![]() |
Re: Gara¿ - betonowy czy metalowy ?
MarcinJM pisze:
> Ile cie kosztowalo? > musze postawic taki 7x7x3 > Ca³o¶æ ok 43ty¶ za te same pieni±dze firma z bytomia proponowa³a mi zwyk³ego blaszaka bez ocieplenia i tylko z otynkowan± blach± (imitacja muru) wiêc cena wydaje mi siê bardzo przystêpna. Jak co¶ pisz na prv dam namiar na ekipê) -- krzysiek82 |
krzysiek82 pisze:
> MarcinJM pisze: >> Ile cie kosztowalo? >> musze postawic taki 7x7x3 >> > > Ca³o¶æ ok 43ty¶ za te same pieni±dze firma z bytomia proponowa³a mi > zwyk³ego blaszaka bez ocieplenia i tylko z otynkowan± blach± (imitacja > muru) wiêc cena wydaje mi siê bardzo przystêpna. Jak co¶ pisz na prv dam > namiar na ekipê) > oczywi¶cie nie liczê kosztów wylewki, planu bo takie wymiary to ju¿ nie na zg³oszenie. wylewka wysz³a robocizna 1500z³ beton i piasek ju¿ nie pamiêtam.Ale jako¶ 2-3 palety zesz³y. -- krzysiek82 |
krzysiek82 pisze:
> MarcinJM pisze: >> Ile cie kosztowalo? >> musze postawic taki 7x7x3 >> > > Ca³o¶æ ok 43ty¶ za te same pieni±dze firma z bytomia proponowa³a mi > zwyk³ego blaszaka bez ocieplenia i tylko z otynkowan± blach± (imitacja > muru) wiêc cena wydaje mi siê bardzo przystêpna. Jak co¶ pisz na prv dam > namiar na ekipê) > oczywi¶cie nie liczê kosztów wylewki, planu bo takie wymiary to ju¿ nie na zg³oszenie. wylewka wysz³a robocizna 1500z³ beton i piasek ju¿ nie pamiêtam.Ale jako¶ 2-3 palety zesz³y. -- krzysiek82 |
krzysiek82 pisze:
> > ... > W przypadku > murowanego jest to nierealne. > Zale¿y kto liczy |
krzysiek82 pisze:
> > ... > W przypadku > murowanego jest to nierealne. > Zale¿y kto liczy |
lleeoo pisze:
> Zale¿y kto liczy To prawda, ale szansa dok³adnej wyceny budynku który stawiam jest wiêksza ni¿ w przypadku tradycyjnej budowy. Zreszt± zapewne w 40ty¶ bym siê nie zmie¶ci³ w przypadku murowanego budynku. -- krzysiek82 |
lleeoo pisze:
> Zale¿y kto liczy To prawda, ale szansa dok³adnej wyceny budynku który stawiam jest wiêksza ni¿ w przypadku tradycyjnej budowy. Zreszt± zapewne w 40ty¶ bym siê nie zmie¶ci³ w przypadku murowanego budynku. -- krzysiek82 |
Pytanie: ile lat zamierzasz tam gara¿owaæ?
Je¿eli do 15 to mo¿e byæ metalowy, wiêcej nie wytrzyma z powodu korozji (nawet, je¿eli pisz±, ¿e jest zabezpieczony, to nie jest to na wieki). Betonowy trudniejszy dla z³odzieja, ma lepszy komfort cieplny zarówno w zimie, jak i w lecie, ³atwiej powiesiæ pó³kê, szafkê itp, wolniej traci na warto¶ci, nie odfrunie w czasie wichury. Jacek |
Pytanie: ile lat zamierzasz tam gara¿owaæ?
Je¿eli do 15 to mo¿e byæ metalowy, wiêcej nie wytrzyma z powodu korozji (nawet, je¿eli pisz±, ¿e jest zabezpieczony, to nie jest to na wieki). Betonowy trudniejszy dla z³odzieja, ma lepszy komfort cieplny zarówno w zimie, jak i w lecie, ³atwiej powiesiæ pó³kê, szafkê itp, wolniej traci na warto¶ci, nie odfrunie w czasie wichury. Jacek |
On 15 Pa¼, 15:27, "JS" <> wrote:
> Pytanie: ile lat zamierzasz tam gara¿owaæ? > Je¿eli do 15 to mo¿e byæ metalowy, wiêcej nie wytrzyma z powodu korozji > (nawet, je¿eli pisz±, ¿e jest zabezpieczony, to nie jest to na wieki). > Betonowy trudniejszy dla z³odzieja, ma lepszy komfort cieplny zarównow > zimie, jak i w lecie, ³atwiej powiesiæ pó³kê, szafkê itp, wolniej traci na > warto¶ci, nie odfrunie w czasie wichury. > Jacek dopisaæ nale¿y, ze jest ciszej. Jak w szeregu zaczn± klucze przewieszaæ to ³oskot od blachy bêdzie delikatnie mówi±c og³uszajacy |