![]() |
Re: AC - warto, nie warto?
On 15 Maj, 10:15, amos <> wrote:
> Dzieki za info, sprawdze jeszcze AXA. > Dla odmiany kalkulator internetowy AXA w ogole nie moze zapropnowac ubezpieczenia AC dla pojazdow powyzej 5 lat :( -- zdrowka amos |
W dniu 2010-05-15 10:17, amos pisze:
> On 14 Maj, 19:44, CUT<> wrote: >> Ja w warcie mam pakiet AC/OC/KR/NW/ASS za 10% (+ zni¿ki). Ale agent >> chyba ma umowê z dealerem u którego kupowa³em moto. > > Moze zapodasz jakis kontakt na grupe lub na priv. Chetnie przedzwonie > i sprawdze. Przez nich za³atwia³em. |
>> AXA AXA sama w sobie jest sprzecznością. Reklamy które przedstawia w pismach nie mają pokrycia w rzeczywistości. (Pomijając różniące się składki) Przykładowo. W gazetach jedna z opcji to osoba mająca 25lat. Pakiet AC/OC z 15% udziałem własnym wynosił X zł. W rzeczywistości okazuje się, że AXA w ogóle nie sprzedaje AC na moto osobą poniżej 26lat. |
Moim zdaniem AC ma 3 podstawowe zalety:
- kradzie¿ - gleba - asistans Z tego co czytam w tym w±tku to ta trzecia jest niedoceniana a jednak bardzo istotna w przypadku choæby g³upiej gumy nie mówi±c o innych awariach nie zwi±zanych z gleb± Ja mam od 4 lat polisê w allianz i jak na razie nie musia³em z niej korzystaæ, p³acê jakie¶ nieca³e 2k za AC/OC/NW po zni¿kach za XVS 1300 z 07r i uwa¿am ¿e za mój ¶wiêty spokój 24h to dobre pieni±dze.. Czyli IMHO warto. W moim przypadku ofkorsik :) |
P.S. fakt - allianz w tym roku przegina bagietê je¶li chodzi o stawki
OC |
amos wrote:
> On 14 Maj, 17:57, Laphroaig <> wrote: > Sprawdzilem podana strone i jest jednia nieciekawa rzecz - Allianz nie > przenosi znizek AC z samochodu. PZU owszem i dlatego poki co jest to > lepsza oferta. Obecnie mam 40%. To nieprzenoszenie skladek z samochodu obowiazuje od lutego. W zeszlym roku przenosili. Ale radze sie skontaktowac z tym agentem, teoretycznie nie przenosza znizek ale....... Warto sie skontaktowac Aha, ja mam w PZU 60% znizek a skladka AC na moto w PZU byla na poziomie Alliana bez znizek (dokladnych liczb nie pamietam ale bylem mocno zszokowany wysokoscia skladki PZU) -- pozdr Laphroaig Sportster + Simson SR2 |
Laphroaig pisze:
> Aha, ja mam w PZU 60% znizek a skladka AC na moto w PZU byla na poziomie > Alliana bez znizek (dokladnych liczb nie pamietam ale bylem mocno > zszokowany wysokoscia skladki PZU) Ja tez, jak mi policzyli 5200zl za rok za AC ;/ Pzdr -- marider Wsciekla (ex) R1 + dodatki |
On 15 Maj, 08:47, "Brent" <> wrote:
> "doktorski" <> wrote: > > W tym roku Allianz zaporowo podniosl stawki na OC. AC sa nadal na > > rozsadnym poziomie mimo, ze tez byla podwyzka. > > Mala korekta - poltora miesiaca temu za DragStara 1100 placilem > w Allianz 100zl za caly rok OC. Nie pamietam, ile bylo w poprzednich > latach, ale chyba tyle samo albo niewiele taniej. Byc moze to kwestia > tego, ze zalatwialem przez brokera i na firme, ale jak widac da sie. > Nie interesuja ich nawet zadne znizki, maja ryczaltowa stawke. > No jednak nie bardzo... Rok temu 0% zni¿ek p³aci³em ok. 320 PLN, w tym roku przys³ali mi wycene na nastepny rok po uwzglêdnieniu 20% zni¿ek (bezszkodowo¶æ, kontynuuacja) - 580 PLN. Wiêc to jednak zaporowo. Ciekawa sprawa - OC wypowiedzia³em 2 dnic przed koñcem w oddziale Allianz, a ostatnio przys³ali mi pisemko, ¿e mam p³aciæ bo wypowiedzia³em niby 5 dni po zakoñczeniu umowy. -- Artur ZZR 1200 |
Dnia Sat, 15 May 2010 05:56:52 -0700 (PDT), jesz napisa³(a):
> - asistans > Z tego co czytam w tym w±tku to ta trzecia jest niedoceniana a jednak > bardzo istotna w przypadku choæby g³upiej gumy nie mówi±c o innych > awariach nie zwi±zanych z gleb± Tylko doczytaj warunki tego assistance - jeszcze siê oka¿e (jak u mnie i ubezpieczenia w PZU - ze dwa trzy lata temu), ¿e jak jeste¶ poni¿ej 50 km od domu, to ubezpieczenie nie obejmuje bezp³atnej pomocy... PS. Tak moj wina - ola³em temat przy ubezpieczaniu moto i nie doczyta³em warunków na jakich jest ¶wiadczona akurat ta us³uga. -- Pozdrawiam, Sebastian S. FZS 600 |
Brat motor ubezpiecza³ w PZU
wszystko za³atwia³ przez internet i jak mu jakie¶ buraki poniszczy³y siedzenie i lusterka to te¿ zg³asza³ wszystko siedz±c w domu, tylko zdjêcia im dos³a³ jako pliki |