![]() |
Re: Wlaczajacy sie alarm
> Pojawil mi sie ostatnio dziwny problem polegajacy na samoczynnym wlaczaniu
> sie alarmu. Otoz codziennie przez caly tydzien alarm wlaczal sie O ile samochod ma czujniki ruchu w kabinie - to mialem podobnie Pomog³a wymiana takiej dodatkowej centralki od samych tych czujnikow ruchu w kabinie samochodu. Mozna sprawdzic czy to cos w tym stylu jak sie to dezaktywuje i wlaczy alarm z samymi czujnikami drzwiowymi - w instrukcji powinno byc jak je zdezaktywowac. U mnie trzeba wlaczyc alarm i ponownie nacisnac ARM w ciagu 5 sekund. Jak wtedy samochod jest spokojny to znaczy ze w tym klimacie. Piotr |
"Artur Czeczko" <.edu.pl> wrote in message
news:hg15mb$taj$.edu.pl... > Kto¶ przymierza siê do kradzie¿y Twojego samochodu i w jaki¶ sposób > uruchamia alarm. Ty, bêd±c przekonany, ¿e alarm siê popsu³, bêdziesz > od³±cza³ czujki, ¿eby wyeliminowaæ ich awariê i jak ju¿ od³±czysz > wszystkie, samochód zniknie. nie wiem czy doczyta³e¶, ale chodzi o Toledo a nie S-klasse :-) -- dink. Toyota MR2 Club Poland - Kocia Strona Ratunkowa - Tsunami Volunteer Center - |
"Artur Czeczko" <.edu.pl> wrote in message
news:hg15mb$taj$.edu.pl... > Kto¶ przymierza siê do kradzie¿y Twojego samochodu i w jaki¶ sposób > uruchamia alarm. Ty, bêd±c przekonany, ¿e alarm siê popsu³, bêdziesz > od³±cza³ czujki, ¿eby wyeliminowaæ ich awariê i jak ju¿ od³±czysz > wszystkie, samochód zniknie. nie wiem czy doczyta³e¶, ale chodzi o Toledo a nie S-klasse :-) -- dink. Toyota MR2 Club Poland - Kocia Strona Ratunkowa - Tsunami Volunteer Center - |
> O ile samochod ma czujniki ruchu w kabinie - to mialem podobnie
> Pomog³a wymiana takiej dodatkowej centralki od samych tych czujnikow > ruchu w kabinie samochodu. Tak wlasnie jest - samochod ma czujniki w kabinie. I to by mi tez wygladalo na przypuszczalny powod powstawania problemu. A moze uszkodzona jest nie centralka, ale sam czujnik ruchu i jego wymiana usunie przyczyne problemu? Bo w tym momencie mamy 2 elementy podejrzane: czujnik i centralke, a od czegos trzeba zaczac - zakladam, ze czujnik jest elementem tanszym :) (ale moge sie mylic). |
> O ile samochod ma czujniki ruchu w kabinie - to mialem podobnie
> Pomog³a wymiana takiej dodatkowej centralki od samych tych czujnikow > ruchu w kabinie samochodu. Tak wlasnie jest - samochod ma czujniki w kabinie. I to by mi tez wygladalo na przypuszczalny powod powstawania problemu. A moze uszkodzona jest nie centralka, ale sam czujnik ruchu i jego wymiana usunie przyczyne problemu? Bo w tym momencie mamy 2 elementy podejrzane: czujnik i centralke, a od czegos trzeba zaczac - zakladam, ze czujnik jest elementem tanszym :) (ale moge sie mylic). |
On 2009-12-12 23:33:31 +0100, Jacek <> said:
> Alarm jest fabryczny, wiec bylem w serwisie samochodowym. To nie postawi³bym na serwisantów pó³ grosza. MO¿e masz w okolicy firmê zajmuj±c± siê alarmami? Bêd± lepsi w diagnozowaniu... -- Bydlê |
On 2009-12-12 23:33:31 +0100, Jacek <> said:
> Alarm jest fabryczny, wiec bylem w serwisie samochodowym. To nie postawi³bym na serwisantów pó³ grosza. MO¿e masz w okolicy firmê zajmuj±c± siê alarmami? Bêd± lepsi w diagnozowaniu... -- Bydlê |
> nie wiem czy doczyta³e¶, ale chodzi o Toledo a nie S-klasse :-)
a co to za róznica jak jest zamówienie na cze¶ci? pzdr GL |
> nie wiem czy doczyta³e¶, ale chodzi o Toledo a nie S-klasse :-)
a co to za róznica jak jest zamówienie na cze¶ci? pzdr GL |
Jacek pisze:
> Witam! > Pojawil mi sie ostatnio dziwny problem polegajacy na samoczynnym wlaczaniu > sie alarmu. Mialem CC z alarmem + CZ. Centralka byla polska, STER. Alarm mial opcje "logowania", znaczy zapamietywal, z ktorego czujnika zostal ostatnio aktywowany. Byc moze Twoj alaram tez ma taka opcje, tylko o niej nie wiesz. Jesli chodzi o "fabrycznosc" alarmu - prawdopodobie jest zastosowany jakis ogolnodostepny sterownik. Trzebaby tylko sie zaglebic jaki dokladnie. -- Micha³ "HoMMeR" Paszek hydrokomfort by Citroen BX 14TGE |