![]() |
Re: Cinquecento 900 z 1996 - warto?
U¿ytkownik "Arni" napisa³ w wiadomo¶ci > Agent 0700 pisze: >>> Po zobaczeniu testow zderzeniowych nie chcialbym nawet takiego nowego za >>> 800zl. Szczegolnie, ze masz zamiar wozic dzieci. >> >> Do stania w korku siê nadaje, po mie¶cie nikt normalny nie je¼dzi stów±. >> W mie¶cie tylko st³uczki s±, chyba, ¿e kogo¶ poniesie fantazja. > > st³uczki po których zawartosc CC nie prze¿ywa. Google zna wiele takich > przypadkow > Je¼dzi³em 6 lat cc i jako¶ ¶w Piotra nie spotka³em. A potrafi³o siê nawet do 140km/h rozpêdziæ. Zobacz znany dziennikarz jak± fur± rozbi³ siê przy 100km/h (wed³ug rzeczoznawcy). Dalej jeste¶ zdania ¿e fura gwarantuje bezpieczeñstwo ? Niedawniej jak wczoraj widzia³em co zostaje z BMW przy czo³ówce, uwierz mi ¿e tylko po tylnej klapie mo¿na by³o stwierdziæ ¿e to BMW. ¯yczê powodzenia Twojej teorii. -- MS |
xymax wrote:
> Je¼dzi³em 6 lat cc i jako¶ ¶w Piotra nie spotka³em. Nie jest to argument, ¿e cc jest bezpieczne. Moze szczescie miales akurat? ;-) > Niedawniej jak wczoraj widzia³em co zostaje z BMW przy > czo³ówce, uwierz mi ¿e tylko po tylnej klapie mo¿na by³o stwierdziæ ¿e to > BMW. Kazde auto sie skasuje przy odpowiednio wysokiej predkosci. Dlatego lepiej jedzic takim, dla ktorego owa predkosc jest jak najwyzsza... |
> Kazde auto sie skasuje przy odpowiednio wysokiej predkosci. Dlatego lepiej
> jedzic takim, dla ktorego owa predkosc jest jak najwyzsza... Jasne.Niez³a jest np. Tatra taka z lat 60-tych, wywrotka z t± d³ug± okr±g³± mask±. Vmax tego czego¶ w zasadzie gwarantuje prze¿ycie w wiêkszo¶ci crashtestów z innymi wozid³ami na polskich drogach. C |
CeSaR wrote:
> Jasne.Niez³a jest np. Tatra taka z lat 60-tych, wywrotka z t± d³ug± > okr±g³± mask±. > Vmax tego czego¶ w zasadzie gwarantuje prze¿ycie w wiêkszo¶ci > crashtestów z innymi wozid³ami na polskich drogach. A nie? Na pewno dzieci bylyby bezpieczne w srodku ;-) "Zamierzam nim je¼dziæ tylko po mie¶cie, odbieraæ dzieci z przedszkola i szko³y." |
> A nie? Na pewno dzieci bylyby bezpieczne w srodku ;-)
No z tego co pamiêtam to w tej kabinie tak z tuzin dzieciaków by siê zmie¶ci³.... C |
xymax pisze:
> U¿ytkownik "Arni" napisa³ w wiadomo¶ci >> Agent 0700 pisze: >>>> Po zobaczeniu testow zderzeniowych nie chcialbym nawet takiego nowego za >>>> 800zl. Szczegolnie, ze masz zamiar wozic dzieci. >>> Do stania w korku siê nadaje, po mie¶cie nikt normalny nie je¼dzi stów±. >>> W mie¶cie tylko st³uczki s±, chyba, ¿e kogo¶ poniesie fantazja. >> st³uczki po których zawartosc CC nie prze¿ywa. Google zna wiele takich >> przypadkow >> > > Je¼dzi³em 6 lat cc i jako¶ ¶w Piotra nie spotka³em. A potrafi³o siê nawet do > 140km/h rozpêdziæ. Zobacz znany dziennikarz jak± fur± rozbi³ siê przy > 100km/h (wed³ug rzeczoznawcy). Dalej jeste¶ zdania ¿e fura gwarantuje > bezpieczeñstwo ? Niedawniej jak wczoraj widzia³em co zostaje z BMW przy > czo³ówce, uwierz mi ¿e tylko po tylnej klapie mo¿na by³o stwierdziæ ¿e to > BMW. Napisa³es duzo ale zupelnie nie na temat. Jakos tu taka moda panuje. Napisalem ze widzialem kilka st³uczek miejskich gdzie kierwca cc nie przezy³. Wiec z teoria ze miescie sa tylko niegrozne stluczki sie nie zgodzilem. Wyciagasz jakies ekstremalne przypadki kiedy duza fura nie zapewnila bezpieczenstwa tylko po co? A to ze jezdziles 6 lat cc i nie spotkales smierci to czego ma dowodzic? sa tacy co lataj± 150 po miescie i tez jeszcze zyj±, czego to dowodzi w kwestii bezpieczenstwa CC ? -- Arni Toruñ '84 Honda CB 650 SC "Jaszczomb" '91 Volvo 940 D24TIC diesel pozbawiony wad i przyspieszenia '91 Honda Prelude 2,0 EX |
U¿ytkownik "Arni" napisa³ w wiadomo¶ci > > Napisa³es duzo ale zupelnie nie na temat. Jakos tu taka moda panuje. > Napisalem ze widzialem kilka st³uczek miejskich gdzie kierwca cc nie > przezy³. Wiec z teoria ze miescie sa tylko niegrozne stluczki sie nie > zgodzilem. Wyciagasz jakies ekstremalne przypadki kiedy duza fura nie > zapewnila bezpieczenstwa tylko po co? > A to ze jezdziles 6 lat cc i nie spotkales smierci to czego ma dowodzic? > sa tacy co lataj± 150 po miescie i tez jeszcze zyj±, czego to dowodzi w > kwestii bezpieczenstwa CC ? > Dowodzi to tego (u³atwiê Tobie tok my¶leniowy) ¿e bezpieczeñstwo zale¿y od kierowcy nie od auta. I ¿e takim CC mo¿esz jechaæ 14km/ i bezpiecznie dojedziesz. To chcia³em powiedzieæ. No chyba ¿e Ty kupujesz auto z zamiarem testw na drzewach i innych aurach. Od paru lat mam auto na 5* ma 4* w testach zderzeniowych ale jako¶ nie specjalnie polujê na s³upy. No mo¿e latasz jak ten co ostatnio nademn± przelecia³ ? Parê cm i wbi³ by mi siê w szybê i co auto klasy ce ma szyby nie t³uk±ce ? s³upki ze stali konstrukcyjnej ? Wydaje mi siê ¿e nie. Uratowa³ mnie fakt ¿e wyprowadzi³em auto bezpiecznie z sytuacji. Ty nie musisz my¶leæ za fajer± w koñcu czo³giem je¼dzisz i nikt Ci nie podskoczy. -- MS |
U¿ytkownik "Mikolaj Rydzewski" napisa³ w wiadomo¶ci > xymax wrote: >> Je¼dzi³em 6 lat cc i jako¶ ¶w Piotra nie spotka³em. > > Nie jest to argument, ¿e cc jest bezpieczne. Moze szczescie miales akurat? > ;-) > >> Niedawniej jak wczoraj widzia³em co zostaje z BMW przy czo³ówce, uwierz >> mi ¿e tylko po tylnej klapie mo¿na by³o stwierdziæ ¿e to BMW. > > Kazde auto sie skasuje przy odpowiednio wysokiej predkosci. Dlatego lepiej > jedzic takim, dla ktorego owa predkosc jest jak najwyzsza... > " Nie jest to argument, ¿e cc jest bezpieczne. Moze szczescie miales akurat? ;-) " Sam sobie zaprzeczasz :) -- MS |
xymax pisze:
>> > > Dowodzi to tego (u³atwiê Tobie tok my¶leniowy) ¿e bezpieczeñstwo zale¿y od > kierowcy nie od auta. I ¿e takim CC mo¿esz jechaæ 14km/ i bezpiecznie > dojedziesz. zaczyna sie. ciagniesz dyskusje na manowce, ja w to nie ide. Dyskusja jest nie o tym jak unknac wypadku tylko co sie stanie jesli sie juz przydarzy. Jesli tego nie rozumiesz to trudno. Bardziej toku mysleniowego nie potrafie Ci u³atwic. -- Arni Toruñ '84 Honda CB 650 SC "Jaszczomb" '91 Volvo 940 D24TIC diesel pozbawiony wad i przyspieszenia '91 Honda Prelude 2,0 EX |
U¿ytkownik "CeSaR" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:ghtnd8$qpi$.pl... >> Kazde auto sie skasuje przy odpowiednio wysokiej predkosci. Dlatego >> lepiej jedzic takim, dla ktorego owa predkosc jest jak najwyzsza... > > Jasne.Niez³a jest np. Tatra taka z lat 60-tych, wywrotka z t± d³ug± > okr±g³± mask±. > Vmax tego czego¶ w zasadzie gwarantuje prze¿ycie w wiêkszo¶ci crashtestów > z innymi wozid³ami na polskich drogach. > > C Chyba sobie kupiê Tatrê :) |