![]() |
Re: Zakupy z Louisa w PL sklepach...
Thu, 25 Jun 2009 10:44:35 +0200, *Vir* napisa³(a):
> Czy to jest to samo co > > Dobry kontakt i ceny, ale ja na zamówiony towar czeka³em 3 tygodnie. U mnie po 2 tygodniach czekania na realizacjê z³o¿onego zamówienia zadzwonili z informacj±, i¿ mam sobie poczekaæ nastêpnych 5 tygodni (sic), poniewa¿ nie s± w stanie zrealizowaæ tego co zamówi³em (pomimo wcze¶niejszych zapewnieñ, i¿ problemu nie ma i za kilka dni pinlock bêdzie u mnie - specjalnie do nich dzwoni³em, ¿eby siê upewniæ). Je¿eli o mnie chodzi to ja mam wra¿enie, i¿ panuje u nich bardzo du¿y ba³agan organizacyjny. Fakt, i¿ na stronie maj± du¿y asortyment - jednak¿e konkurencyjni cenowo to oni nie s±, a do tego dochodz± k³opoty logistyczne/czasowe z realizacj± zamówieñ. Tyle, ¿e na bezrybiu i rak ryba. -- Pozdrawiam Sebastian S. |
On Thu, 25 Jun 2009 12:02:21 +0200, Kuczu <> wrote:
>Ale kazdy moze sie odezwac na priv co potrzebie :) Ale nie kazdy chce truc dupe dla 3 eur roznicy w cenie :) pozdr newrom -- DT 125 - czy aby nie za mocny ? :-) JUPPI! Admini tego foróma som wielcy! |
Kuczu pisze:
> A widzisz :) A ja mam generalnie wszystko w 3 dni. A i koszta > mniejsze... ;) Znaczy siê... nastêpnym razem zamówiæ u Ciebie... i dasz towar... pomacaæ... ;) To ja z przyjemno¶ci±... ;) P.S. Co do ró¿nych opinii, to jeszcze siê taki nie narodzi³, co by wszystkim dogodzi³... ;) W moim przypadku wysz³o wszystko git i tym optymistycznym akcentem.... ;) -- Pozdr! falco Stefanek 1303 '72 1.6 AD+AT Popiel 1200 '70 1.2 6V SenNa... Jawa 356 '58 175 |
Kuczu pisze:
> A widzisz :) A ja mam generalnie wszystko w 3 dni. A i koszta > mniejsze... ;) Skoro osoba prywatna twierdzi, ¿e w wiêkszo¶ci przypadków jest w stanie za³atwiæ towar w Berlina w 3 dni, za¶ wyspeecjalizowana firma potrzebuje standardowo 3 tygodni to trudno bezkrytycznie j± chwaliæ. Wydaje siê, ¿e ich obrót z Louisem nie jest zbyt du¿y. Jako okres czasu czeka siê na za³atwienie ewentualnych reklamacji jako¶ciowych? -- AL F650 & LC4 |
Andrzej Luczak pisze:
> Skoro osoba prywatna twierdzi, ¿e w wiêkszo¶ci przypadków jest w stanie > za³atwiæ towar w Berlina w 3 dni, A kto pisal ze z Berlina ? > za¶ wyspeecjalizowana firma potrzebuje > standardowo 3 tygodni to trudno bezkrytycznie j± chwaliæ. Wydaje siê, ¿e > ich obrót z Louisem nie jest zbyt du¿y. Znajac zycie to zbieraja zamowienia i dopiero gdy jego warttosc przekroczy pewna kwote to zamawiaja bo wtedy maja wysylke do PL za free. A ze paczka do Polski idzie tydzien to uzbieraja sie 3 tygodnie :) Gdyby zas mieli normalna porzadna umowe z Louisem to by oferowali towar po cenach katalogowym bo by ich bylo na to stac. By zarabiali na roznicy miedzy cena dealerska a katalogowa. A tak jak oni to kazdy chlopek roztropek moze sobie sciagac ze strony louis.de -- Kuczu LOUD BLACK PIPES SAVE LIVES !! Harley Davidson FXR-C 666 Edition |
Kuczu pisze:
> Znajac zycie to zbieraja zamowienia i dopiero gdy jego warttosc > przekroczy pewna kwote to zamawiaja bo wtedy maja wysylke do PL za free. > A ze paczka do Polski idzie tydzien to uzbieraja sie 3 tygodnie :) Zapewne tak jest i jak dla mnie, to zupe³na norma. ;) > A tak jak oni to kazdy chlopek roztropek moze sobie sciagac ze strony louis.de Tyle tylko, ¿e jak zamawiasz z Louisa.de do PL, to masz najdro¿sz± opcjê wysy³ki (maj± podzia³ na strefy), wiêc je¶li zamawiasz drobnicê, to koszty przesy³ki potrafi± nie¼le podro¿yæ zamówienie. Mi siê nie ¶pieszy³o, wiêc wola³em zamówiæ w M-A, poczekaæ, pomacaæ, powybrzydzaæ i kupiæ co chcia³em bez extra kosztów. ;) -- Pozdr! falco Stefanek 1303 '72 1.6 AD+AT Popiel 1200 '70 1.2 6V SenNa... Jawa 356 '58 175 |