![]() |
Re: Dogorywaj±cy ksenon
Seba <> napisa³(a):
> 06 Nov 2011 10:36:18 GMT, *to* napisa³(a): > > >> a cena by³a znaaaacznie ni¿sze ni¿ chcieli w > >> ASO (~800 PLN za szt. ;)) > > Czyli jaka? ;> > > Co¶ ko³o 150 PLN/szt z tego co pamiêtam. > > ¯e tak siê nieskromnie spytam. Czy tobie i innym na dekiel nie bije je¶li kupujecie samochody do których ¿arówki s± po 150 z³otych. Do mojego za dwie zap³aci³em co¶ pod 7 z³otych. I mi siê wydawa³o ¿e drogawo. Bo na wagê kilogram ¿arówek wyjdzie dro¿ej ni¿ kilogram Concorda. -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
kogutek napisa³(a):
> ¯e tak siê nieskromnie spytam. Czy tobie i innym na dekiel nie bije je¶li > kupujecie samochody do których ¿arówki s± po 150 z³otych. Do mojego za dwie > zap³aci³em co¶ pod 7 z³otych. I mi siê wydawa³o ¿e drogawo. Bo na wagê > kilogram ¿arówek wyjdzie dro¿ej ni¿ kilogram Concorda. Kogutek, 150 za dobre markowe ¿arniki to prawie darmo :D Jak chcesz mieæ dzieñ w nocy, to trzeba p³aciæ. Z reszta my sramy sa³at± :D A Ty nawijasz tak jak kiedy¶ pewien dziadek który przez dwadzie¶cia lat ani razu nie kupowa³ ¿arówek do swojego Ursusa. Po prostu mu siê nie op³aca³o. LOL -- Krzysiek |
W dniu 06-11-2011 16:47, kogutek pisze:
> ¯e tak siê nieskromnie spytam. Czy tobie i innym na dekiel nie bije je¶li > kupujecie samochody do których ¿arówki s± po 150 z³otych. Do mojego za dwie > zap³aci³em co¶ pod 7 z³otych. I mi siê wydawa³o ¿e drogawo. Bo na wagê > kilogram ¿arówek wyjdzie dro¿ej ni¿ kilogram Concorda. Dlatego te¿ wszyscy powinni je¼dziæ TICO! Trzeba mieæ nie¼le zryty beret ¿eby kupiæ samochód do którego 1 opona kosztuje tyle co ca³y komplet do Daewoo! Pozdrawiam Pawe³ |
begin Krzysztof 45
> Tylko startują z pozycji 5000K :D Bo mają lekko barwioną bańkę -> gorzej świecą. > Ale chyba coś kłamiesz :) Ponoć tego > efektu pozbawione są 85122+ Kto Ci tak powiedział? > Jeżeli te są pozbawione tego efektu i przez > 80% swojego żywota świecą na maxa to tym bardziej CM :D A ten wniosek skąd? To jest palnik kierowany do tych, którzy chcą wymienić tylko jeden, a drugi mają używany. Stąd lekko niebieskie barwienie bańki, a mniejsza ilość światła jest wręcz zaletą, bo ten lekko zużyty też już gorzej świeci, CM ma być do niego dopasowany. Z jakiegoś powodu Osram CoolBlue czy Philips UltraBlue kosztują "trochę" więcej niż te CM-y. -- "An intelligent man is sometimes forced to be drunk to spend time with his fools." -- Ernest Hemingway |
begin Krzysztof 45
> http://www.delonixradar.com.au/hid-x...lour-chart.php A, zapomniałem dodać, że obrazki na tej stronie są z dupy, na skalibrowanym monitorze xenon 4300 jest bardziej żółty niż w rzeczywistości przyzwoity halogen. -- "An intelligent man is sometimes forced to be drunk to spend time with his fools." -- Ernest Hemingway |
begin DoQ
> Dlatego też wszyscy powinni jeździć TICO! Trzeba mieć nieźle zryty beret > żeby kupić samochód do którego 1 opona kosztuje tyle co cały komplet do > Daewoo! Albo w ogóle całe Daewoo. Niestety niektórzy muszą autem przedłużać sobie siusiaki! Każdy, kto ma odpowiednio długiego siusiaka jeździ tym co kogutek i Waldek. -- "An intelligent man is sometimes forced to be drunk to spend time with his fools." -- Ernest Hemingway |
Re: DogorywajÄ…cy ksenon
to napisał(a):
> Z jakiegoś powodu Osram CoolBlue czy Philips UltraBlue kosztują "trochę" > więcej niż te CM-y. Musze jeszcze rozgryźć temat tych CM -- Krzysiek |
Re: DogorywajÄ…cy ksenon
to napisał(a):
> begin Krzysztof 45 > >> > > A, zapomniałem dodać, że obrazki na tej stronie są z dupy, na > skalibrowanym monitorze xenon 4300 jest bardziej żółty niż w > rzeczywistości przyzwoity halogen. Tez tak myślałem, bo zawsze widzimy światła solo. Jak postawisz jedne obok drugich, to dopiero widzisz różnicę. A te obrazki oddaja prawie wiernie różnicę. Kiedyś kupowałem żarówki halogenowe z różnych markowych górnych półek i na tle innych halogenów to był dzień do nocy. Ale jak świeciłem koło zwykłych ksenonów, to zszedłem na ziemię :) Z reszta dla jednych coś co jest żółte, dla innych będzie białe i na odwrót. Norma. Mam 4300 i widziałem jak świecą roczne 5000K, oczywiście z pozycji kierowcy patrząc na drogę, bo to jest dla mnie istotne. Więc chyba jestem za 5000K -- Krzysiek |
On Sun, 6 Nov 2011 15:47:29 +0000 (UTC), "kogutek"
<> wrote: >¯e tak siê nieskromnie spytam. Czy tobie i innym na dekiel nie bije je¶li >kupujecie samochody do których ¿arówki s± po 150 z³otych. Do mojego za dwie >zap³aci³em co¶ pod 7 z³otych. I mi siê wydawa³o ¿e drogawo. Te, w markecie kupi³e¶? Z napisem "super white xenon look"? Ja za zwyk³e H7 Philipsa Premium p³aci³em ostatnio po 19 z³. za sztukê. -- Pozdrawiam - Dariusz Niemczyñski GG:129280 Renault Master 2.5dCi 100KM PackClim`06 3.3t -> U520XL+AP1200 |
to w <news:4eb6bfbb$0$5814$ >:
> begin DoQ >> Dlatego te¿ wszyscy powinni je¼dziæ TICO! Trzeba mieæ nie¼le zryty beret >> ¿eby kupiæ samochód do którego 1 opona kosztuje tyle co ca³y komplet do >> Daewoo! > Albo w ogóle ca³e Daewoo. > Niestety niektórzy musz± autem przed³u¿aæ sobie siusiaki! Ka¿dy, kto ma > odpowiednio d³ugiego siusiaka je¼dzi tym co kogutek i Waldek. Znaczy hulajnog±? -- Tomasz Nycz |