![]() |
Re: Gara¿ - betonowy czy metalowy ?
Cavallino pisze:
> U¿ytkownik "WW" <> napisa³ w wiadomo¶ci > news:hb9riu$1ml$.neostrada.pl... >> Pawe³ pisze: >>> U¿ytkownik "WW" <> napisa³ w wiadomo¶ci >>> news:hb6maq$riq$.neostrada.pl... >>>> Witam >>>> Mam pytanie do posiadaczy gara¿y. >>>> Bêdziemy budowali na osiedlu gara¿e szeregowe dla siebie, 8 szt. >>> >>> Czyja jest ziemia? Wasza? >> >> Spó³dzielni, zgodzi³a sie na budowê. > > Na jakiej zasadzie? > Wydzier¿awi³a Wam teren czy jak? > Czy fundujecie jej gara¿e? ;-) Dzier¿awimy grunt na podstawie umowy a po 5 latach prawo w³asno¶ci przechodzi na spó³dzielnie i gara¿ jest traktowany na tych samych prawach co mieszkanie w³asno¶ciowe - w³asna ksiêga Budujemy oczywi¶cie za swoje. Betonowy monoblok z bram± jest w granicach 10 -11 tysiêcy, do tego elektryka i napêd bram ok. 2 tysi±ce i do tego dwie ³awy fundamentowe, podci±gniecie elektryki i zagospodarowanie podjazdu. Jest nas 8 osób wiêc w 15-18 tysi±cach siê zamkniemy. Niedawno by³ w okolicy gara¿ do sprzedania , da³em 25 tysiêcy i minie przebili. Te bêd± 30 m od bloku :-) Pozdrawiam WW - zdeklarowany kapelusznik :-P Passat B5 1,9 TDi + box+ Alan 87/RS39 + At 1700 Lemm |
U¿ytkownik "WW" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:hb9riu$1ml$.neostrada.pl... >>> Mam pytanie do posiadaczy gara¿y. >>> Bêdziemy budowali na osiedlu gara¿e szeregowe dla siebie, 8 szt. >> Czyja jest ziemia? Wasza? > Spó³dzielni, zgodzi³a sie na budowê. A wiêc stawiajcie to, co ³atwo siê zdemontuje i przeniesie gdzie¶ indziej. Stawiaj±æ gara¿ murowany stawiacie go nie sobie lecz w³a¶cicielowi gruntu. No chyba, ze wam to nie przeszkadza. Zawsze co¶ mo¿e siê komu¶ odwidzieæ. . -- Pawe³ |
U¿ytkownik "WW" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:hb9riu$1ml$.neostrada.pl... >>> Mam pytanie do posiadaczy gara¿y. >>> Bêdziemy budowali na osiedlu gara¿e szeregowe dla siebie, 8 szt. >> Czyja jest ziemia? Wasza? > Spó³dzielni, zgodzi³a sie na budowê. A wiêc stawiajcie to, co ³atwo siê zdemontuje i przeniesie gdzie¶ indziej. Stawiaj±æ gara¿ murowany stawiacie go nie sobie lecz w³a¶cicielowi gruntu. No chyba, ze wam to nie przeszkadza. Zawsze co¶ mo¿e siê komu¶ odwidzieæ. . -- Pawe³ |