![]() |
Re: KTM Adventure z Wroc³awia - kto¶ zna? OT
Ireneusz Dy³a pisze:
> Jak za³o¿y³em ten przód to ju¿ mia³ 7 lat le¿akowania, ja zrobi³em na nim > 5 kkm i wyrzuci³em bo zachcia³o mi siê ostrzejszej kostki, ale gdybym > nadal chcia³ je¼dziæ 70/30 asfalt/teren to pewnie do 10 kkm bym siê > bez stresu dotoczy³. A mia³e¶ okazjê porównaæ do Michelin Anakee. Wiem, ¿e to trochê inny bie¿nik. Szukam czego¶ na asfalt, czasami trochê brudny. -- pozdrawiam Piotr XLR250&bmw_f650_dakar |
U¿ytkownik "Piotr Rezmer" napisa³ w wiadomo¶ci > A mia³e¶ okazjê porównaæ do Michelin Anakee. Wiem, ¿e to trochê inny > bie¿nik. Szukam czego¶ na asfalt, czasami trochê brudny. Anakee mia³em w dl-u, ale to nie s± opony do ma³ego advenczera. Nawet nie wiem czy robi± je w takim rozmiarze. S± bardzo dobre i wystarczy³y mi na 7 kkm. Poza asfaltem s± takie jak wszystkie inne szosowe opony - czyli pora¿ka. Przejecha³em na nich Durmitor jak go jeszcze nie zd±¿yli wyasfaltowaæ i do dzisiaj pamiêtam tê walkê. Wracaj±c do adv to wisz± u mnie w gara¿u mefo i czekaj± a¿ mi siê odechce terenu. IMO najbardziej wygl±daj± na nadaj±ce siê do zjechania raz na ruski rok z asfaltu i pogonienie po bezdro¿ach. -- Pozdrawiam Irek i ktm-y |
On 13 Pa¼, 14:50, Piotr Rezmer <.net.pl> wrote:
> A mia³e¶ okazjê porównaæ do Michelin Anakee. Wiem, ¿e to trochê inny > bie¿nik. Szukam czego¶ na asfalt, czasami trochê brudny. To daruj sobie TKC. Przerost formy nad trescia przy takim zastosowaniu. Anakee to bdb wybor i na wiecej km Ci wystarczy. Gawron Afryka |