Forum Kierowców

Forum Kierowców (http://www.forumkierowcow.pl/index.php)
-   Forum samochodowe (http://www.forumkierowcow.pl/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Jaki kupiæ samochód? (http://www.forumkierowcow.pl/showthread.php?t=35103)

kodekomXH8y 01-28-2014 19:34

a opcja sprowadzenia auta z zagranicy. Sama tak nie robi³am, ale znajmoi a i owszem. No i ca³kiem przyzowite auta sobie ogarneli.

pimpurdan 02-01-2014 18:41

:

()
Witam. Mam do dyspozycji 20.000 z³ , chcia³em kupiæ dobry samochód.Obecnie posiadam Opla Vectre B (cenie w nim tanie czê¶ci, ³adowno¶æ i ciekawy wygl±d). Jednak jest to samochód z 96 roku i coraz czê¶ciej muszê siêgaæ do portfela, aby go naprawiaæ, a w dodatku zmieni³em stan cywilny i nie wykluczam powiêkszenia rodziny co za czym idzie potrzebuje bezpieczniejszego auta, równie¿ aby mia³ w miarê tanie czê¶ci (volvo mercedes tego nie zapewni± mimo, ¿e to dobra marka).. Gustuje w samochodach "du¿ych" typu jeapa (wielko¶ci VW TIGUAN). Co mo¿ecie poleciæ ? Jednocze¶nie aby nie pali³ zabójczo. W swoim oplu obecnie mam gaz (nie wymagam aby nowy samochód mia³ gaz) i pali 11litrów w mie¶cie co nie jest najgorszym wynikiem. Dziêkuje za pomoc!

P.S Przygl±da³em siê Oplowi Zafirze ...dobry trop ?

opel Zafira to fajny tatowóz VW Sharan jeszcze lepszy. A jak kupisz z , to w ogole bedzie spoko.

Bass 02-04-2014 11:10

:

()
a opcja sprowadzenia auta z zagranicy. Sama tak nie robi³am, ale znajmoi a i owszem. No i ca³kiem przyzowite auta sobie ogarneli.

Jak najbardziej mo¿liwa, ale od jakiego¶ znajomego, kogo¶ kto pracuje za granic± i tam znajdzie auto. Krêcony licznik to jeden z powodów, ¿eby darowaæ sobie okazje od handlarzy.
ZA te 20 tys to co¶ VW albo opla.

krister 02-04-2014 12:30

Tak odno¶nie zakupu auta mi siê przypomnia³ ciekawy artyku³: Nasi rz±dz±cy po raz kolejny chc± nam polepszyæ warunki ¿yciowe i zmieniaj± zasady odliczania podatku VAT od kupna samochodu...

Mariuszek76 02-10-2014 21:21

Zastanawiam siê nad kupnem Hondy...:-) Znalaz³em dwie ciekawe oferty :-) Szczerze mówi±c mia³em kupiæ Civica () ale zastanawia³em siê czy nie "zaszaleæ" i nie wykosztowaæ siê na Accorda ()...
Co my¶licie na temat tych ofert?

Mariuszek76 02-11-2014 13:01

Accord potrzebuje wiêkszego "nak³adu finansowego", ale chyba warto - to bêdzie auto na lata...

dslawekib7H 02-13-2014 12:12

Mam bardzo ograniczone mo¿liwo¶ci finansowe i dlatego bêdê wybiera³ auto u¿ywane. Jak± markê mi polecacie?

tutaj 02-19-2014 09:36

:

()
Mam bardzo ograniczone mo¿liwo¶ci finansowe i dlatego bêdê wybiera³ auto u¿ywane. Jak± markê mi polecacie?

Mia³em ten sam problem, który rozwi±za³ siê w ten sposób, ¿e szukaj±c u¿ywanego, ale w dobrym stanie tego co chcia³em - nic nie znalaz³o siê. Wychodzê z za³o¿enia, ¿e jak czego¶ nie znajdê do pó³ roku, to zmieniam regu³y i tak postanowi³em skorzystaæ z mo¿liwo¶ci przetestowania Mazdy (). skoñczy³o siê to tym, ¿e pieni±¿ki na kredyt siê znalaz³y, mimo, ¿e nie wchodzi³o to w grê i tak oto, najlrpstszyy pomys³, ktrory wyklyczy³em na samym pocz±tku sta³ siê docelowym w efekcie. Niemniej jednak, gdyby nie mo¿liwo¶æ przetestowania auta raczej ten krok dalej by³by w dalekiej odleg³o¶ci.