![]() |
Re: Jaki mandat?
Jurand wrote:
> 1. Jesteś w stanie oszacować rozmiar szkody i koszty naprawy bez > patrzenia nawet na foty uszkodzeń Przecież napisał co zostało uszkodzone. Po co mi foty? > 2. Dla Ciebie auto z nieuszkodzonym nigdy tyłem, a samochód naprawiony > za "2-3 tysiące wraz z częściami ze szrotu" to są dokładnie te same > samochody. Trzyletni zderzak z sida Cavallino to dokładnie to samo co trzyletni zderzak z innego sida. A jeśli zostanie na nowo polakierowany to jest nawet więcej wart, bo na trzyletnim zderzaku trudno spodziewać się idealnego lakieru. Różnica mentalna nie powinna być brana pod uwagę. > Czym jeździsz na codzień? 20-letnią Granadą? Kilkuletnim Mondeo i płacę prawie 2 tys. zł za OC. -- ignorance is bliss |
to wrote:
>> Czym jeździsz na codzień? 20-letnią Granadą? > > Kilkuletnim Mondeo i płacę prawie 2 tys. zł za OC. Gdzie takie atrakcyjne warunki? |
Użytkownik "to" <> napisał w wiadomości news:
> Trzyletni zderzak z sida Cavallino to dokładnie to samo co trzyletni > zderzak z innego sida. A jeśli zostanie na nowo polakierowany to jest > nawet więcej wart, A poszpachlowana klapa jest więcej warta niż nowa. Może dla Ciebie. Na całe szczęście Twoje uważanie jest g.... warte, a pojęcia o realiach nie masz żadnego. bo na trzyletnim zderzaku trudno spodziewać się > idealnego lakieru. I tu się mylisz, nic mu nie dolegało. No i co z bezcenną nalepką PMS z pierwszej serii na klapie? ;-) >> Czym jeździsz na codzień? 20-letnią Granadą? > > Kilkuletnim Mondeo i płacę prawie 2 tys. zł za OC. LOL. A ile wypadków spowodowałeś, żeby na taką cenę zasłużyć? Bo mnie się chyba nigdy nie zdarzyło zapłacić tyle za cały pakiet, nawet w nowym aucie z silnikiem 1.8. |
On 25 Jul 2010 17:43:48 GMT, to <> wrote:
>Kilkuletnim Mondeo i p³acê prawie 2 tys. z³ za OC. Gratulacje. Ja tyle za pakiet AC/OC/NW/Assistance nie zap³aci³em. -- Pozdrawiam - Dariusz Niemczyñski GG:129280 Renault Master 2.5dCi 100KM PackClim`06 3.3t -> U520XL+AP1200 |
U¿ytkownik "jerzu" <.pl> napisa³ w
wiadomo¶ci news:... > On 25 Jul 2010 17:43:48 GMT, to <> wrote: > >>Kilkuletnim Mondeo i p³acê prawie 2 tys. z³ za OC. > > Gratulacje. Ja tyle za pakiet AC/OC/NW/Assistance nie zap³aci³em. Ale on sobie wyt³umaczy³, ¿e placi tyle z powodu przys³ugiwania nowego zderzaka dla nowego pojazdu, zamiast takiego ze z³omowiska i co mu zrobisz? |
Jurand wrote:
> Naprawiają. Tylko jest różnica, czy naprawiasz to ze swoich pieniędzy, > bo Ty popełniłeś błąd na drodze (wtedy możesz zgodzić się na > zamontowanie sobie używanego zderzaka, być może kiedyś klejonego), czy > wina nie leży po Twojej stronie i wtedy jakiekolwiek "dokładanie" albo > kompromisy mogą Cię nie interesować. Problem polega właśnie na tym, że nie rozumiesz (podobnie jak większość) że w zasadzie w obu przypadkach naprawiasz z własnych pieniędzy. Ubezpieczyciel i tak wyjdzie na swoje i jeśli przeciętne odszkodowanie będzie wyższe to i składka którą TY płacisz będzie wyższa (i nie pisz mi tu o zniżkach za bezszkodową jazdę bo ich wysokość jest śmieszna). -- ignorance is bliss |
On Sun, 25 Jul 2010 22:34:02 +0200, Cavallino wrote:
>>>Kilkuletnim Mondeo i p³acê prawie 2 tys. z³ za OC. >>Gratulacje. Ja tyle za pakiet AC/OC/NW/Assistance nie zap³aci³em. > >Ale on sobie wyt³umaczy³, ¿e placi tyle z powodu przys³ugiwania nowego >zderzaka dla nowego pojazdu, zamiast takiego ze z³omowiska i co mu zrobisz? Slawku, jezdzisz juz pare ladnych latek - ile wydarzen spowodowales ? I ile tobie spowodowano ? to teraz przyjmij ze kazde wydarzenie to minimum 10 tys i napisz ile powinna wynosic przecietna skladka OC ? Ja place 350zl rocznie. A przeciez lubie szybka jazde i moge przefasonowac komus pojazd powazniej i wtedy 10k nie starczy, to kiedy to splace ? J. |
Cavallino wrote:
>> Zderzak szrotu, pomalowany - 250zl, montaz 50 zl :-) > > A te dodatkowe warstwy lakieru to jak usuniesz wcześniej? A w czym Ci one przeszkadzają? Gazetki motoryzacyjne odmóżdżyły Cię już do tego stopnia że uwierzyłeś, że zderzak z lakierem grubszym o ileś tam mikronów staje się gorszy? -- ignorance is bliss |
On Sun, 25 Jul 2010 19:46:22 +0200, cef wrote:
>to wrote: >> Kilkuletnim Mondeo i p³acê prawie 2 tys. z³ za OC. > >Gdzie takie atrakcyjne warunki? No jak to gdzie - w Warszawie :-) J. P.S. polecam sprawdzic oferty Allianz, sa dwie. |
Cavallino wrote:
> A poszpachlowana klapa jest więcej warta niż nowa. Może dla Ciebie. > Na całe szczęście Twoje uważanie jest g.... warte, a pojęcia o realiach > nie masz żadnego. Czy ja cokolwiek pisałem o szpachlowaniu? Poszpachlowany element jest obiektywnie gorszy od nieposzpachlowanego. Ja piszę o częściach używanych -- bez szpachli. > LOL. > A ile wypadków spowodowałeś, żeby na taką cenę zasłużyć? Bo mnie się > chyba nigdy nie zdarzyło zapłacić tyle za cały pakiet, nawet w nowym > aucie z silnikiem 1.8. Taniej się nie udało znaleźć (chociaż jakoś specjalnie nie szukałem). Duży silnik i auto firmowe. -- ignorance is bliss |