![]() |
Re: Czy to ostatni uczciwy mohikanin, czy naiwny ktory nie cofnallicznika?
PSYLO wrote:
>> Nie wiem co ładnego jest w sedanie i dlaczego miałby on być ładniejszy >> niż kombi. > > Nie wiem co ładnego jest w kombi i dlaczego miałby on być ładniejszy niż > sedan. Dla niczego, zwykle zalezy to od projektu danego modelu. A kombi jest o niebo bardziej praktyczne, co jest plusem dla kombi. Mówiąc krótko -- kombi wygrywa. ;-) -- cokolwiek |
sebo wrote:
> Sedan ma klasyczna linie samochodu (aczkolwiek trafiaja sie mega paskudy > vide Renault Thalia). Nie wiem co w niej klasycznego. Chyba, że masz na myśli Fiata 125p. > Kombi to taki karawan. Widziałeś Ty kiedy karawan? ;) -- cokolwiek |
Re: nie WREDNY SPAM a eksperyment socjotechniczny
STranger pisze:
> A kiedy zauwa¿y³e¶ ¿e jest to samo IP? Wyjdzie trochê HOWTO dla innych spamuj±cych :P Poda³e¶ link do Allegro w "starej" postaci, w takiej formie pojawia siê on ju¿ w niewielu okoliczno¶ciach, m.in. przy wystawianiu. To wzbudzi³o moje podejrzenia. Pó¼niej to ju¿ standardowo, poszuka³em kto to "siralos" - u¿ywa³e¶ tego nicka w usenecie. Sprawdzi³em czy kto¶ ostatnio pisa³ z hosta "Oskara" - znów pad³o na Ciebie. Wys³a³em mail z pytaniem, osoba która odpowiedzia³a mia³a to samo IP co "Oskar". Ten eksperyment ¶rednio mnie przekonuje :>, jednak, trzeba przyznaæ, og³oszenie budzi zaufanie. -- monowalker |
PSYLO wrote:
> Przypominam, że pisałeś o "ładności", a nie o tym co jest bardziej > praktyczne, a to nie ma ze sobą najmniejszego związku ;) Stąd ";-)" na koniec. ;-) -- cokolwiek |
STranger w <news:h2vm7r$304s$>:
> monowalker pisze: >> Oskar_ i sprzedaj±cy BMW - siralos to jedna osoba, znany z grupy STranger. > 4. Za kilka dni i tak bym sie przyzna³ do wszystkiego na grupie a jako > dowód poda³ mój numer IP w moich postach jako Oskar i STranger. To teraz odpowiedz na pytania, które zada³em -- Tomasz Nycz [priv-->>X-Email] |
Re: Czy to ostatni uczciwy mohikanin, czy naiwny ktory nie cofnal licznika?
Mon, 6 Jul 2009 17:54:06 +0200, w
<.invalid>, 'Tom N' <.invalid> napisa³(-a): > Bo je¿eli to by³a dzia³alno¶æ gospodarcza osoby fizycznej, tona diab³a > przerejestrowywaæ? Je¶li ten sam adres zamieszkania i firmy, to dlaczego > bia³e tablice? Wystarczy, ¿e by³ to leasing. |
"hamberg" <> wrote in message > Ja do mojego bezawaryjnego starego dieslka co dwa miesiace wlewam > paliwa za tyle ile samo auto jest warte. Czyli wedlug Ciebie nie > powinienem nim jezdzic bo skoro mnie "nie stac" na drozsze auto to na > paliwo tez nie bede mial? Tak sie jednak sklada ze do tej pory auto > spelnialo swoje zadanie znakomicie i tylko lalem paliwo i jezdzilem bo > po prostu nie potrzebowalem drozszego auta - zycze takiej sytuacji > Oskarowi jak juz zdecyduje sie na to BMW. wg mnie?? twoja zdolnosc pojmowania mysli jest zawila jak kobiety i wnioski tak samo pokrecone wyciagasz -- Pozdrawiam V.I.K.I.N.G.: Vigilant Individual Keen on Infiltration and Nocturnal Gratification ICQ: 50985493 GG: 14408 |
w <news: >:
> Mon, 6 Jul 2009 17:54:06 +0200, w > <.invalid>, 'Tom N' > <.invalid> napisa³(-a): >> Bo je¿eli to by³a dzia³alno¶æ gospodarcza osoby fizycznej, to na diab³a >> przerejestrowywaæ? Je¶li ten sam adres zamieszkania i firmy, to dlaczego >> bia³e tablice? > Wystarczy, ¿e by³ to leasing. Niech by³o cokolwiek, tylko, ¿eby by³o wiadomo co. -- Tomasz Nycz [priv-->>X-Email] |
kaszpir pisze:
> > Prawda jest taka ¿e KA¯DY chcia³by mieæ BWM,Audi lub Mercedesa bo te > marki to presti¿ i wysoka jako¶æ , ale to sa TOP marki dla osób > naprawdê zamo¿nych a nie dla go³odupców ... > Ciekawe pojêcie s³owa presti¿. Ju¿ wolê Saaba 9-5 ni¿ w/w pojazdy dla zakompleksionych (no mo¿e poza audi). Pozdrawiam Daniel |
Re: eksperyment socjotechniczny
'Tom N' pisze:
> > To teraz odpowiedz na pytania, które zada³em Ok. Zada³e¶ nastêpuj±ce pytania, które Oskar zamierza³ zadaæ sprzedaj±cemu, a potem podaæ odpowiedzi na grupie ;) 'Tom N' pisze: > Po przeczytaniu opisu zada³bym kilka pytañ: > > 1. o forme prawn± firmy od której szanowny emeryt odkupi³, Spó³ka z.o.o W³asno¶æ prywatna. Obecny emeryt by³ pracownikiem najemnym tej spó³ki, przez chyba 19 lat w niej pracowa³. Nie mia³ ¿adnych udzia³ów w spó³ce, dostawa³ tylko pensje. Pierwszy s³u¿bowy samochód jaki mia³ to by³a jaka¶ stara £ada kombi. Potem jak sie firma szybko zaczê³a rozwijaæ m.in. dziêki ojcu, to awansowa³ na dyrektora ds. produkcji i dosta³ od w³a¶ciciela firmy do u¿ywania BMW, pocz±tkowo w 90 roku ma³e u¿ywane BMW 318i, a jako¶ chyba pó³ roku pó¼niej nowe 525i bo akurat je zakupili bezpo¶rednio w fabryce. W sumie firma kupi³a 3 takie auta dla 3 ludzi. Samochód s³u¿bowy by³ do u¿ytku ca³odobowego; by³o to de facto form± czê¶ci wynagrodzenia, bo koszty u¿ywania limuzyn wszystkich dyrektorów i pracowników pokrywa³a firma. Auto zawsze by³o serwisowane zgodnie z wymogami producenta, ale nie w drogim ASO Smorawiñskiego, a na ul. Rumuñskiej w Poznaniu, a potem w warsztacie prywatnym - chodzi³o o mniejsze koszty. A nawet ten warsztat prywatny paradoksalnie lepiej serwisowa³ od ASO BMW. Gdy ojciec odchodzi³ na emeryturê dosta³ w czê¶ciowym rozliczeniu za zaleg³e pensje stary ju¿ 15 letni samochód, nie pamiêtam kwoty. Zgodzi³ siê, bo z¿y³ siê z tym autem, praktycznie pokocha³ ten niezawodny samochód. :) A firma chêtnie to uczyni³a bo pozby³a siê zutylizowanego ju¿ "parku samochodowego" i pokry³a swoje zobowi±zania finansowe wobec pracownika. > 2. o miejsce zarejestrowania tej¿e firmy, Poznañ, ale sama produkcja by³a ok 90 km poza Poznaniem i tam tata doje¿d¿a³ prawie codziennie wraz z innym pracownikiem, którego przy okazji wozi³ do pracy. St±d tajemnica tak du¿ego przebiegu auta, g³ownie te w³a¶nie trasy do pracy. Po 200 km dziennie minimum. Czasami delegacje do Francji, Niemiec, Holandii. Samej jazdy miejskiej auto ma mo¿e z 10% nabite, a mo¿e 20% nie wiem jak to wyliczyæ? > 3. o miejsce zamieszkania emeryta; Poznañ > i dopiero wtedy oceni³ "uczciwo¶æ". > > Bo je¿eli to by³a dzia³alno¶æ gospodarcza osoby fizycznej, to na diab³a > przerejestrowywaæ? Je¶li ten sam adres zamieszkania i firmy, to dlaczego > bia³e tablice? A bia³e tablice to chyba dlatego ¿e stare ciemne by³y ze starym silnikiem a po zmianie akurat dali ju¿ bia³e? Albo bo siê akurat miejsce w dowodzie skoñczy³o? Nie wiem dok³adnie, nie zastanawia³em sie nad tym. W bia³ym kolorze tablic nie ma niczego podejrzanego, zmieni³a siê w³asno¶æ prawna auta, ale kierowca nadal ten sam, st±d my¶lê ¿e uczciwie jest pisaæ "pierwszy w³a¶ciciel" -- pozdrawiam STranger |
monowalker pisze:
> STranger pisze: >> A kiedy zauwa¿y³e¶ ¿e jest to samo IP? > > Wyjdzie trochê HOWTO dla innych spamuj±cych :P > > Poda³e¶ link do Allegro w "starej" postaci, w takiej formie pojawia siê > on ju¿ w niewielu okoliczno¶ciach, m.in. przy wystawianiu. To wzbudzi³o > moje podejrzenia. Nie pomy¶la³em o tym :) > Pó¼niej to ju¿ standardowo, poszuka³em kto to "siralos" - u¿ywa³e¶ tego > nicka w usenecie. Faktycznie, dawno temu u¿ywa³em. > Sprawdzi³em czy kto¶ ostatnio pisa³ z hosta "Oskara" - znów pad³o na > Ciebie. Aha :) W sumie IP s± w mojej sieci ruchome, ale raczej nie zmieniaj± siê codziennie. > Wys³a³em mail z pytaniem, osoba która odpowiedzia³a mia³a to samo IP co > "Oskar". Odpisuj±c Ci na tego maila by³em na 80% pewien, ¿e to Ty sprawdzasz mnie, bo ju¿ wczoraj napisa³e¶ ¿e widzisz podwójn± osobowo¶æ. Zmyli³o mnie tylko info o linku do og³oszenia na wp.pl Nie sprawdzi³em jednak twojego IP w mailu i po¶cie wczorajszym, ale pewnie zmieni³e¶ IP dla niepoznaki? btw. adres pocztowy poda³em tylko w innym og³oszeniu na otomotto, stamt±d go wzi±³e¶? > Ten eksperyment ¶rednio mnie przekonuje :> Powa¿nie sam chcia³em siê przyznaæ, ale liczy³em ¿e poczekasz jeszcze choæ z jeden dzieñ bo wiedzia³e¶ ju¿ wczoraj, a nie napisa³e¶ od razu. :> Ale nie mam pretensji za zdemaskowanie, szacun za spostrzegawczo¶æ. > , jednak, trzeba przyznaæ, > og³oszenie budzi zaufanie. Dziêki, og³oszenie jest na serio i jest prawdziwe. Nie ma w nim nic ¶ciemy. -- pozdrawiam STranger |
On Tue, 07 Jul 2009 18:26:06 +0200, Daniel
<.delete.pl> wrote: > Ciekawe pojêcie s³owa presti¿. Ju¿ wolê Saaba 9-5 ni¿ w/w pojazdy dla Naprawdê wolisz auto, które ma piêæ biegów wstecznych, jeden do przodu i fotel odwrócony ty³em do kierunku jazdy? r. -- __________________________________________________ _______________ robert rêdziak mailto:giekao-at-gmail-dot-com I hope they don't fart at Greenpeace. That's bad for Gaia. |
Dnia Tue, 7 Jul 2009 20:37:35 +0000 (UTC), Robert Rêdziak napisa³(a):
> Naprawdê wolisz auto, które ma piêæ biegów wstecznych, jeden do > przodu i fotel odwrócony ty³em do kierunku jazdy? có¿.. niektórzy jednak wci±¿ lubi± ci±gniêcie od bycia pchanym. Ale jak tam stryjenka woli. -- Pozdrowienia, Waldek Godel awago.maupa.orangegsm.info, awago.maupa.telekomunikacja.org "Marka TP na skutek utarczek z regulatorem rynku bardzo siê zdewaluowa³a" - Maciej Witucki, prezes. |
'Tom N' pisze:
> Po przeczytaniu opisu zada³bym kilka pytañ: > > 1. o forme prawn± firmy od której szanowny emeryt odkupi³, > 2. o miejsce zarejestrowania tej¿e firmy, > 3. o miejsce zamieszkania emeryta; > > i dopiero wtedy oceni³ "uczciwo¶æ". > > Bo je¿eli to by³a dzia³alno¶æ gospodarcza osoby fizycznej, to na diab³a > przerejestrowywaæ? Je¶li ten sam adres zamieszkania i firmy, to dlaczego > bia³e tablice? Odpowiedz na te pytania jest na dole w±tku pod innym twoim postem. -- pozdrawiam STranger |
>> Drogimi rowerami jezdzicie. Ja kupilem w hipermarkecie rowerek za 190 >> pln, zainwestowalem dodatkowe 60 pln w mocniejsze tylne kolo i jezdze >> tym juz 4 lata. > > A mój dziadek je¼dzi³ 20 lat na sk³adaku i czego ma to dowodziæ? Tego, ze niektorzy jezdza drogimi rowerami, a niektorzy jezdza tanimi rowerami. pozdrawiam pluton |
Użytkownik "to" <> napisał w wiadomości news:h2vlkj$r8l$.neostrada.pl... > Faktem jest, że widząc gościa w zadbanym E34 masz > przynajmniej kilka opcji: > > 1. Kupił sobie dla zabawy, ma trzy inne auta w garażu 2. Ma pieniadze na > nowsze auto, ale woli wydać je na eksploatację klasycznego E34, bo marzył > o takim w dzieciństwie 3. Jeździł nim od nowości, bo po co zmieniać coś co > jest dobre? 4. Nie stać go na nic lepszego i podbudowuje sobie ego Podoba mi się to wyjasnienie. Faktycznie tak właśnie jest! > Tymczasem widząc gościa w Palio Weekend konkluzja jest raczej tylko jedna. > To było wszystko, na co mógł sobie pozwolić. LOL, otóż to :) > Jeśli opinia innych ma dla kogoś znaczenie to dlaczego zabraniać mu > jeździć starym E34, nawet jeśli z praktycznego punktu widzenia nie ma to > sensu? Z praktycznego punktu widzenia ma to też sens bo komfort, miejsce i wygoda, wielki bagażnik, świetna trakcja, niezawodny silnik, zapas mocy podczas przyśpieszania i wyprzedzania, bezpieczna kontrukcja - duża masa własna auta, długa maska = długie strefy zgniotu itd. Nie ma to sensu tylko z czysto ekonomicznego punktu widzenia (gdy porównamy takie E34 do współczesnych oszczędnych konstrukcji) - bo pali za dużo zwłaszcza w mieście. BMW E34 525i pali w mieście 14l/100, a na trasie ok 8l/100 benzyny 95 oczywiście. Za to dłuuuuga podróż takim autem to czysta przyjemność i wcale nie aż tak drogo wychodzi bo na trasie 8/100 tragedią nie jest. Oskar |
U¿ytkownik "Oskar_" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:h2t38i$5bb$... > Niestety spó¿ni³em siê, kto¶ mnie ubieg³ w zakupie ;> ... .... bo auto ju¿ zosta³o sprzedane. Kupi³ grupowicz pl.misc.samochody z Poznania, prywatnie mi³o¶nik klasycznych marek i z wykszta³cenia mechanik samochodowy, co bardzo ucieszy³o w³a¶ciciela, bo to znaczy, ¿e auto bêdzie zadbane i bêdzie nadal je¼dziæ. Pozdrawiam szczê¶liwego nabywcê :) -- Oskar_ aka STranger |
> BMW E34 525i pali w mie¶cie 14l/100, a na trasie ok 8l/100 benzyny 95
> oczywi¶cie. Za to d³uuuuga podró¿ takim autem to czysta przyjemno¶æ i wcale > nie a¿ tak drogo wychodzi bo na trasie 8/100 tragedi± nie jest. no teraz to przegiales juz - ile musisz jechac zeby auto sie zmiescilo w 8litrach? |
U¿ytkownik "hamberg" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:... >> BMW E34 525i pali w mie¶cie 14l/100, a na trasie ok 8l/100 benzyny 95 >> oczywi¶cie. Za to d³uuuuga podró¿ takim autem to czysta przyjemno¶æ i >> wcale >> nie a¿ tak drogo wychodzi bo na trasie 8/100 tragedi± nie jest. > no teraz to przegiales juz - ile musisz jechac zeby auto sie zmiescilo > w 8litrach? Fakt, masz racjê. Skonsultowa³em to z wieloletnim w³ascicielem 525i i odpowiedz na pytanie "ile musisz jechac, ¿eby spalanie zmie¶ci³o siê w 8 litrach" jest nastepuj±ca: "80 km jechac ,a 20km pchac" :D Przy normalnej je¼dzie pali 10l na trasie i 14l lub wiêcej w mie¶cie. (Pb95) Oskar |
Wed, 8 Jul 2009 08:46:53 -0700 (PDT), w
<>, hamberg <> napisa³(-a): > > BMW E34 525i pali w mie¶cie 14l/100, a na trasie ok 8l/100 benzyny 95 > > oczywi¶cie. Za to d³uuuuga podró¿ takim autem to czysta przyjemno¶æ i wcale > > nie a¿ tak drogo wychodzi bo na trasie 8/100 tragedi± nie jest. > > no teraz to przegiales juz - ile musisz jechac zeby auto sie zmiescilo > w 8litrach? Pewnie 60-70kph, nie wiêcej |
On 2009-07-07 11:56:59 +0200, "Agent" <> said:
> Nastepne auto kupię znowu klacy compakt a nie średniej bo wolę auto > młodzsze i z mniejszym przebiegiem niż bardziej luksusowe i z większym. Po pierwsze z przebiegiem to jesteś idealnym klientem do naciągania na cofnięte liczniki, po drugie mam okazję oglądać Astrę z 2004r. z przebiegiem blisko 200kkm - to dużo jak na tej klasy auto (szczególnie w 5 lat), a w środku praktycznie jak nowe, na zewnątrz też żadnych większych oznak zużycia, mechanicznie bez zażutu (amortyzatory ponad 90% sprawności). Wszystko dlatego, że jeździł nią niepalący człowiek w dodatku najczęściej sam i po autostradach. Przebieg właściwie niewiele mówi o stanie technicznym. |
hamberg pisze:
>> BMW E34 525i pali w mie¶cie 14l/100, a na trasie ok 8l/100 benzyny 95 >> oczywi¶cie. Za to d³uuuuga podró¿ takim autem to czysta przyjemno¶æ i wcale >> nie a¿ tak drogo wychodzi bo na trasie 8/100 tragedi± nie jest. > > no teraz to przegiales juz - ile musisz jechac zeby auto sie zmiescilo > w 8litrach? w nowszych beemkach (z podwojnymi zmiennymi fazami rozrzadu) z silnikami 2.5, 2.8, 3.0 to w trasie jadac spokojnie ~90 mozna zejsc ponizej 7l/100km. |