![]() |
Re: Rower na bagazniku i vmax
U¿ytkownik "Gabriel'Varius'" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:g2860f$pir$... > >>>Jak predko mozna jechac samochodem z rowerem na bagazniku dachowym? >>>Bagaznik mocowany do otworow montazowych w dachu. >>>Bo juz slyszalem opinie zeby nie przekraczac 90km/h :-( >> >> >> bez zartów, ja mam bagaznik do belek (3 rowery), ale 130-140 sie nie >> obawiam > Jesli masz dobry bagaznik i dobre atestowane/markowe uchwyty to mozna > ryzykowac po poprawnym zamontowaniu rowerow, ale do uchwytow kupionych w > markecie to bym sie bal nawet zapiac rowerek dla dziecka nie mowiac juz o > jedzie z predkoscia powyzej 100km/h z trzema duzymi rowerami. trzeba tez > pamietac jak sie jedzie z rowerami na dachu ze latwo zawadzic o drzewa lub > belki przed parkingami przy marketach :-) > pozdrawiam > belki Automaxi Silver Line (75 kg max) + uchwyty Sherpa (za korby, maj± wady i zalety) na wszelkie wjazdy rzeczywiscie trzeba uwazac ale na drzewa to tylko tam gdzie cie¿arówki nie bywaj± ;-) v |
Hello Mikolaj Rydzewski !:
..... > > Bede wozil jeden rowerk. Proby robilem wczoraj i nic nie zlecialo. To poszalej trochę i na luzujące śruby uważaj ... > Bagaznik nie jest z tych marketowych (mam nadzieje): > > > >> A jak kupisz bagażnik na hak, to będziesz mógł nawet i 200 pomykać i >> to praktycznie bez różnicy w spalaniu. Supersprawa, jest tego coraz >> więcej !!! > > A jak z widocznoscia tylnych lamp i tablic rejestracyjnej? Mozna wtedy > podniesc klape bagaznika (kombi) i czy nie opada wtedy ona w dol? Ech, poszukaj sobie oferty - ja pisałem o tym na hak. Ale jeden można i na klapę. W kombi albo nie otworzysz klapy albo kupujesz bagażnik opuszczany. Mają takie przynajmniej 2 firmy, w tym droga i nienajlepsza przereklamowana Thule. pzdrw. -- Grzegorz maila znajdziesz tu : |
Hello krzyss !:
> Grzegorz pisze: > >> A jak kupisz bagażnik na hak, to będziesz mógł nawet i 200 pomykać i >> to praktycznie bez różnicy w spalaniu. Supersprawa, jest tego coraz >> więcej !!! > > Mowisz to z doswiadczenia ? Tak. 220 na A4. ale dobrych kilka lat temu. Ford Scorpio, rower 28", nie wystaje poza obrys. > Bo wlasnie do tej pory mialem rowery na dachu, ale zawsze denerwowala > mnie ta delikatna jazda i nie wiecej niz 130km/h a i tak zawsze 1-1,5L > wiecej paliwa szlo. No to polecam bagażniki na hak. -- Grzegorz maila znajdziesz tu : |
Hello Mikolaj Rydzewski !:
...... > A jak z widocznoscia tylnych lamp i tablic rejestracyjnej? Mozna wtedy > podniesc klape bagaznika (kombi) i czy nie opada wtedy ona w dol? Te na hak majÄ… lampy, a tablicÄ™ po prostu kserujesz :-D ! -- Grzegorz maila znajdziesz tu : |
Re: jaki box do malego kombi
Hello Gabriel'Varius' !:
> To ja pozwole sie podlaczyc do watku kolegi. > Jaki warto kupic box na dach w przystepnej cenie do malego kombi. > Pytam poniewaz naczytalem sie, ze jedne boxy sa ciche a inne modele > bardzo glosne podczas jazdy(szum) a i patenty montazowe potrafia albo > bardzo ulatwic albo wrecz utrudnic zycie. Box musi byc zamykany na kluczyk > Ja kupi³em JOST, szeroki i niski. Poni¿ej 150 prawie nie s³ychaæ. Zu¿ycie jakie¶ 0,5 l wiêcej, przy 140. Jost jest z laminatu, bardzo mocny, w przeciwieñstwie do Thule trudno go uchyliæ bez rozwalenia. No i si da naprawiæ ¿ywic± ;-) ! jak ³ódki. pzdrw. -- Grzegorz maila znajdziesz tu : |
Re: jaki box do malego kombi
U¿ytkownik "Grzegorz" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:g28db7$bcs$.pl... > w przeciwieñstwie do Thule trudno go uchyliæ bez rozwalenia. W sensie pozytywnym, czy negatywnym ? Pzdr JKK |
> Jak predko mozna jechac samochodem z rowerem na bagazniku dachowym?
> Bagaznik mocowany do otworow montazowych w dachu. > Bo juz slyszalem opinie zeby nie przekraczac 90km/h :-( Ucieka³em na chodnik na Reymonta, przed jakim¶ wariatem, nag³y skrêt i hamowanie po³±czone z wjazdem na chodnik. Przy oko³o 40km na godzinê rower pad³ na dach, robi±c wgniecenia. ¦ruby nie wytrzyma³y, zosta³y ¶ciête. Na autostradzie przy 140km/h tylko ¶wist przeszkadza³. Belki i mocowania to FAPA. zyga -- warning! We have nothing to fear but fear itself - Franklin Delano Roosevelt |
Uzytkownik "Mikolaj Rydzewski" <> napisal w wiadomosci news:g284pn$7c1$... > Witam, > > Jak predko mozna jechac samochodem z rowerem na bagazniku dachowym? > Bagaznik mocowany do otworow montazowych w dachu. > Bo juz slyszalem opinie zeby nie przekraczac 90km/h :-( ================================================= Droga jednopasmowa . TIR z przeciwka jadacy dobrze ponad 100 spowodowal , ze dwa rowery polecialy w pole razem z polowa bagaznika . W tym roku mam nowy bagaznik na hak . Jestem o wiele spokojniejszy . Jedyna problem , to otwieranie tylnej klapy - trwa 30 sekund . Zbyszek |
Zbyszek9 wrote:
> Droga jednopasmowa . TIR z przeciwka jadacy dobrze ponad 100 > spowodowal , ze dwa rowery polecialy w pole razem z polowa bagaznika . A co z dachem? |
Audi A6 kombi wytrzymuje 5 rowerow (4 dla doroslych i jeden dzieciecy
- 3 na dachu, 2 na klapie bagaznika) szedl jakies 140 km/h jak to wyglada w sytuacji awaryjnej na szczescie nie wiem P. |