![]() |
Re: Zmiana wentylatora ch³odnicy
J.F. <.pl> napisa³(a):
> A dawniej auta nie mialy wentylatorow elektrycznych, bo mialy > mechaniczne. Odkad silnik jest umieszczony poprzecznie mechaniczny > jest zbyt drogi do zrobienia .. > A co za filozofia ?? Wystarcz± dwa kó³ka pasowe na krawêdzi bloku, po których pasek klinowy skrêca pod k±tem 90* - w Peugeocie 305 1.5D dzia³a³o niezawodnie. Wmak -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
Dnia Fri, 15 Aug 2008 15:46:16 +0200, Przemek napisa³(a):
> A nie masz w aucie oddzielnego wentylatora do klimatyzacji ktory moglby po > przepieciu przewodow zastapic ten spalony? > Chlodnica i skraplacz przewaznie sa jedno za drugim. Mam, ale caly mechanizm od klimy znajduje sie OBOK wlasciwej chlodnicy. -- best regards, scream (at)w.pl Samobójcy s± arystokracj± w¶ród umar³ych. |
U¿ytkownik "scream" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:1dvg9t3yjat8q.8w59c9w6al96$.... > Dnia Fri, 15 Aug 2008 15:46:16 +0200, Przemek napisa³(a): > >> A nie masz w aucie oddzielnego wentylatora do klimatyzacji ktory moglby >> po >> przepieciu przewodow zastapic ten spalony? >> Chlodnica i skraplacz przewaznie sa jedno za drugim. > > Mam, ale caly mechanizm od klimy znajduje sie OBOK wlasciwej chlodnicy. > No to faktycznie lipa - ale swoja droga szybko ci sie to grzeje -nie masz moze automatu? - to by wyjasnialo duza ilosc ciepla wymagana do odprowadzenia. pzdr |
Dnia Fri, 15 Aug 2008 16:08:12 +0200, Przemek napisa³(a):
> No to faktycznie lipa - ale swoja droga szybko ci sie to grzeje -nie masz > moze automatu? - to > by wyjasnialo duza ilosc ciepla wymagana do odprowadzenia. Mam automat :) -- best regards, scream (at)w.pl Samobójcy s± arystokracj± w¶ród umar³ych. |