pierwszy raz smakuje dobrze :) I tez w Bravo opisales 'moj pierwszy raz'? ;) Pozdrawiam Kamil |
Dnia 05-07-2010 o 23:25:28 Katanka <> napisa³(a):
>> Ile ty masz lat? > > 32, a co to ma do rzeczy? A tak ostatnio widzê ¿e na grupê wrzucasz posty typu mam b±bla w kole czy mogê grzaæ 140, odnoszê wra¿enie ¿e siê strasznie podniecasz swoim nowym autem i jakie one jest wspania³e. Chcesz, aby wszyscy widzieli ile ty masz kasy (bo staæ ciê na taki "wózek"), jaki ty jeste¶ fajny bo gokartem jecha³e¶. Trochê skromno¶ci. |
Dnia (Tue, 6 Jul 2010 09:10:03 +0000 (UTC)) ktos podajacy sie za Massai
wyklawiaturowal co nastepuje: > Potem siê dowiedzia³em ¿e wiêkszo¶æ je¼dzi tak jak obs³uga toru tego > nie lubi - gaz do dechy przez ca³y czas, i tylko lekko hamowanie na > zakrêtach. > > Jak siê odpu¶ci gaz, to zanim kart wejdzie na obroty... > > A na wci¶niêtym gazie zdaje siê ¶lizga siê sprzêg³o (?), ale silnik > trzyma obroty. Tylko ¿e to sprzêg³o (?) siê przypala... > > Tak czy inaczej sztuczka polega niedopuszczeniu ¿eby obroty spad³y do > ja³owych. Da siê to zrobiæ z odpuszczaniem gazu, bez takiego katowania, > trzeba tylko trochê podgazowywaæ... Nowsze gokarty, np Sodi maja zabezpieczenie i przy wcisnietym hamulcu odcinaja paliwo, wiec ta sztuczka nie dziala. W starszych maszynach czasami mozna bylo uruchomic tryb turbo reka dociagajac linke od gazu, aby wcisnac go bardziej niz 'do dechy' :) -- Pozdrawiam Piotr Klimek Citroen C5 2.0HDI `02 |
MM wrote:
> A tak ostatnio widzê ¿e na grupê wrzucasz posty typu mam b±bla w kole > czy mogê grzaæ 140, odnoszê wra¿enie ¿e siê strasznie podniecasz > swoim nowym autem i jakie one jest wspania³e. Chcesz, aby wszyscy > widzieli ile ty masz kasy (bo staæ ciê na taki "wózek"), jaki ty > jeste¶ fajny bo gokartem jecha³e¶. > > Trochê skromno¶ci. Eee. sorry, ale bredzisz :) Przeciez to grupa o motoryzacji, mamy siê cieszyæ tym co nas krêci, a mnie motoryzacja krêci. Precz z malkontenctwem. Ps. To wcale nie super wózek, super to mnie ostatnio bra³ na autostradzie (Aston Martin). -- Kacper Potocki vel Katanka PSN: Katanka_PL | PS3 Fanboy! | | |
"Katanka" <> wrote in message news:i0uvlk$o8f$... > MM wrote: > >> A tak ostatnio widzê ¿e na grupê wrzucasz posty typu mam b±bla w kole >> czy mogê grzaæ 140, odnoszê wra¿enie ¿e siê strasznie podniecasz >> swoim nowym autem i jakie one jest wspania³e. Chcesz, aby wszyscy >> widzieli ile ty masz kasy (bo staæ ciê na taki "wózek"), jaki ty >> jeste¶ fajny bo gokartem jecha³e¶. >> >> Trochê skromno¶ci. > > Eee. sorry, ale bredzisz :) Przeciez to grupa o motoryzacji, mamy siê > cieszyæ tym co nas krêci, a mnie motoryzacja krêci. Precz z > malkontenctwem. > > Ps. To wcale nie super wózek, super to mnie ostatnio bra³ na autostradzie > (Aston Martin). No wlasnie - machalem ci wtedy a ty nic.. Pozdrawiam Kamil |
kamil wrote:
>> Eee. sorry, ale bredzisz :) Przeciez to grupa o motoryzacji, mamy siê >> cieszyæ tym co nas krêci, a mnie motoryzacja krêci. Precz z >> malkontenctwem. >> >> Ps. To wcale nie super wózek, super to mnie ostatnio bra³ na >> autostradzie (Aston Martin). > > No wlasnie - machalem ci wtedy a ty nic.. Mrugn±³em ¶wiat³ami i pomacha³em szczerz±c zêby z wra¿enia :) Czarny, cabrio z super lask± ... ech ... -- Kacper Potocki vel Katanka PSN: Katanka_PL | PS3 Fanboy! | | |
RoMan Mandziejewicz pisze:
> A ile Ty, ¿e ju¿ Ciê nic nie cieszy? Bo ja tu do do¶æ starych nale¿ê a > jeszcze parê rzeczy mi jest w stanie trochê radochy dostarczyæ... > Czlowiek na starosc dziecinnieje ;> -- Karolek |
U¿ytkownik "Seba" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:uormbfkru795$.1c33gemb35l83$... . > Dnia Mon, 5 Jul 2010 17:42:54 +0200, MadMan napisa³(a): >> Dro¿sza w monta¿u. > Ogólne koszty jednak musz± byæ ni¿sze - nie wygrywa³oby to w > postêpowaniach przetargowych a¿ na tak± skalê. Trudno powiedziec - bo to projektant wybiera technologie, a potem wykonawca robi jak w projekcie. Wystarczy ze projektantowi sie wydaje ze jest tansza, albo ze pod nia sa jakies instalacje wymagajace dostepu .. Moze byc tez kwestia odwodnienia itp J. |
Katanka wrote:
> Kurde, ale zabawa! Wczoraj z ¿on± wybra³em siê na ten sam tor. Na szczê¶cie by³ pusty (w weekend kolejka na kilkana¶cie osób) i tylko we dwoje je¼dzili¶my. ¯onka krêci³a sobie kó³ka na poziomie 34s, mi uda³o siê pobiæ czas o ca³± sekundê. Tym razem nie hamowa³em przed jednym zakrêtem, tylko puszcza³em gaz. Do najlepszego czasu toru brakuje mi jeszcze oko³o sekundy. Za tydzieñ znowu bêdê próbowa³. -- Kacper Potocki vel Katanka PSN: Katanka_PL | PS3 Fanboy! | | |