![]() |
Re: Kaski NAXA - jak oceniacie
Witam,
Kupilem otwarty kask rok temu, w pospiechu, kiedy jechalem kupic moto, a u mnie na wsi nie bylo wtedy nic lepszego w rozmiarze XL. Kask tani, wygodny i nic sie nie psuje w nim. Zapiecie troche opiera sie przy odpinaniu. Szyba paruje, ale nie jest to problemem, bo w korku jednym machnieciem lapki podnosze szybke. Dla mnie najwieksza wada kasku jest to, ze plastik szyby skreca plaszczyzne polaryzacji, w zwiazku z tym moje ulubione okulary polaryzacyjne przestaja polaryzowac. Gdyby nie to, wcale nie myslalbym o zmianie kasku (z drugiej strony, wozenie sie rututnia raczej nie stawia poprzeczki wysoko dla kasku). Pozdrawiam, Grzegorz, vs 1.4 |
Spider A.J. pisze:
> "Marcin Narzynski" <.pl> wrote > >> Jak prezentuje siê u niego stosunek jako¶ci do ceny? > > Chinszczyzna, ale przynajmniej wyglada > na dosc dobrze wykonana. Co do samej skorupy To samo, co Nitro, Marushin i 90% czê¶ci Volkswagena Passata. Tanie, ma certyfikaty, trwa³o¶ci± nie odbiega od typowych AGV czy Cabergów. Przyzwoite wnêtrze, wyczesane wzory malowania niedostêpne u 'normalnych' producentów. IMVHO ciekawa alternatywa dla oszczêdnych. pozdr DP TL-S |
Siemka
"Don Pedro" ***To samo, co Nitro, Marushin i 90% czê¶ci Volkswagena Passata. Tanie, ma certyfikaty, trwa³o¶ci± nie odbiega od typowych AGV czy Cabergów. Przyzwoite wnêtrze, wyczesane wzory malowania niedostêpne u 'normalnych' producentów. IMVHO ciekawa alternatywa dla oszczêdnych. No to pojechales :) Marushin tani??? ~ 700 min za najtansze integrale... Nitro to rzeczywiscie nizsza polka - "karbonowe" rekawice spadly mi z motocykla na ziemie i karbon sie polamal :)))) a i AGV robi mase kaskow za circa 250 peelenow... Co do Naxa to nie wiem. T |
Tytus z Fabryki pisze:
> Siemka > "Don Pedro" > > ***To samo, co Nitro, Marushin i 90% czê¶ci Volkswagena Passata. Tanie, ma > certyfikaty, trwa³o¶ci± nie odbiega od typowych AGV czy Cabergów. > Przyzwoite wnêtrze, wyczesane wzory malowania niedostêpne u 'normalnych' > producentów. IMVHO ciekawa alternatywa dla oszczêdnych. > > No to pojechales :) Marushin tani??? ~ 700 min za najtansze integrale... Zauwa¿, ¿e nie napisa³em, ¿e Marushin jest tani ;) > Nitro to rzeczywiscie nizsza polka - "karbonowe" rekawice spadly mi z > motocykla na ziemie i karbon sie polamal :)))) Rany, a co to za ziemia by³a? :) > a i AGV robi mase kaskow za circa 250 peelenow... Fakt, AGV robi masê tanich kasków, a mimo to Rossi je¼dzi w AGV ;) pozdr DP TL-S |
Don Pedro pisze:
> Spider A.J. pisze: >> "Marcin Narzynski" <.pl> wrote >> >>> Jak prezentuje siê u niego stosunek jako¶ci do ceny? >> >> Chinszczyzna, ale przynajmniej wyglada >> na dosc dobrze wykonana. Co do samej skorupy > > To samo, co Nitro, Marushin i 90% czê¶ci Volkswagena Passata. Tanie, ma > certyfikaty, trwa³o¶ci± nie odbiega od typowych AGV czy Cabergów. > Przyzwoite wnêtrze, wyczesane wzory malowania niedostêpne u 'normalnych' > producentów. IMVHO ciekawa alternatywa dla oszczêdnych. Z Marushinem to trochê przesadzi³e¶. ¯adna inna marka nie ma tylu gwiazdek po¶ród swoich modeli w Sharku co Marushin. Inna sprawa, ¿e ta nazwa... :/ -- Pozdrowienia, Best regards Jacek Ró¿añski, ETZ-251, XJ-900S, V-740 >impossibility is only one of the possibilities |
Jacek Ró¿añski pisze:
> > Z Marushinem to trochê przesadzi³e¶. ¯adna inna marka nie ma tylu > gwiazdek po¶ród swoich modeli w Sharku co Marushin. Inna sprawa, ¿e ta > nazwa... :/ > Niestety - kumpel chcial kupic Marushina 999 - zamowil przez neta. Po przyjechaniu kuriera zalamka - tak zle zrobionego kasku to ze swieca szukac - zadne uszczelki nie pasowaly - wloty pow tez zle poobsadzane itd... Ogolnie superwielkakupa za ok 1200 zl Kupil XR-1000 i na razie zadowolony :) Norbi BLACK XX'03 |
Norbi pisze:
> Jacek Ró¿añski pisze: > >> >> Z Marushinem to trochê przesadzi³e¶. ¯adna inna marka nie ma tylu >> gwiazdek po¶ród swoich modeli w Sharku co Marushin. Inna sprawa, ¿e ta >> nazwa... :/ >> > > Niestety - kumpel chcial kupic Marushina 999 - zamowil przez neta. > Po przyjechaniu kuriera zalamka - tak zle zrobionego kasku > to ze swieca szukac - zadne uszczelki nie pasowaly - wloty pow tez zle > poobsadzane itd... > > Ogolnie superwielkakupa za ok 1200 zl Nie ma takiego typu :) -- Pozdrowienia, Best regards Jacek Ró¿añski, ETZ-251, XJ-900S, V-740 >impossibility is only one of the possibilities |
Jacek Ró¿añski pisze:
>> >> Ogolnie superwielkakupa za ok 1200 zl > > Nie ma takiego typu :) > Fakt - przesadzilem Wielkakupa za 1350 zl Norbi BLACK XX'03 |
U¿ytkownik "Norbi" <> napisa³
> Kupil XR-1000 i na razie zadowolony :) Ja kupilem xr 250 i tez jestem zadowolony :-D -- Pozdro. Zapek |
Zapek pisze:
> U¿ytkownik "Norbi" <> napisa³ > >> Kupil XR-1000 i na razie zadowolony :) > > Ja kupilem xr 250 i tez jestem zadowolony :-D > Opowiedzcoswiency nt zaworow i tloka :) Norbi BLACK XX'03 |