PDA

View Full Version : vfr 800 jak przestawić licznik z mil na km???


CBRa
05-08-2008, 18:59
Witam,
czy jest jaki¶ sposób na przestawienie wskazań drogomierza z mil na km w
VFR800 '00 ???
Pozdr
CBRa

Markowski
05-08-2008, 19:28
Użytkownik "CBRa" <[Only registered and activated users can see links]> napisał w wiadomo¶ci
news:fvvf0f$ego$[Only registered and activated users can see links]...
> Witam,
> czy jest jaki¶ sposób na przestawienie wskazań drogomierza z mil na km w
> VFR800 '00 ???

Siemka,
temat stary jak ¶wiat i pewnie było w archiwum, wystarczy pogrzebać. Ale co
mi tam: da się, wystarczy zmienić cał± elektronikę na wersję europejsk± :-)
Na jakiej li¶cie dyskusyjnej bym nie grzebał (niemieckie i angielskie też)
twierdz±, że nie ma żadnego magicznego sposobu w stylu "naci¶nij oba klawise
zegara, przekręć stacyjnę i spluń przez lewe ramię dwa razy..." Niektórzy
twierdz±, że da się przeflashować moduł bez jego wymiany, ale na to pewnie
potrzeba komputer serwisowy.

__
Markowski
VFR800Fi '98 + Jawa 350 TS na pami±tkę +pocket
Nowy S±cz...nareszcie

Radarro
05-08-2008, 20:05
CBRa <[Only registered and activated users can see links]> napisał(a):

> Witam,
> czy jest jaki¶ sposób na przestawienie wskazań drogomierza z mil na km w
> VFR800 '00 ???

Hehe :)
Mam to samo. Przeszukalem foruma VFR-OC.PL ale bez skutku. Bylo kilka
odniesien do forumów z US, ale dupa czarna.
Trza smigac jak jest i mnozyc razy 1.6 jak trzeba :)

Pozdrrrr
Radek Wroclaw
VFR 800Fi czerwony i zolta blacha

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> [Only registered and activated users can see links]

donia
05-08-2008, 20:10
CBRa pisze:
> Witam,
> czy jest jaki¶ sposób na przestawienie wskazań drogomierza z mil na km w
> VFR800 '00 ???
> Pozdr
> CBRa

było kupić vteca - tu się da :)


--
pzdrv
donia i VyFRotka 800
=Wrocław=

bowim
05-09-2008, 12:57
CBRanapisal

> Witam,
> czy jest jaki¶ sposób na przestawienie wskazań drogomierza z mil na km w
> VFR800 '00 ???
> Pozdr
> CBRa


przytrzymaj dłużej przycisk SELECKT i oto cała "fizjolofia"

--
Wysłano z czytnika ¦cigacz.pl -> [Only registered and activated users can see links]

Marcin
05-09-2008, 13:27
Użytkownik "bowim" wydumał:
>
>
> przytrzymaj dłużej przycisk SELECKT i oto cała "fizjolofia"
>

Jak se go dokleisz z plasteliny.

Klarkson
RC46 FiY

Kuczu
05-09-2008, 13:54
CBRa pisze:
> Witam,
> czy jest jaki¶ sposób na przestawienie wskazań drogomierza z mil na km

W moim przestawia sie z mph na kmh wymieniajac licznik. Odkreca sie
linke, dwie nakretki, wyjmuje licznik i wstawia drugi. Odwrotnie zmienia
sie tak samo. Przy dorobinie wprawy operacja zajmuje 3-4 minuty. To o
niebo mniej niz 2-3 tygodnie szukania w necie kombinacji przyciskow :)

--
Kuczu
LOUD PIPES SAVE LIVES !!
Harley Davidson FXR-C
[Only registered and activated users can see links]