![]() |
Re: Przegl±d motocykla pogwarancyjny. Poczekaæ do wiosny?
On 18 Wrz, 10:22, zbigi <>
wrote: > > Guzik. Powinienes byl zapytac: > "tak w ogóle to gadamy o motocyklowym czy samochodowym?" ;) > Teraz mozesz liczyc na flejma :) Ale o co chodzi przecie¿ wszyscy wiedz±, ¿e jedynie motocyklowy? -- Artur |
Re: Przegl¹d motocykla pogwarancyjny. Poczekaæ do wiosny?
On Fri, 18 Sep 2009 01:28:10 -0700 (PDT), Artur Zabroñski
<> wrote: >Ale o co chodzi przecie¿ wszyscy wiedz±, ¿e jedynie motocyklowy? Sie psuje w pol roku ? pozdr newrom -- DT 125 - czy aby nie za mocny ? :-) JUPPI! Admini tego foróma som wielcy! |
Re: Przegl¹d motocykla pogwarancyjny. Poczekaæ do wiosny?
On 18 Wrz, 10:44, wrote:
> > Sie psuje w pol roku ? > Ja je¿dzê tyle ¿eby zmieniaæ nie rzadziej ni¿ co 2 miesi±ce, moim zdaniem 6 miesiêcy to stanowczo za du¿o! -- Artur |
Re: Przeglšd motocykla pogwarancyjny. Poczekaæ do wiosny?
On Fri, 18 Sep 2009 02:05:33 -0700 (PDT), Artur Zabroñski
<> wrote: >Ja je¿dzê tyle ¿eby zmieniaæ nie rzadziej ni¿ co 2 miesi±ce, moim >zdaniem 6 miesiêcy to stanowczo za du¿o! A ja mam zbiornik dodatkowy i mam podmiane w trybie ciaglym. Zuzyty olej jest wyrzucany z silnika. Dzieki temu rdza mi silnika nie chyta pozdr newrom -- DT 125 - czy aby nie za mocny ? :-) JUPPI! Admini tego foróma som wielcy! |
Artur Zabroñski napisa³(a):
> > No i po jaki chuj nalewaæ oleju ¿eby sta³ wymieszany z brudami przez 6 > miesiêcy? Czekaj, bo ja z Polski pisze. Tu nie ma zim przez pol roku. Gora dwa miesiace. -- Kamil Nowak 'Amil' _motory_ pijadzio i susuki Krakuf |
Re: Przegl d motocykla pogwarancyjny. Poczekaæ do wiosny?
On 18 Wrz, 11:13, wrote:
> > A ja mam zbiornik dodatkowy i mam podmiane w trybie ciaglym. Zuzyty > olej jest wyrzucany z silnika. > Dzieki temu rdza mi silnika nie chyta > Dobra a na powa¿nie. Nie chodzi³o mi o to ¿e olej po pó³ roku to syf nadaj±cy siê tylko do wylania a jedynie o to ¿e parametry jednego i drugiego mog± siê ró¿niæ. Na pewno nie mia³em na my¶li tego, ¿e po tym postoju panewki zje rdza a po uruchomieniu silnik siê zatrze :-) -- Artur |
On 18 Wrz, 11:21, Kamil Nowak 'Amil' <> wrote:
> > Czekaj, bo ja z Polski pisze. Tu nie ma zim przez pol roku. Gora dwa > miesiace. > Wiesz niektórzy sezon rozpoczynaj± w maju a koñcz± we wrze¶niu i st±d s± takie dylematy. Ja na pewno nic nie zamierzam koñczyæ a tym samym rozpoczynaæ :-) -- Artur |
U¿ytkownik "Artur Zabroñski" napisa³ w wiadomo¶ci
news:... On 18 Wrz, 09:50, Kamil Nowak 'Amil' wrote: > > dla tego napisalem: pieprzysz > Zapomnia³em odpowiedzieæ na to, nie jestem w stanie podaæ konkretnych danych ale proces starzenia siê oleju jest znanym procesem i zachodzi pod wp³ywem kwasu siarkowego i azotowego który powstaje podczas spalania paliwa. *** Czyli te kwasy s± w nowym czy w starym oleju? Bo jak w resztkach starego jest ich tyle, ¿eby zanieczy¶ciæ nowy, to zastanówmy siê jak korozyjny musi byæ ten stary olej. PS jak to zrobiæ, ¿eby Ciê cytowaæ z ">" ? -- Jasio vx etz Jesli wyszlo Ci raz, sprobuj raz jeszcze. FAQ: |
On 18 Wrz, 11:31, "Jasio" <> wrote:
> > *** Czyli te kwasy s± w nowym czy w starym oleju? > Bo jak w resztkach starego jest ich tyle, ¿eby zanieczy¶ciæ nowy, to > zastanówmy siê jak korozyjny musi byæ ten stary olej. > Nie jestem ekspertem od olejów wiêc nie odpowiem Ci, moje wywody opieraj± siê jedynie na logicznym rozumowaniu :-) > PS jak to zrobiæ, ¿eby Ciê cytowaæ z ">" ? A nie wiem - to pewnie przez gugla chocia¿ niektórzy cytuj± poprawnie.. -- Artur |
Re: Przegl d motocykla pogwarancyjny. Poczekaæ do wiosny?
On Fri, 18 Sep 2009 02:21:28 -0700 (PDT), Artur Zabroñski
<> wrote: >Dobra a na powa¿nie. pisalem powaznie. pozdr newrom proud DT owner ;) -- DT 125 - czy aby nie za mocny ? :-) JUPPI! Admini tego foróma som wielcy! |