![]() |
Re: kupie prawko kat B
W dniu 2012-01-19 09:17, nowy140 pisze:
> experyment jest latwy wiec nie komentuje, > wniosek? pytanie? > czy zdawalnosc jest bardziej powiazana z trzepaniem kasy za egzaminy czy tez z > umiejetnosciami kierowcow? Missing the point. Chodzi mi o sam fakt "nerwów" na egzaminie. Czym siê tu denerwowaæ? Jak nie zdasz to co siê stanie? Pójdziesz do wiêzienia? Zabij± ciê? ¯ona siê rozwiedzie i zabierze dzieci? -- Grzegorz Joñca GG: 7366919 JID:.pl Green Trafic 140 dCi |
U¿ytkownik "Grejon" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:jf8k8n$ri$.interia.pl... > W dniu 2012-01-19 09:17, nowy140 pisze: >> experyment jest latwy wiec nie komentuje, >> wniosek? pytanie? >> czy zdawalnosc jest bardziej powiazana z trzepaniem kasy za egzaminy >> czy tez z umiejetnosciami kierowcow? > Missing the point. Chodzi mi o sam fakt "nerwów" na egzaminie. Czym siê tu > denerwowaæ? Jak nie zdasz to co siê stanie? Pójdziesz do wiêzienia? Zabij± > ciê? ¯ona siê rozwiedzie i zabierze dzieci? Dok³adnie, jak kogo¶ stres tak zjada ¿e na egzaminie na PJ nie daje rady to jak on bêdzie je¼dzi³? Stersuj±cych sytuacji na drodze nie da siê unikn±æ, dorzuciæ takiemu jeszcze strasuj±c± pracê i co? A umiejêtno¶ci wielu kierowców na prawdê stawiam pod w±tpliwo¶æ, zdolno¶æ my¶lenia za kierownic± te¿ w wielu przypadkach jest czym¶ obcym... Moim zdaniem egzaminy powinny byæ jeszcze trudniejsze, bo teroretycznie je¼dziæ ka¿dy mo¿e, ale nie ka¿dy powinien... -- Pozdrawiam! Mlody '99 Audi A4 2.5 V6 TDI Quattro '81 Fiat 125p "WPT 1313" edyszyn :P |
W dniu 2012-01-20 01:04, Mlody pisze:
> U¿ytkownik "Grejon"<> napisa³ w wiadomo¶ci > news:jf8k8n$ri$.interia.pl... >> W dniu 2012-01-19 09:17, nowy140 pisze: >>> experyment jest latwy wiec nie komentuje, >>> wniosek? pytanie? >>> czy zdawalnosc jest bardziej powiazana z trzepaniem kasy za egzaminy >>> czy tez z umiejetnosciami kierowcow? >> Missing the point. Chodzi mi o sam fakt "nerwów" na egzaminie. Czym siê tu >> denerwowaæ? Jak nie zdasz to co siê stanie? Pójdziesz do wiêzienia? Zabij± >> ciê? ¯ona siê rozwiedzie i zabierze dzieci? > > Dok³adnie, jak kogo¶ stres tak zjada ¿e na egzaminie na PJ nie daje rady to > jak on bêdzie je¼dzi³? > Stersuj±cych sytuacji na drodze nie da siê unikn±æ, dorzuciæ takiemu jeszcze > strasuj±c± pracê i co? > A umiejêtno¶ci wielu kierowców na prawdê stawiam pod w±tpliwo¶æ, zdolno¶æ > my¶lenia za kierownic± te¿ w wielu przypadkach jest czym¶ obcym... > Moim zdaniem egzaminy powinny byæ jeszcze trudniejsze, bo teroretycznie > je¼dziæ ka¿dy mo¿e, ale nie ka¿dy powinien... > tak jak mówiê, sam siê denerwowa³em na placu, a nie uwa¿am ¿eby mi to jako¶ po egzaminie przeszkadza³o, fakt zda³em za 1 razem ale IMO du¿o w tym szczê¶cia. Mia³em ju¿ sytuacje awaryjne i potrafi³em sobie z nimi poradziæ, ale zawdziêczam to nauce ojca, który od dzieciñstwa wpaja³ mi jak je¼dziæ i na co zwracaæ uwagê. Egzamin to tylko zbijanie kasy i nie jest w stanie zweryfikowaæ umiejêtno¶ci. Znam chocia¿by obecnego kierowcê autobusu który jeszcze kilka (mo¿e to ju¿ na¶cie...) lat temu mêczy³ siê z kat. B, a teraz je¼dzi b.dobrze, po egzaminie te¿ wcale nie gorzej. Choæby przyk³ad ode mnie z egzaminu: mam ust±piæ pierwszeñstwa, przecinam drogê na której s±: dwa pasy jad±ce w poprzek w prawo, tory tramwajowe, dwa pasy jad±ce w lewo i dalej ju¿ luzik. Zauwa¿am ¿e jedyne auto stoj±ce na pasie rozdzielaj±cym kierunki rusza i ma miejsce ¿eby opu¶ciæ skrzy¿owanie wiêc te¿ ruszam. W tym momencie auto przede mn± jednak siê zatrzymuje, ja ju¿ jestem na skrzy¿owaniu, auta z lewej zaczynaj± jechaæ... wiêc wjecha³em obok tego auta na ¶rodku, niejako 'pod pr±d'. Egzaminator powiedzia³ mi ¿e to b³±d, ale lepiej ¿e tak stan±³em ni¿ jakbym mia³ staæ na ¶rodku i mnie pu¶ci³ - ale to by³ pi±tek 13-go wiêc chyba ³agodniej podchodzili ;), s±dzê ¿e wiele osób w taki sposób mog³o 'uwaliæ' egzamin (lub w wiele innych sposobów) i nie ¶wiadczy to o braku ich umiejêtno¶ci. Nikt mi nie powie ¿e na egzaminie wystarczy umieæ je¼dziæ i znaæ przepisy... trzeba jeszcze mieæ trochê szczê¶cia! -- Pozdrawiam Lukasz |
Lukasz <.pl> napisa³(a):
> W dniu 2012-01-16 13:31, jerzy.n pisze: > > > > No teraz mam jasno¶æ, policja co d³u¿szy weekend zabiera do 2000 prawek > > pijaczkom a ludzie dalej je¿d¿± :-)) > > > No to ja mam pytanie: czy posiadaj±c ukraiñskie prawko w naszym kraju > dostawa³bym mandat p³atny na miejscu, bez punktów karnych? czy to trzeba > jeszcze jakie warunki spe³niæ ¿eby byæ zwolnionym z programu > lojalno¶ciowego? :) > Zrób sobie dowód bez adresu. -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
W dniu 2012-01-20 16:26, kogutek pisze:
> Lukasz<.pl> napisa³(a): > >> W dniu 2012-01-16 13:31, jerzy.n pisze: >>> >>> No teraz mam jasno¶æ, policja co d³u¿szy weekend zabiera do 2000 prawek >>> pijaczkom a ludzie dalej je¿d¿± :-)) >> >> >> No to ja mam pytanie: czy posiadaj±c ukraiñskie prawko w naszym kraju >> dostawa³bym mandat p³atny na miejscu, bez punktów karnych? czy to trzeba >> jeszcze jakie warunki spe³niæ ¿eby byæ zwolnionym z programu >> lojalno¶ciowego? :) >> > Zrób sobie dowód bez adresu. > i co, nie dostanê wtedy punktów karnych? nie mów ¿e takie to proste ;) -- Pozdrawiam Lukasz |
On 2012-01-21 10:53:18 +0000, Lukasz <.pl> said:
> W dniu 2012-01-20 16:26, kogutek pisze: >> Lukasz<.pl> napisa³(a): >> >>> W dniu 2012-01-16 13:31, jerzy.n pisze: >>>> >>>> No teraz mam jasno¶æ, policja co d³u¿szy weekend zabiera do 2000 prawek >>>> pijaczkom a ludzie dalej je¿d¿± :-)) >>> >>> >>> No to ja mam pytanie: czy posiadaj±c ukraiñskie prawko w naszym kraju >>> dostawa³bym mandat p³atny na miejscu, bez punktów karnych? czy to trzeba >>> jeszcze jakie warunki spe³niæ ¿eby byæ zwolnionym z programu >>> lojalno¶ciowego? :) >>> >> Zrób sobie dowód bez adresu. >> > > i co, nie dostanê wtedy punktów karnych? A punkty karne przypisuje siê adresowi czy osobie? -- Bydlê |
W dniu 2012-01-21 13:37, Bydlê pisze:
>>>> No to ja mam pytanie: czy posiadaj±c ukraiñskie prawko w naszym kraju >>>> dostawa³bym mandat p³atny na miejscu, bez punktów karnych? >>> Zrób sobie dowód bez adresu. >>> >> >> i co, nie dostanê wtedy punktów karnych? > > A punkty karne przypisuje siê adresowi czy osobie? > no te¿ s±dzê ¿e osobie, wiêc pytanie nadal aktualne ;) -- Pozdrawiam Lukasz |
W dniu 2012-01-20 07:24, Lukasz pisze:
> tak jak mówiê, sam siê denerwowa³em na placu, a nie uwa¿am ¿eby mi to > jako¶ po egzaminie przeszkadza³o, fakt zda³em za 1 razem ale IMO du¿o w > tym szczê¶cia. Mia³em ju¿ sytuacje awaryjne i potrafi³em sobie z nimi > poradziæ, ale zawdziêczam to nauce ojca, który od dzieciñstwa wpaja³ mi > jak je¼dziæ i na co zwracaæ uwagê. > Choæby przyk³ad ode mnie z egzaminu: mam ust±piæ pierwszeñstwa, > przecinam drogê na której s±: dwa pasy jad±ce w poprzek w prawo, tory > tramwajowe, dwa pasy jad±ce w lewo i dalej ju¿ luzik. Zauwa¿am ¿e jedyne > auto stoj±ce na pasie rozdzielaj±cym kierunki rusza i ma miejsce ¿eby > opu¶ciæ skrzy¿owanie wiêc te¿ ruszam. W tym momencie auto przede mn± > jednak siê zatrzymuje, ja ju¿ jestem na skrzy¿owaniu, auta z lewej > zaczynaj± jechaæ... wiêc wjecha³em obok tego auta na ¶rodku, niejako > 'pod pr±d'. Egzaminator powiedzia³ mi ¿e to b³±d, ale lepiej ¿e tak > stan±³em ni¿ jakbym mia³ staæ na ¶rodku i mnie pu¶ci³ Czyli jednak potrafi³e¶ opanowaæ emocje i zda³e¶. I w³a¶nie nie chodzi o to, ¿eby na egzaminie siê nie denerwowaæ, tylko o to, ¿eby nerwy opanowaæ i zdaæ. - ale to by³ > pi±tek 13-go wiêc chyba ³agodniej podchodzili ;), s±dzê ¿e wiele osób w > taki sposób mog³o 'uwaliæ' egzamin (lub w wiele innych sposobów) i nie > ¶wiadczy to o braku ich umiejêtno¶ci. Nikt mi nie powie ¿e na egzaminie > wystarczy umieæ je¼dziæ i znaæ przepisy... trzeba jeszcze mieæ trochê > szczê¶cia! Jasne - tylko wiesz, szczê¶cie ci g... pomo¿e jak nie umiesz je¼dziæ. -- Grzegorz Joñca GG: 7366919 JID:.pl Green Trafic 140 dCi |